Лакове за нокти - 153

• 42 449
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Атама, много красива комбинация 🙂

# 676
Здравейте, момичета. Моля ви за помощ, много обичам красиви ръце и нокти, но за жалост ми е доста трудно за постигане. Гел лакът ми стои непокътнат седмица и започва да се отлепя (пробвала съм с няколко марки - при маникюристки все). Пробвах изграждане с гел и отгоре гел лак, така държи повече, но пак не е повече от 2-3 седмици. Омръзна ми да ми пилят плочката. Разбрах, че е мазна. Обикновен лак отдааавна не съм слагала - години. По спомен ми се разслоява плочката и той държи 2 дни макс. Сега като нямам лак са ок и не се разслояват, не знам защо така. Лакочистителя си спомням, че зле им влияеше, но съм използвала все обикновен. Та, моля ви кажете някой добър лакочистител, с масла или не знам...  Основа за лак, лак който е издръжлив (на 5 дни съм съгласна, щом ще се сваля само с лакочистител), топ лак бързо съхнещ. Иначе имам две малки деца и домакинствам, но миялната мие (ако в това е проблемът) аз само дупета мия. 😁

# 677
Ако 3 седмици за лек лак не са ви достатъчни, не знам как ще се спогодите с обикновените лакове Grinning

Възможно е да става дума за недостиг на нещо в организма, често тези неща се проявяват чрез коса, нокти и кожа. Храненето ви как е? Диети, прием на лекарства?

За топ лак - Golden rose quick dry от мен.

# 678
  • Измир
Dolce, пълна си с идеи. Веднага ще изпробвам 😘.
Ата, чудесна зелена комбинация.
Phoenix, благодаря за бързия отговор. Ще купя 1-2 Кучио за проба.

# 679
И аз ще посъветвам да се обърне внимание на храненето и на витамините (ако има дефицити).
Розовият лакочистител от Лили (тяхна марка- Велнеа) е без ацетон, на мен добре ми действаше на ноктите. Ако плочката е мазна, може да се минава със спирт преди лакиране, а предполагам може и с дехидратор за гел лак (от тези които си съхнат без лампа). За топ лак бих препоръчала Перфект Speed dry (но някои се оплакаха от конкретни партиди), също Miracle top coat им е хубав. УВ топът им също. Бързосъхнещи са, но към средата на шишенцето започват да се сгъстяват и трябва разреждане.
Арабеск, останах с впечатление, че пречи не гел лакът на 3 седмици, а пиленето на ноктите на такъв интервал. 🙂
Олгарита, така е...на човек какви ли идеи не му хрумват, само и само да не изхвърли шишенце с лак 😆

# 680
Атама, и аз съм го замислила този Бел за следващото лакиране (тази вечер или утре). Трябва ли му някаква основа или на 2 слоя може да стане плътен брокат?

# 681
  • Варна
Ел, тъй като и аз съм в момента със синьозеления брокат на Бел, ще ти кажа, че сложих основа ментовозелено, и пак на 2 слоя не е плътен. Сложих 3, като на втория слой обирах брокатчетата от четката в израстналия край на нокътя. Може би с гъбка ще се нанесе по-плътно. Показах го преди 2 дена в комбинация с бяло и бежово.

# 682
Блъд, вчера и аз сложих топ от непрозрачно шише, който стоеше някак мек. Но после си изсъхна и не съм имала проблеми.
Според мен трябва да съхне на силно слънце, пекла съм го в лампа все същия е.

# 683
Хайде пак аз да се изкажа с идеи 😁 Отсипвам малко лак върху пластмасова капачка (или друго подходящо) и с клечка за зъби си избирам брокатчета за запълване. Ако при нанасяне с четката съм счела, че не се е разпределило достатъчно равномерно. Но става и за постигане на по-плътен ефект. Иначе с гъбка става, но ми е малко по-цапащо...😃
Амини, ама то ярка слънчева светлина по желание няма през цялата година...🙂
Какви са лаковите намаления в Лили от днес? 😁

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 18:05 от dolce miele

# 684
И аз ще посъветвам да се обърне внимание на храненето и на витамините (ако има дефицити).
Розовият лакочистител от Лили (тяхна марка- Велнеа) е без ацетон, на мен добре ми действаше на ноктите. Ако плочката е мазна, може да се минава със спирт преди лакиране, а предполагам може и с дехидратор за гел лак (от тези които си съхнат без лампа). За топ лак бих препоръчала Перфект Speed dry (но някои се оплакаха от конкретни партиди), също Miracle top coat им е хубав. УВ топът им също. Бързосъхнещи са, но към средата на шишенцето започват да се сгъстяват и трябва разреждане.
Арабеск, останах с впечатление, че пречи не гел лакът на 3 седмици, а пиленето на ноктите на такъв интервал. 🙂
Олгарита, така е...на човек какви ли идеи не му хрумват, само и само да не изхвърли шишенце с лак 😆
Благодаря, момичета. Да, проблемът е, че ми стават на вестник ноктите и ме боли от това пилене. Искам нещо щадящо. Тънки нокти или не знам как се наричат, но се огъват лесно. Витамини от група Б и Д пия (там имах дефицити, но това го знам още от преди да забременее), както и омега. Ще дам шанс отново на обикновения лак, а тези на OPI  по-издръжливи ли са?

# 685
  • Стара Загора
Opi за мен са най-нетрайни от всички лакове изобщо. Буквално след 2-3 часа съм с оголени връхчета.

# 686
И при мен OPI са доста нетрайни. Но при всеки е различно, така че намираш твоите с проба-грешка Simple Smile

# 687
Да, работата ще е на принципа проба-грешка. По-скоро като за начало е добре да се опита с нещо по-бюджетно от Опи.

# 688
Благодаря Ви! ❤️
Между другото, миналата седмица установих, че един розов бързосъхнещ бонбон на Римел, мина ли го с олиото на Перфект, дори и след три часа ми се размазваше. Много странно. Основа, лака на Римел, топ и чак на вечерта се сетих да сложа олио, и всичко замина. 🤔
Ел, Бел 76 и на два слоя при мен не е достатъчно покривен. В случая е върху тъмнозелена основа - онзи другия Белл😊

# 689
СлучаЕно да има намаление на лаковете на Аура в Лили от днес? 😁

Общи условия

Активация на акаунт