Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нощно кърмене спи при мен!!!

 • 496
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 40
Здравейте мами, бебчето ми е на 7+++, кърмим се активно, НО спи при мен тъй като има три хранения през нощта. От скоро леглото му е залепено за нашето ( без решетката) но се случва да излиза и един път падна от леглото.
Та въпросът ми е, как да го отделя, така че да спи сам и да не се разсънва при всяко взимане от и оставяне в леглото след кърмене? (Заспива на гърда с полюшкване и при всяко разсънване търси гърда)

# 1
 • Мнения: 344
А, вариант да намалите нощните хранения,първо на две,после едно, така няма да се разбужда,но това може да стане,когато имате заменени хранения и вечеря твърда храна,за да е сит и да се буди по нарядко от глад.Друго,което предлагам,при всяко разсънване помежду храненето опитайте да не давате гърда,а само го полюлейте или дайте водичка.Общо взето това ми идва като идея,малко е още,поне на 9м като стане ще яде повече друга храна и кърмата ще е за дохранване.

# 2
 • Мнения: 43 240
Моето дете беше на шише, но също имаше 3 нощни хранения. Не съм по насилствените методи, такъв беше и съветът на педиатъра, като иска ядене - яде и после заспива. Пробвала съм с вода, избиваше ми шишето от ръцете (дори не подозирах каква сила може да има ядосано бебе Trollface), а след това изпадаше в истерия и нямаше успокояване.

П.П. Минава. Дъщеря ми е вече на 17 г., сега онова време ми се струва като един миг Grinning

# 3
 • Мнения: 5 652
На мен ми изглежда, че в момента няма какво да се направи. Предлагам да се запасиш с търпение и да изчакаш да мине този период. Три пъти на нощ кърмене на такова голямо бебе си е малко множко, но толкова често се сменят периодите, дано да мине скоро.

# 4
 • Мнения: 4 271
спокойно всичко ти е ОК, щом иска 3 пъти, храни го 3 пъти. Нощното кърмене стимулира кърмата ти. Добре си долепила креватчето до спалнята, така ти е по-лесно и на теб да кърмиш, а и за бебето - близо е до майка си. През деня слагай решетката или пази бебето по друг начин. Има време да спи само и стая да си има. Остави го за след кърменето. На тази възраст то иска теб (някои го наричат глезене).
И не слушай съветите на майки, които не са кърмили и хранят с АМ.
Ще стане много здраво дете, кърми го няколко години даже, стига да иска.

# 5
 • Мнения: 3 413
Приспиваш го в кошарата, като стане, взимаш, кърмиш, връщаш. Чак толкова няма да се разсъни. Ще му трябва малко време да свикне да заспива без биберон (ролята на който играе гърдата) и всичко ще се нормализира. Първото дете и бебето сега нощем кърмя така, не се разсънва.

# 6
 • Между гори и планини
 • Мнения: 7 618
На тази възраст на сина ми се бях превърнала в жената ластик. Спеше спокойно в стаята си и като влизах, след 5 минути мрънкаше за гърда. Мъжът ми спеше в другата спалня. След месец в който сина ми ме използва за биберон, а аз не можех да се наспя, една вечер пуснах бейбифона, отидох при мъжа ми. Бебето не се събуди до сутринта. След няколко седмици кърмата ми съвсем намаля, дойде ми първия цикъл и съвсем спря. Малко по късно започнаха зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт