Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДЕСЕТИ клас. Морски пръски, планинска прохлада - заслужен отдих и омайна наслада.

 • 16 587
 • 311
 •   1
Отговори
# 270
 • Мнения: 2 360
За публичен линч съм!
Видях 37 нови поста в десетокласната тема и си помислих "майките от набор 04 си честитят учебната година". Отворих (все пак, защото ги следя и тях) и що да видя: една, втора, трета майка от нашата тема списват при десетокласниците.
Голям резил - още не съм осъзнала, че нашите са десетокласници(те), а 04 изхвърчаха в 11-ти клас!!!
Да им върви леко и спорно годината. Да сме здрави!

# 271
 • София
 • Мнения: 10 491
Честита да е новата учебна година и от мен! 🍀🍀🍀
Да е здрава,успешна и по възможност повече време присъствена!

Ех Шарлот,развесели ме!И на мен ми е странно като чета от известно време “десети клас” в заглавието,но факт.

# 272
 • Мнения: 3 194
Успешна година и от мен Heart
Помолих за снимка младежът и вижте с какво ме уреди:
Скрит текст:
Следващата година ще трябва да поръчвам по-подробно, защото ще е последна, а вече трета година получавам безумни снимки Rolling Eyes

# 273
 • Мнения: 7 453
beki8, и не е той знаменосецът, нали? Smiley
Шарлотче, аз също скоро като ме питаха кой клас е, отговарях 9-ти. Точно се чудех, че изчезна нещо..
И Сиренцето сякаш се загуби.. Цецо също, а и други...

# 274
 • Мнения: 3 194
Да, да - знаменосецът е и точно затова драпам за снимка Smiley

# 275
 • Мнения: 249
beki8, и не е той знаменосецът, нали? Smiley
Шарлотче,
И Сиренцето сякаш се загуби.. Цецо също, а и други...

Аааа, тука съм....пия бира и ви чета, чета ви и пия бира.....

Имам си дванайсетокласничка и десетокласник у дома,  не е лесно. Каката я застигна някакъв късен пубертет ли е, що ли е, леко се разправяме за щуротии....по скоро като пораснало жребче иска да отхвърли всякакви ограничение и юзди (по скоро много широко отпуснат повод), без да осъзнава, че чисто житейския опит и е минимален..
примери бол, абе забавляваме се и взаимно се учим

# 276
 • София
 • Мнения: 2 081
Изпуснах деня за поздрави, но все пак - да са здрави и щастливи децата ни и нека тази учебна година не попречи за това😁

Вчера бързо и делово начало. Без разходки със съучениците след това....Нова година, нова класна. Кръстосвах вчера с метрото сутринта, беше много мила и затрогваща младежката гълчава и кикот във влакчетата и по станциите, но почти никой не носеше цветя....Синът също каза, че малко са били децата с цветя. Може би съм изпуснала първолаците по-рано сутринта. При "нашата" възраст тази практика за първи учебен ден отпада ли?

Аз днес се връщам при съпруг и куче на село да посвършим малко работа и там. Другата седмица в понеделник пак при десетокласника за 3 дни и така...Дано издържим по-дълго, че по-добро решение не сме измислили засега.

Здраве и сили на всички желая. 🤗
Чета ви всеки ден😃

# 277
 • Мнения: 60
Здравейте,

вашите деца учат ли музика и изобразително изкуство в 10 клас? Преди се учеха и в десети, но сега ги няма в програмата.

# 278
 • Мнения: 130
В програмата на сина ми има Рисуване , предполагам втори срок, ще е Музика.

# 279
 • София
 • Мнения: 1 036
В програмата на сина ми има Рисуване , предполагам втори срок, ще е Музика.
И при нас е така.
Виж в Учебния план на сайта на училището. Там са описани предметите и хорариума им. ИИ и музика са по 1/2 часа на седмица и обикновено единият предмет е през 1 срок, другият - през 2.

# 280
 • Мнения: 10 271
Вер оятно, моето дете е единственото, което все още няма/не знае програма. Не съм сигурна кое от двете, обикновено я казваха пъ вия ден. Казах му, че ме е срам да ходя и питам и на неговата възраст и по-малки децата в сегашна Русия са си подправяли документите, за да се включат във войната. Знам, че няма общо, но вече обгрижването ще е дотук. Ама и на гимназията се ядосвам, след миналогодишната стройна организация, представяне на новия екип преди 15 септ и др, сега все едно са попаднали в царството на спящата красавица. Сайтът мълчи, школото не е актуализирано, група на класа няма от мин година, защото ни беше внушено, че няма нужда, класната не си дава телефона. Ще речеш, програмата е най-опазваната държавна тайна.
Иначе за музика и ИИ, учат се в 10 клас последно.

# 281
 • Варна
 • Мнения: 4 644
Трудно накарах младежа да вземе цветето за класната вчера. Оказа се обаче, че тя била болнични. Учителят, който я замества отказал да го вземе и след разходка в мола букета се оказа пак вкъщи. А сина отнесъл мъмрене от баща си, че го бил забравил. Дали ще се съгласи пак да носи цвете?!?

# 282
 • Мнения: 10 271
Аз така и не разбирам какъв е проблемът на мъже да се подарява цвете, особено на учител? Едно време на война, на гурбет(днес май все на война ме избива) са ги изпращали с цветя и посрещали с цветя. На концерти, премиери, пак кошници, цветя. На учител, не можело, кой ги измисля тези скудоумни етикети... Да вземе да прочете "Люцкан" от Йовков. Пък на дете да откажеш букет на 15 септ., грозно ми е.
Моят син каза, че вчера е бил единствен с цвете, но той обича да подарява от малък.

# 283
 • София
 • Мнения: 5 012
Тук съм бре. Чета ви редовно. Но нито мога след като изохкам, да се оправдя като Ани, че се шегувам (защото не се шегувам). Нито мога да повярвам в присъствената учебна година, която си пожелавате, а и цветя не обичам да купувам на такива дни специално Stuck Out Tongue Winking Eye Бе аз съм от тия дето чакат с 4 очи да се разведат с МОН, ама ще има още бая да почакам. Нещо на няколко учители и от двете училища на децата съм им набрала, та вероятно затова съм в такива настроения.

На 13-ти септември ми звъни непознат номер. Вдигам и някаква дама почва да ми говори отсреща: "Здравейте, аз съм госпожа Цветкова. Обаждам се във връзка с тържеството за първия учебен ден..." Побиват ме ледени тръпки. Нямам идея коя е г-жа Цветкова, но явно не е от колежа, остава да е от училището на сина. Какво да му се не знае искат?  Да казва стихотворение? Та той фъфли. Да е знаменосец? Та той е гърчав и кривокрак...
Но дамата продължава: "Първа група, в която е и вашата Дария, ще са облечени като патета..." Прекъсвам я, уточнявайки, че явно е станала грешка, защото нямам дете в градинска възраст. ММ ме слуша и подмята: "Сигурна ли си?" Първо ме напуши смях, а после се разля приятно облекчение, че няма да търся жълт чоропогащник.

При щеркич нищо ново. Учат и те рисуване (блок от 2 часа седмично този срок), втория ще е музика.

Хайде успешна и здрава година!

# 284
 • Мнения: 60
Последният учебен план на сайта е за учебната 2016/2017 г., т.е не ми върши работа.
В седмичната ни програма не фигурира никой от двата предмета. Досега учеха по един срок музика и изобр.изкуство, както всички мисля.

А по колко часа първи и втори чужд език имат седмично десетокласниците ви в езиковите гимназии? Интересно ми е просто дали е унифицирано навсякъде.В програмата на сина ми има Рисуване , предполагам втори срок, ще е Музика.
И при нас е така.
Виж в Учебния план на сайта на училището. Там са описани предметите и хорариума им. ИИ и музика са по 1/2 часа на седмица и обикновено единият предмет е през 1 срок, другият - през 2.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 14:33 от mam

Общи условия

Активация на акаунт