Логиката е че жълтъкът е по-агресивен от месото, а телешкото месо доста по-агресивно от жълтъка.
Логиката на жълтъка е само като източник на желязо.
Риба може да въведете след 11-11.5м. Добре е да почнете с варена, която варите с предварително обелена кожа. След това може и скариди, макар че е тежка храна... . Стриди, миди и скариди обаче не е разумно да давате преди 14-15-16 м поради риска от тежки хранителни отравяния.
Прясно мляко от 12м.
Може да давате сирене от 11м, но не и козе продукти.
Също, от 11м-11.5 може да давате доброкачествени кашкавали, обикновено- твърди, стъргани. Харесват се. Те са много ценен източник на микроелементи.
Цялата логика е че до 11м възраст няма за къде да бързате, и търпеливо въвеждате всички основни за националната ни кухня храни. С внимание към храни, даващи желязо.
Има начин как да се оправи това (не пият АМ), и то бързо.
Децата си пият АМ, просто, дълго кърмените, имат особени вкусове и определени изисквания към бибероните...
Тънка наука...