Милано и Северна Италия - тема 13

• 36 558
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Milano
Кое не намираш Ред?

Посолството явно още не е сложило новината на български/английски.

Най-общо пише:
Влизането в страната става със задължително представяне на следните документи:
1. Сертификат за завършен ваксинационен цикъл или сертификат за излекуване;
2. Негативен тест - пср (48ч) или антигенен (24ч).
3. PLF

Липсата на който и да е от посочените документи води до карантина от 5 дни и тест след нея.

Пп. Ясно е, че неваксинираните не могат да представят документ н.1 и следователно отиват в карантина.

И да допълня Супер грийн паса (ваксинирани или излекувани) - за седнали в ресторанти на закрито, концерти, стадиони и т.н. (писахме назад) се удължава до 31.03.
Тоест тези само с тестове не могат да ги посещават.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 17:28 от regina di cuori

# 481
  • София
Ако човек не е ваксиниран, това не изключва възможността да има официален сертификат за преболедувал/излекуван, нали така?

Тогава по т.1 се влиза само с тест, ако си ваксиниран или преболедувал и имаш документ.

А ако нямаш нито ваксина нито сертификат за преболедуване, тогава чак важат тези 5 дни карантина, изолация или каквото се казва там.

Бъркам ли някъде?

За мене объркването идва от това, че се говори за "неваксинирани", а би следвало тази група да бъде "неваксинирани и без валиден сертификат за преболедуване"

# 482
  • Пловдив
На сертификата за преболедувал на мм пише, че важи Само за територията на Бг...явно има разлечни варианти и от там да иде объркването...т.е пак толерират ваксинираните Simple Smile

# 483
  • София
Да, защото има различни видове сертификати. Тези за антитела и за преболедуване, доказано с антигенен тест, имат документ, валиден само за БГ.
Дъщеря ми си има Европейски зелен сертификат след боледуване, доказано с ПСР тест.

# 484
Агентче, времето е разкошно! Идеалното за разходка в планината, пък дори и с кола. Снимките ти са чудни!
Благодаря Simple Smile И аз не придирям на времето изобщо, когато ми се отворил късмета да се разхождам по тези земи Grinning

Лично за мен голямото откритие на Северна Италия от тази година бяха не градовете (duh!), не езерата (ma certo!), a региона на Южен Тирол - Trentino-Alto Adige. Абсолютна прелест! До Доломитите не стигнахме, но ще се върнем... а долината на Algund ще се върна, когато цъфнат ябълките и ще карам колело покрай градините - това ще е извънземно преживяване!

PS Другото ми голямо Италианско откритие за 2021...

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 17:32 от Agent Provocateur

# 485
  • София
Да, значи това обобщение "карантина за всички неваксинирани" е пълна глупост и няма такова нещо.
Да не говорим, че деца от 6 до 18 въобще не подлежат на карантина, ако пътуват с ваксинирани родители.

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/bg/ambasciata/news/d … vid-19-nuovo.html

# 486
  • Milano
Ред, напълно съм съгласна с теб (мързи ме да цитирам). Неточно представяне на новината в медиите, понеже излекуваните не се споменаваха никъде.

Но в декрета под т.3 го пише - по юридически начин и препращайки към други декрети.

Но ето виж посолството добре го е обяснило.
Да видим като излезе информацията в сайта на МВнР как ще е поднесена.

Сайта на посолството дава грешка.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 21:48 от regina di cuori

# 487
Тази информация е от днеска https://reopen.europa.eu/bg/map/ITA/7001
Вече съвсем се обърках...

# 488
  • Milano
Кое те обърква? Сгрешили са датата (не е до 22.01, а до 31.01).

Информацията вече я има в сайта на правителството. Ясно и добре обяснено.

За децата (ще си коригирам поста по- горе):
- 0-5г. не подлежат на тест. Не подлежат на изолация, ако родителите са ваксинирани/излекувани.

- 6-17г. подлежат на тест и не се изолират, ако влизат с родители, които са ваксинирани или излекувани. Ако не представят тест подлежат на изолация (карантина), дори родителите да са ваксинирани/излекувани.

https://www.viaggiaresicuri.it/approfondimenti-insights/saluteinviaggio

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/bg/ambasciata/news/d … vid-19-nuovo.html

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 21:53 от regina di cuori

# 489
Пропуснала съм антигенен тест , но ще направим ПСР , така или иначе ще ни трябва за Швейцария.

За гражданите, пристигащи в България от Италия

За да влезете в България от други страни (включително Италия) е необходимо да удовлетворите ЕДНО от следните изисквания:

1. Да представите сертификат за завършен цикъл на ваксинация, като са изминали поне 14 дни от прилагането на последната доза ваксина;

2. Да представите резултат от положителен тест за COVID (PCR или антигенен), извършен най-малко 15 дни преди влизането и максимум 180 дни преди това;

3. Да представите отрицателен резултат от PCR тест за COVID, направен не по-рано от 72 часа преди влизане в страната;

4. Да представите отрицателен резултат от антигенен тест за COVID, извършен не по-рано от 48 часа преди влизане в страната.

Да разбирам ,че за ваксинирани не се изисква тест при влизане в България от Италия?

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 06:28 от snow22

# 490
  • Sofia
Не се изисква тест за ваксинирани при влизане в България от Италия, да.

# 491
# 492
  • София

Разбира ги нещата Дядо Коледа!
Чудесен клип!

# 493
Барба, пусни някоя вечерна снимка.
Detto fatto. Smiley

Piazza Duomo, Piazza San Fedele, Piazza Volta
(А пък физикът Алесандро Волта е от Комо, ако не знаете:) Различни улици, паркове и площади носят името му.)

# 494
  • София
Това Комо ли е, Barbabeau?
Изненада ме, че сега даже е по-красиво! Никога не съм си мислила за Комо по това време на годината, но ще се поправя - не сега веднага де, че не ми се правят тестове. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт