Въпросът за това каква е подходящата слънцезащита за различните типове кожа е често срещан. И е наистина от значение, защото от това зависят надеждното предпазване и комфортът на кожата ни.

Сухата и реактивна кожа, както и мазната кожа, склонна към образуване на акне, обикновено се проявяват като най-капризни по отношение на слънцезащитната козметика.

Ако сте от хората с чувствителна и суха кожа, имате нужда от фотопротектор, който едновременно с това да успокоява и хидратира кожата. Продуктът трябва да е със защита от поне SPF 30 за тяло и SPF 50 за лице, както и да формира устойчив филм върху кожата.В случай, че вашата кожа е деликатна, суха, склонна към слънчеви алергии, гамата Anthelios включва подходяща слънцезащитна грижа. Продуктите с минималистична формула, без парфюм или обогатени с успокояващата термална вода на La Roche-Posay се понасят изключително добре от реактивната кожа. А специалните продукти Anthelios за лице могат да се нанасят дори в околоочната зона, без да предизвикат дразнене.Повече за Anthelios за чувствителна кожа ще научите тук.

Специфичен е и подходът в защитата на кожата, склонна към акне и прекомерно омазняване.


Тя обикновено не търпи мазни, плътни текстури. Освен това, мазната кожа по-трудно задържа защитния филм върху себе си. Затова за нея търсим формула с леко, но за сметка на това максимално устойчиво слънцезащитно покритие. Продуктите за лице пък е желателно да имат и матиращ ефект.

В този случай, Anthelios отговаря с продукти с лека гел-крем текстура, които не затормозяват кожата с тежко и лепкаво усещане, и оставят матов завършек, благодарение на матиращите микрочастици в състава си.

Гамата включва и продукт със салицилова киселина, който третира кожата, докато я защитава от слънцето. За лице може да се използва и незабелжимият флуид Anthelios, който действа и като грим. Неговата текстура се слива с тена на лицето, като го изравнява и смекчава вида на несъвършенствата. Тук можете да научите повече за продуктите Anthelios за мазна кожа.За детската и бебешката кожа

Задължителни за децата са продуктите със защита от поне SPF 50. Текстурите трябва да се нанасят лесно, защото знаем колко бързат малчуганите да продължат игрите си в пясъка, и същевременно да са деликатни, но устойчиви. Какъвто и слънцезащитен продукт да нанасяте, спазвайте правилото да не оставяте децата директно под слънчевите лъчи в най-горещите часове на деня.

За децата на възраст под 3 години правилата са още по-строги. Независимо от защитата, малките деца и бебетата не трябва да се оставят под директна слънчева светлина, както споделяме в тази статия.

За най-малките Anthelios предлага висока защита с филтър както срещу UVB, така и срещу UVA лъчите. Продуктите имат в състава си успокояваща термална вода La Roche-Posay и могат да се използват дори при кожа, склонна към атопия. Сред иновациите в серията Anthelios е слънцезащитен гел, който се нанася лесно и който формира устойчив фотозащитен филм дори и директно върху влажна кожа.

Научете повече за продуктите Anthelios за деца тук.До 13 август можете да се включите в дискусията на Anthelios на тема слънцезащита и да спечелите два продукта от серията! Условието ще откриете тук.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 10:53 от Редактор (Петя)