АПРИЛчето порасна вече в любопитно мъничко човече

• 8 079
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от нас.
Днеска пак бях на зъбар и съм Crossing Arms
някой да даде съвет, когато малката спи в количката не се буди,не реве, а вечер като я сложа в леглото почва да се върти ту на ляво ту на дясно, изпуска бибата и рев, какво да я правя не може само в количката да спи newsm78

# 166
Честито 2ро зъбче на Миленка! Hug
така...изследванията - нисък хемоглобин - 108 Rolling Eyes...май спанак ще се въвежда, помагайте с какво друго да го вдигна Rolling Eyes

СмиНсЧо, също тиква, чайче от коприва, но желязото най-добре се усвоява от месото. Затова наблягай на жълтъка ако не си въвела още месо.

# 167
Аз бързам да си похваля момичето - като се хване за решетката на леглото си стои сама на крачетата си! Simple Smile
Мимка, пробвай само да я приспиваш в количката, а после я мести в леглото й. Макар че това не е оптималния вариант, защото трябва да се научи да си спи в креватчето.
С Дея какво става, някой има ли връзка с нея?

# 168
Абе 108 май не е нисък хемоглобин за бебе  newsm78 Вътри ми се нещо, че под 100 е тревожно.
Пробвай с елда или обогатена с желязо оризова каша, смесвай вътре и плодово пюре с добавено вит С, той помага да се усвоява повече желязото. Тиквата също има желязо.
Кога пак ще ви изследват хемоглобина?
Намерих една статия:

"Ниската консумация на храни, източници на желязо е причина за развитие на железен дефицит. Желязото в храните се съдържа под две форми - хемово и нехемово. Хемовото е високо усвоимо и неговата резорбция в организма не се влияе от други фактори. То се съдържа в животинските тъкани и органи, които съдържат хемоглобин и миоглобин - месо, птици, риба.

Нехемовото е слабо усвоимо и се съдържа в яйца, плодове и зеленчуци. Резорбцията на нехемовото желязо зависи от разтворимостта му в чревния тракт и от други фактори в храните, някои от които потискат, а други - стимулират резорбцията (всмукването) му.

Витамин С, както и животинските храни - месо, риба, птици улесняват резорбцията на нехемовото желязо.

Храни, които съдържат целулоза, танини, фосфати, полифеноли значително потискат желязната абсорбция (усвояване). Богати на вещества, потискащи усвояването на желязото са чаят, богатите на целулоза зърнени храни*, соята, млякото**. "

* купешките каши, обогатени с желязо, са специално преработени така, че да не попречат на усвояването на желязото
** става въпрос за краве мляко, не за кърма

От същата статия:
"При стойности на хемоглобин под 11 g/dL при дете между 6-24 месеца се поставя диагноза анемия."

Снеж-7, браво! Браво!

# 169
  • софия
Хемоглобин (Hb). Обозначен е най-отгоре на стандартната бланка. Нормалната стойност за малките деца е 110-130, а за децата в пубертета -130-145 дЛ. Хемоглобинът е основна съставка на червените кръвни телца - еритроцитите. Тяхната най-важна задача е да пренасят газовете при дишането - кислород и въглероден двуокис. Това се извършва с помощта на хемоглобина, който съдържа желязо. При намалени стойности на хемоглобина, а това означава и на желязото, различните органи не получават достатъчно количество кислород и те страдат. Това състояние се нарича анемия, причинена от ниските стойности на желязото. Често се получава при кърмачетата към петия месец. Тогава резервите, натрупани в детето от майчиния организъм по време на бременността, са изчерпани, а детето не-винаги правилно се захранва с храни, съдържащи желязо. Затова децата задължително се изследват на 6-месечна възраст. В кръвната картина ще срещнете и съкращенията МСН (норма 27-33) - средно съдържание на хемоглобин в един еритроцит, MCV (норма 78-88) - среден обем на еритроцита, както и МСНС - средна концентрация на хемоглобин във всички еритроцити. Тези показатели са много важни за изясняване на естеството на анемията.
ето какво имам като инфо.....определено 108 не е нисък хемоглобин

# 170
момичета -благодаря ви! Hug

# 171
Misty, blagodarq za snimkata!

Blagodarq za toploto posreshtane, momicheta!

Izvinqvaite za latinicata, no v momenta na Kredora mi dava "Service unavailable".

# 172
Честито второ зъбче на Милена! tooth Heart Eyes
Аз тази вечер съм сама, тъкмо приспах хулигана и чакам компания, други самотни гълъбици като мен? Blush

Последна редакция: вт, 24 окт 2006, 21:04 от Филип@

# 173
  • 2 етажа над тавана
Аз не съм самотна, но съм тук в момента - беба спи, а баща й се бръсне, пуска ми оферти за кексови забави като се обръсне, та ще видим. Mr. Green Може и да му се сбъднат желанията, ако Маги позволи hahaha

Драснах си с Ексчето в кю-то, добре са, просто не пише, но каза, че ни чете редовно.

Снеж-7, браво на твойта красавица!

# 174
цунки по муцунки за всички  love001
не съм в час много ама ще наваксам
четенето нещо мноооооооооооооого се проточва - все ми се доспива Embarassed

# 175
Днеска пак бях на зъбар и съм Crossing Arms
някой да даде съвет, когато малката спи в количката не се буди,не реве, а вечер като я сложа в леглото почва да се върти ту на ляво ту на дясно, изпуска бибата и рев, какво да я правя не може само в количката да спи newsm78
И аз съм на зъболекар утре и умирам от страх, май пак ще вадят мъдрец. Два отдолу изкараха, сега отгоре почваме... Sick  Cry  Cry  Cry
Бебка иска друс-друс на ръце! Mr. Green Моят лигльо се разглези покрай зъбите и така заспиваме вечер вече. Close

Абе 108 май не е нисък хемоглобин за бебе  newsm78 Вътри ми се нещо, че под 100 е тревожно.

Да! Hug

Мистик, съжалявам за неграмотното ми четене. Blush Много яко си изразила благодарностите си, много ми хареса, много!

# 176
Добро утро! Hug
Ама къде ни е изпаднала темичката, едва я открих Confused
Желая на всички още един слънчев есенен ден, подходящ за разходки! Hug

# 177
Аз не съм самотна, но съм тук в момента - беба спи, а баща й се бръсне, пуска ми оферти за кексови забави като се обръсне, та ще видим. Mr. Green Може и да му се сбъднат желанията, ако Маги позволи :haha:

Ама какво им е на Диабетката?? Аз вчера си мислех за нея.. newsm78 Нямаше я в кюто и се зачудих...

Бъбъл, много ме кефиш! Кексови забави - само за това си мисле Саш, но сега както сме болни ми е гадно и съм като сухар на 100 години!
А га бЕхме млади ми сваляше Т с бурен секс Joy Ако и днес не последва подобрение от Зинатчето ще запретваме ръкавите!
Мацки, радвайте се сега на подмятания и задявки, че после бебоците ще започнат да вдяват за какво иде реч и край - тайни майни ще има!
Едни познати правят секс, не секс точно ами френска добре де, френската любов е стил в сексулната литература и в един момент в полутъмната стая малкият /на година и нещо е бил/ пита "Мамооо, какво правиш на татко?" Не питайте как се обяснява, че и аз не ги питах! hahaha hahaha hahaha[/color]

# 178
Аз бързам да си похваля момичето - като се хване за решетката на леглото си стои сама на крачетата си! Simple Smile
Мимка, пробвай само да я приспиваш в количката, а после я мести в леглото й. Макар че това не е оптималния вариант, защото трябва да се научи да си спи в креватчето.
С Дея какво става, някой има ли връзка с нея?
Браво на малката бубанка! Тя скоро ще те накара да тичаш след нея. А лекарите какво казват, разрешено ли е на 7 месеца да са прави вече newsm78
Наш Тони не само виси в проходилката, а вече започна да прохожда с нея. Отблъсква се и се придвижва из стаята, за да докопа нещо хубаво. Обаче на всички реакцията им е, че е ПРЕКАЛЕНО рано, и аз избягвам да го слагам. Само за по 10 мин на ден някъде му се събират.
Още не са ми монтирали прекрасното бънджи, а толкова много му се радвам, хората с такъв кеф ни го подариха! Heart Eyes Ама това е, ще ги хвана за ушите утре да имаме бънджи, че бебокът ако стои прав мисля, че и хремата  ще се повияе по-добре. Сега лежи и му се събират секретите само...

# 179
  • 2 етажа над тавана
Ей, добро утрооо! Аз и днес съм в добро настроение - бебка спинка пак доста през нощта, освен ядеунето в 1 други екстри нямаше, а и снощи ни отпусна малко лично време с баща й luvbed  Blush
А и сутринта след като яде към 6 часа си игра самичка и остави мама да поспи до 8,30. Mr. Green

Мацки, радвайте се сега на подмятания и задявки, че после бебоците ще започнат да вдяват за какво иде реч и край - тайни майни ще има![/color]Едни познати правят секс, не секс точно ами френска добре де, френската любов е стил в сексулната литература и в един момент в полутъмната стая малкият /на година и нещо е бил/ пита "Мамооо, какво правиш на татко?" Не питайте как се обяснява, че и аз не ги питах! hahaha hahaha hahaha[/color]

Ей, разби ме направо с това, че френската любов е стил в сексуалната литература  hahaha Joy

Ей, какво стана с идеята ни за софийска среща  newsm78

Айде слънчев и разходков ден на всички, стискайте палци да ни оправят асансьора, че 12 етажа е абсурд да свалям количката, а пък с кенгуруто то не е разходка като хората

Общи условия

Активация на акаунт