МОН - промените продължават (5)

• 89 976
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Тц, тц, горките деца, които не се обучават по IB! Нито знаят как да прилагат наученото, нито как да намират отговори. И умения нямат никакви.
Абе толкова ли са го закъсали откъм ученици училищата, предлагащи IB, че прибягват до такава нескопосана реклама?

# 526
  • София
Това за физиката и философията ми дойде много вповече. Не бих се доверила на философ да ми направи инсталацията вкъщи - поне ако искам да имам ток, а не пожар.
За мен физиката, философията и финансите си приличат точно колкото фиба, филтър и филия.
А ако някой ми каже, че някъде се учи практична философия и непрактични физика и финанси ще му повярвам точно толкова, колкото и ако ми каже, че кучетата не могат да ядат месо.

# 527
Това за физиката и философията ми дойде много вповече.

Ако бяхте права, едва ли в Оксфорд щеше да има специалност Физика и философия, която е изключително селективна спрямо бъдещите студенти и с голяма конкуренция в приема.

# 528
  • София
Не съм проучвала Оксфорд. Дали специалността е Физика със Философия и без Математика?

# 529
Ако детето желае, няма лошо да съчетае природонаучен/математически профил с хуманитарен, тъкмо напротив. Това само отваря повече врати. За разлика от принудителното стесняване на избора, което затваря.

# 530
Преди да събираш физика и философия на ниво университетско плюс трябва да понаучиш и физика, и философия.
А как завлече дамата темата от втора възможност за болните по време на НВО до това, още се дивя.

# 531
Няма лошо да бъде възприет модел на КСК. Там имаме предварителни изпити и редовни. Уловката е, че обикновено на предварителни се изкарва даже по-висока оценка. Така ще се даде шанс и на двете групи-тези, които са учили като вол цялата година и са се скъсали от задачи - удрят още на предварителен и са готови. Поне лято ще имат. И тези, които са с гранична оценка могат да си преценят-искат ли да се мъчат до лятото или кандидатстват с наличното. Обикновено оценка се вдига с малко, едва ли от 3 на предварителен ще скочи на 6 на редовен.
Така или иначе пандемията отмина и пак ходят болни на изпити от всякакъв характер. Вече ако се случи случка сериозна, възможността с предварителен и редовен изпит не е лоша идея.

# 532
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тогава ще има 2 НВО, които ще са с различен учебен материал.

# 533
А, да. Има го този момент. Но за КСК е същото, има невзет материал за предварителните.
Не знам, лично аз за втора дата за НВО никога не съм се и замисляла някога, когато предстоеше на децата ми. Даже обмислях неявяване на второто дете, за да ходим на море.
ПП. На КСК е различен материал на двата изпита реално, въпреки, че се съставят изпитите по конспект. Не са еднакви, много зависи какво ще се изтегли. Да, при явяване на предварителен категорично не бе взет целия материал, сега си давам сметка. Това, че моето дете (и още десетина деца) беше подготвено е съвсем различна тема.

# 534
Чисто финансово и организационно е трудно да има нво април.
За мен по-смислено е да върнат нво с датите на дзи и само тези, които не са се явили през май да се явят средата на юни в училища гнезда във всяко руо. Така няма да има забавяне в класирането, няма да има злоупотреби, защото самият факт, че си в друго училище, а не в твоето е вид дискомфорт, както и самото отлагане си е напрежение. Ако чак пък толкова се злоупотреби първата година, могат да сложат коеф. 0,95 на второто нво.
Тези неща с втора дата на нво е изговаряно с мон десетки пъти, те са наясно с всякакви предложения, но все ги отхвърлят.

# 535
Не може да има различни коефициенти на оценяване.

# 536
Съгласна съм, но и да се злоупотребява също не е ок. По-добре коеф. 0,95 отколкото 0 на нво. Втората дата е редно да е за единици, които са в невъзможност да се явят на първа дата, а не да се превръща в масовост за хора, които са решили да си доучват последните 2 седмици.

# 537
  • София
Освен всичко друго има вече прецедент с втора дата около земетресението в Перник преди години.

# 538
  • София
При Перник имаше ли втора дата?

# 539
  • София
Отмениха "първата" и дадоха втора само за региона.

Общи условия

Активация на акаунт