Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 131
  • 709
  •   1
Отговори
# 120
Каза ми, че да се предотврати кървене, а до момента не съм имала кървене или зацапване. Пия го от петък, за сега се чувствам добре, въпреки че по принцип съм с ниско кръвно.

# 121
  • sofia
Превантивно са ти го дали, честа практика е, при мен беше същото. Само може да помогне Simple Smile. Дано всичко е наред и занапред

# 122
Прогестерона сгъстява кръвта , а Настапина разрежда. Екип са Wink
Другото , което ползват е Аспирин Акард или Клексан вместо Настапин Wink

# 123
За първи път чувам профилактично да се изписва Утрогестан. С първата бременност слагах, защото имах кървене в началото, сега няма нужда. Имай предвид, че веднъж започнеш ли го не се спира от раз, а плавно, лекаря трябва да обясни как.

# 124
  • sofia
Питах и в общата група, но да питам и тук - ранният скрийнинг (11-13 седмица) всъщност само кръвното изследване ли включва (БХС) или има и ехография към него? Защото от мц Сигридов ми казаха, че не се водело фетална морфология, а скрининг, но пропуснах да питам дали освен кръвното правят и ехография?

# 125
Питах и в общата група, но да питам и тук - ранният скрийнинг (11-13 седмица) всъщност само кръвното изследване ли включва (БХС) или има и ехография към него? Защото от мц Сигридов ми казаха, че не се водело фетална морфология, а скрининг, но пропуснах да питам дали освен кръвното правят и ехография?
В Надежда съм, там също е скрийнинг, а не ФМ и включва и кръвното изследване и ехографски преглед.
Следаащите са ФМ, защото вече кръвното изследване не го правят Simple Smile Дано съм била полезна Simple Smile

# 126
  • sofia
Благодаря ти! 🌷

Коя седмица се прави първата реална ФМ - от 16 -та натам или е рано?

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 11:45 от truetrue

# 127
Така е, от 11 до 13 не се води официално фетална морфология. Водят си го скрининг и си включва ехографския преглед.
Феталната е добре да се направи между 19 и 21 г.с.
Днес минах първия си преглед аз. Потвърдиха вътрематочна бременност. Видяхме едно бебче и чухме сърце. Моето съкровище е дълго почти цял сантиметър. Много се развълнувах днес.

# 128
Благодаря ти! 🌷

Коя седмица се прави първата реална ФМ - от 16 -та натам или е рано?
То пак е пренатален скрийнинг (ФМ) реално му гледат всички вътрешни органи, мозъка, гръбнака и всичко останало. Тъй като е свързано и с взимане на кръв, за да изследват риска от тризомии (синдром на Даун на Патау и още един) както и рискове от други неща, за това е скрийнинг. На моето картонче пише 16та ФМ обаче знам, че се прави 19 - 20 седмица , мисля че тази в 16 е изванредна, ако има съмнения от предния скрийнинг.

# 129
  • sofia
Чудя се дали да правя тази в 16-18 седмица, много е близо до 20-22...И стават много, не знам има ли смисъл

# 130
Чудя се дали да правя тази в 16-18 седмица, много е близо до 20-22...И стават много, не знам има ли смисъл

Мини през първия скрийнинг и след това с АГ ще го обсъдите, аз лично нямам позната която да е правила ФМ в 16 седмица Simple Smile мисля, че като всичко е наред няма нужда от допълнителни прегледи. Аз ще мина 1вия сега в 12 + 5 после при АГ и тя ще каже, дано не се налага,  в крайна сметка ще правим каквото те кажат важното е бебчетата ни да са здрави и добре. Simple Smile

# 131
  • sofia
Така е 🤗

# 132
Yanii на абсолютно същата терапия съм като теб. Неприятно е, но се свиква. Така искам вече да ми спрат утрогестана.
Инжекциите предполагам, че ще са до края, хич не ги обичам и синините от тях също, но щом това е ключа към здраво бебче, ще направя, каквото е по силите ми.

На преглед съм чак на 21.08 , ще са минали малко повече от 3 седмици от предния преглед и съм много изплашена и притеснена честно казано, нямам търпение за прегледа. Когато бременноста не е абсолютно безпроблемна, явно няма да ме напусне притеснението.

За стриите, първата бременност се мажех с бебешко олио, спрях да се мажа по някое време в 9 месец и се нацепих буквално за една нощ. Една приятелка, с която бременеехме заедно се мажеше само със свинска мас, имаше огромен корем и няма нито една стрия. Сега още не съм започнала, но се чудя дали да не поръчам Palmers.

Да ви кажа почти ми се завърна апетита, само месо не мога да ям. Още ми става лошо следобяд от жегата, но не чак толкова като преди.

Доста неприятно даже, аз ги редувам 1 ден фраксипарин/клексан 0.4 (каквото намеря по аптеките, много са трудно за намиране) и на следващия ацетизал. На мен ми каза че даже и след раждане, ще продължа с терапията, тъй като като си правих генетичен тест резултатите не бяха много хубави и имах 3 гена ( не съм много наясно, всичко в Интернет е написано на медицински език и е неразбираемо за мен) с две думи АГ ми каза че не мога без да си разреждам кръвта. Утрогестана го приемем превантивно според мен, не е споменавала за спиране, но следващия вторник съм на преглед и ще видим.

Мини през първия скрийнинг и след това с АГ ще го обсъдите, аз лично нямам позната която да е правила ФМ в 16 седмица Simple Smile мисля, че като всичко е наред няма нужда от допълнителни прегледи. Аз ще мина 1вия сега в 12 + 5 после при АГ и тя ще каже, дано не се налага,  в крайна сметка ще правим каквото те кажат важното е бебчетата ни да са здрави и добре. Simple Smile

Момичета аз малко се обърках 😁 аз си запазих час в 12 седмица за ранна ФМ, където обстойно гледат бебчо, а ако пожелая мога до 24 ч да дам кръв и с резултатите от ФМ да си направя БХС. До колкото знам БХС може да се прави най-късно до 19 г.с най - късно, когато би трябвало да е и втората ФМ. Така си мисля аз, но вие ме замислихте дали ми е вярна информацията.

# 133
Здравейте момичета на 11ти август постъпих в спешно отделение със отлепен плоден сак...Нищо съществено не направиха на момента, на другият ден посетих АГ, тя потвърди във 8гс+3 че съм със 0,8мм отлепяне изписа ми спасфон 3×2 и много лежане, всъщност да ставам единствено за душ и тоалетна! Изпълнявам стриктно, забравих да кажа че съм във Франция и тази събота по план трябва да се прибера във България и там да ми се води бременноста, обаче в момента съм доста объркана дали изобщо да предприемат пътуване дали с автомобил или със самолет, докторката ме посъветва, ако е наложително да бъде със самолет. Та искам да питам има ли някой тук който е преминал през това и какво би ме посъветвал? Благодаря Ви

# 134
Краси, ти можеш най-добре да си решиш. Лекарите позволяват ли изобщо пътуване? Аз на твое място не бих пътувала, докато нещата не се стабилизират, но ти трябва да си го обмислиш сама.

Общи условия

Активация на акаунт