Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 139
  • 709
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте отново, момичета! Днес бях на преглед, бебчо се води в 11+1 г.с. Много шаваше през целия преглед, доста активно бебе 😁 всичко е наред, сърчицето е силно, бебето си играе в коремчето. Единствено се притесних, че ми каза, че все още бебето е ниско и съм с обърната матка. Лекарката ме увери, че няма за какво да се притеснявам, матката ще да се оправи и бебето ще се вдигне. Ама все пак си се притесних. Запазих час за ФМ за 30.08, ще съм 13та седмица тогава. Все още слагам Утрогестан по 2 капсули вечер, слагам го от 4та седмица, предполагам превантивно, не съм имала никакви проблеми. Вече все по-малко ми става лошо, предимно вечер след 18:00 ми прилошава ама не е толкова гадно като преди 2 седмици. Утре ще давам кръв за пренатален тест, избрах MaternIT Plus на CellGenetics и вече нямам търпение за резултатите 😁 Вие как сте? ❤

# 136
Всъщност и аз останах леко неразбрала... И това ме прит повече, някак нямам достатъчно доверие на докторката при положение,че тя самата не може да ми даде точен и ясен отговор, за това тази сутрин и писах,че искам още една ехография преди полета, за да може да се прецени риска и да ми кажат окончателно мога или не мога, тук е изключително трудно да намериш свобо гинеколог изобщо лекар и няма как да търся друго мнение...

# 137
  • sofia
На мен ми казаха, че самолета е най-добрия транспорт за бременната, летях в 6-7 седмица, не съм изпитвала дискомфорт. Пази се от скенерите на летищата, ако са метал детектори са безопасни за плода, питай дали излъчват радиация.

# 138
На мен ми казаха, че самолета е най-добрия транспорт за бременната, летях в 6-7 седмица, не съм изпитвала дискомфорт. Пази се от скенерите на летищата, ако са метал детектори са безопасни за плода, питай дали излъчват радиация.
Благодаря четох, че детектори детекторите не са опасни за плода!

# 139
Аз летях в 9та седмица, пих 2 но-шпа преди полета, приблем нямах с бебчо, обаче ми беше зверски лошо от торболенцията хахаа и като почнаха да предлагат парфюмите тамън под носа ми... а от 2 месеца не слагам такъв... Та Криси дано те прегледат преди полета, да се знае, че отлепването е спряло и се възстановяваш. Летенето на този етап и аз знам, че е най - безопасно. С автомобил е доста по - опасно предвиди дългото стоене в една поза Sad

# 140
По принцип самолет е безопасен при нормално протичаща бременност. Но ако наистина трябва само да лежиш и ставаш само до тоалетна и за душ, как си представяш летенето, евентуална турбуленция, придвижването до и от летището, багаж? В смисъл, че отлепването изисква много пазене, доколкото знам и в Бг да си пак се лежи или вкъщи или болницата, ако се слагат медикаменти венозно и това е, няма резки движения. Аз след аборт лежах няколко дни в Шейново и бях съседка по стая с момичета, които лежаха за задържане. Някои от тях се разхождаха до столовата само и то със системите и през останалото време в леглото. Дано да се включи някой минал през това и да ти бъде по-полезен или потърси из болничните теми някоя мама, която е лежала, може би може да я питаш на ЛС.

# 141
  • sofia
Благодаря четох, че детектори детекторите не са опасни за плода!
При входа във Ватикана, на скенера имаше задраскана бременна жена, аз сигнализирах на полицаите и ме преведоха през друго място, за това казвам да се пита - не пречи.

В София на летището казаха, че имат сертификат за безопасност, но ако искам мога да заобиколя.

# 142
Пак се включвам, но се сетих как можеш да се консултираш с лекар тук, ако нямаш доверие на лекарката там и нямаш конкретен лекар тук. Можеш да си инсталираш приложението Healee и да обясниш подробно твоя случай плюс ако имаш документи и изписани лекарства на АГ в платформата. Консултацията е платена, но повечето лекари отговарят бързо и така ще имаш още едно мнение за пътуването.

# 143
Пак се включвам, но се сетих как можеш да се консултираш с лекар тук, ако нямаш доверие на лекарката там и нямаш конкретен лекар тук. Можеш да си инсталираш приложението Healee и да обясниш подробно твоя случай плюс ако имаш документи и изписани лекарства на АГ в платформата. Консултацията е платена, но повечето лекари отговарят бързо и така ще имаш още едно мнение за пътуването.
Много благодаря, веднага ще погледна ! А и преди малко лекарката ми отговори, че в четвъртък е удобно да отида и да провери състоянието ми!

# 144
Идвам са си изкажа болката... майка ми, баба ми, племеницата са с положителен тест за Ковид. Ние сме отрицателни, дядо ми има ХОББ, а сега и Ковид и е в ковид отделение и е най-зле от всички. Женските болни нямат симптоми. Вчера аз и детето бяхме с майка ми...
АГ ми изписа Биозин Мама, а на детето изписаха Витамин Ц за подсилване на имунната система.
Много ми е притеснено, майка ми тъжи, че не може да ни вижда и от това и корема ме боли ниско долу, за дето съм тъжна и разтревожена...

# 145
Есенна магия, дано по-бързо се оправят! А ти се пази, пии си витамините и се опитай да си спокойна, въпреки гадната ситуация... Спазвай дистанция сега и дано, по -скоро се излекуват, за да се съберете пак

# 146
Есенна магия, изпращам виртуална прегръдка! Дано бързо да се оправят! 🤞 🤞 🤞

То такива истории, много... Но имам приятелка, чиито мъж беше с Ковид, а тя бременна в 9-11 седмица. Тя не се разболя, прави си няколко теста и бяха отрицателни. В момента гушка малко здраво момченце.

# 147
И аз днес правих тест и след два дни пак ще правя... абе, притеснено ми е за тях и от там ме наболява тук-там.
А иначе ви благодаря за подкрепата. 💓

# 148
На кратко да се представя и аз. За съжаление от днес в АГ отделението.
След дълги години инвитро опити най-после забременях миналата година и родих живи и здрави две момичета през септември. Имах една безпроблемна бременност въпреки че съм с тромбофилия и терапия до края.
И за късмет миналия месец разбрах, че съм бременна по естествен път, без опити, случайно, божа работа.
Много се зарадвахме, въпреки че близците са едва на 10 месеца, с термин 25 март, на почти 38 години.
За нещастие явно покрай грижите и динамичното ежедневие от днес съм с кървене, уж без отлепяне за сега. Моля се всичко да е наред докрая.
Успех на всички и безпроблемна бременност!

# 149
И аз днес правих тест и след два дни пак ще правя... абе, притеснено ми е за тях и от там ме наболява тук-там.
А иначе ви благодаря за подкрепата. 💓

Стискам палци всичко да е наред! Важното е да си спокойна, приемайте и много плодове, за подсилване. За жалост ситуацията се влошава.... доста болни, страх ме е да ходя на прегледи, все с мокри те кърпи, дезинфектантите..... страшна работа

Общи условия

Активация на акаунт