Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 088
  • 709
  •   1
Отговори
# 465
Palmi4ka, много интересна история, успех Heart

# 466
  • sofia
Добре дошла и от мен, много забавно.
Да ви кажа моето коремче много харесва морето, от два дни сме на ваканция и се чувствам повече от отлично.

# 467
Здравей, наистина имаш много интересна история. Понеже съм със сходен проблем, бих искала да ти задам няколко въпроса, ако е удобно. Аз също нямам шийка, вече съм в 11 г.с., но все още нямам серклаж. Ти къде го прави и обикновен серклаж ли е? Цялата бременност ли казаха да лежиш или можеш да станеш поне да си сготвиш, например? Аз вероятно ще съм със серклаж ЕТКО, но си чакам консултацията след десетина дни.
Лека бременност!

Аз съм +1.5 кг, но бях с поднормено тегло

Здравейте, момичета!
Здравей и на теб, truetrue!
С какво тегло си стартирала? Питам от любопитство. Опитваш ли се да ядеш  повече в такъв случай или принципно не се притесняваш?

Малко и за мен:

На 33г съм, втора бременност - в момента 13г.с., екстремно слаба по принцип. Много ми се гадеше, буквално до вчера. Затова първо свалих под 40кг, а сега вдигнах до 43кг.

А за който иска да се посмее:
Тази година изхвърлях две кисти с помощта на лекарства, защото бяха много големи. Проверявам дали ги изхвърлям с тестове за бременност, защото точно този вид ми вдигат хормоните като при бременност.
Преди 7седм отново ходих на гинеколог с подозрения за още една листа и без цикъл, главоболие... Той каза: " Потвърждавам, бременност няма". Тестовете за бременност също бяха отрицателни. Започна едно ходене по лекари - хипофиза ли е, хипоталамус ли е... А корема расте, ли расте... Миналата седмица реших пак да се видя с гинеколог, друг. И изненада! Бебче!!!
Два дена след това ми направиха серклаж, защото нямам шийка.
Ей така се озовах в края на трети месец!
Сега пазя леглото и ви чета🙂

# 468
Добре дошла и от мен, много забавно.
Да ви кажа моето коремче много харесва морето, от два дни сме на ваканция и се чувствам повече от отлично.
Нашата почивка мина, но и на мен ми беше много добре там, не ми се гадеше толкова много и плажът ми се отрази супер.

# 469
Палмичка добре дошла! Нека да е лека бременноста ти и до финал! ❤️

Да ви кажа напоследък усещам често втвърдяване на корема и болка ту ниско, ту високо. Още съм 12 седмица, все ми се струва, че е рано за контракции. С предната бременност имах от 4 месец.
Днес пък се изкашлях и такава силна болка ме преряза ниско, че чак легнах.

# 470
И аз от няколко дни усещам втвърдяване на корема и то като съм легнала. Не е болезнено,  но е неприятно. Май пак ще се пие Магнерот. И с първата бременност бях така, но ми се вижда рано - 14 + 5 г.с.

# 471
Имам контракции от 12 седмиица, а сега съм вече в 15 и от тогава лежа, за да не влезна в болница. Иначе още не пия магнезий, но чувам, че изписват на много жени в тези седмици. Пия само но-шпа, даже в дните, в които нямам контракции и него не го пия, но те не са често.

# 472
  • sofia
Палмичка добре дошла! Нека да е лека бременноста ти и до финал! ❤

Да ви кажа напоследък усещам често втвърдяване на корема и болка ту ниско, ту високо. Още съм 12 седмица, все ми се струва, че е рано за контракции. С предната бременност имах от 4 месец.
Днес пък се изкашлях и такава силна болка ме преряза ниско, че чак легнах.
Аз усещам режеща болка ниско долу, когато разко ставам или правя нещо свързано с усилие/напрягане, когато се протягам повече, когато се завъртя по-рязко в леглото. Много е странно.
Втвърдяванията при мен са, когато имам раздвижване на червата, не мисля да са от бебето.

# 473
Аз засега нямам, да чукнем на дърво. Дано добутам до 5-ти месец така пък после магнезий и ще видим.  С предната бременност си имах постоянно контракции, накрая сина ми се роди съвсем в началото на 9 м, не ми се ще пак да повтарям.

# 474
Nova777, правих си го в Бургас, където живея. Намерих доктор, който прецени, че може да го направи - по Макдоналд ( имах останали 3 стени от 4 нужни от шийката).
Опитах да се вредя при д-р Христов в София, както и при други опитни лекари. Имало свободни дати най-рано след 20 дни. А дотогава, ако се беше случило нещо?... Нямаше да си го простя.
Сумите при тях са много солидни, но и целта си заслужава.
Сега лежа, ставам само за тоалет, къпане, ако ще ходя на преглед, до банка...
Имам 4-годишно момченце. Храня го легнала, играя с него легнала... За всичко друго да му е яка гърбината на мъжа ми🙂

Благодаря ви за подкрепата, момичета!
Леко бременеене и лесно раждане ви пожелавам! Бъдете здрави!

# 475
Здравейте, бъдещи мартенски мами! Да се присъединя и аз в клуба.  Казвам се Ива, на 30 г., първа бременност. Термина ми е за 12 март. За първи път видяхме с таткото двете черти около 10-ти юли и бяхме хем радостни, хем притеснени. Бях си ударила втората доза Ковид ваксина две седмици преди това, без да сме знаели че вече очакваме. Пия Елевит като комбинирани витамини, чувствам се добре, без гадене и др, даже енергията ми се връща вече. Следя се в Надежда, в София, бях на БХС при д-р Патрикова, нещата изглеждат добре, сега чакаме резултат от хормоните. Отделно, ЖК при д-р Ненов - въпреки противоречивите мнения ми вдъхна доста увереност и спокойствие. Понеже съм с наднормерно тегло го следим, както и кръвно и кр. захар, които засега са в норма. Излязоха единствено кетони в урината. А най- добрата новина е че БВ, която рецидивираше година не се е върнала! Допреди бременността бях пациент на д-р Христов, този със серклажите. Не ми се е налагало, аз ходех на профилактични при него, но мога за отношението му да кажа, че е много внимателен, много добър професионалист, и обяснява всичко без да претупва или да се сърди.
Сега за бебко, вече е почти 7 см, и мърда с ръчички и крачета! Heart
На феталната морфология ми казаха че е 80% момиче, и ще потвърдим другия месец Hug Лека бременност на всички мами и успех!

# 476
Пуснах Пренатеста, остава чакането сега Simple Smile, стискайте палци. Как сте вие иначе? На мен вече не ми се гади най-накрая. Изчислих, че съм била с гадене и повръщане близо два месеца този път, доста по-зле от първата бременност, когато всичко започна и свърши за 2-3 седмици. Мина вече, дано остатъкът е по-лек Simple Smile

# 477
Аз днес чакам с нетърпение БХС и феталната морфология. Стори ми се цяла вечност докато стигна до този важен момент.
Днес след като се изкъпах и си загледах корема ясно виждам образувана черта по средата на корема от слабините до пъпа. Още е много бледа, но я има. Мислех, че тази линия се появява на по-късен етап, но сега четох, че при хората спи-тъмна кожа се вижда по-ясно.
Започнах и да се мажа с крем, макар че не обичам изобщо мазила. Имам едно изостанало мляко за тяло на нивеа, което реших да изразходвам и после преминавам на буркана с кокосово масло 😊

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 15:49 от Yoana Pavlova 679429

# 478
  • sofia
Йоана, успех! Ще пишеш после.

Моята линия също е започнала да се показва, детето ми обърна внимание.

# 479
Момичета, приятелят ми се разболя от някакъв гаден вирус, нищо сериозно: запушен нос и лека отпадналост и няма температура (не е ковид), но усетих днес леко неразположение в носоглътката и си взех от аптеката осцилококцинум и инфлуцид, но още не съм ги пила, защото днес няма как да се свържа с АГ. Някоя от вас лекувала ли се е с хомеопатични лекарства по време на настинка/грип?

Общи условия

Активация на акаунт