Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 080
  • 709
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, моят скрининг продължава вече над 2 часа. Естествено с моя късмет винаги ще бъда изключение от правилата. Ще ме гледат за трети път, като ме пращат да се разхождам и да чакам по 30мин. понеже моето е решило да се върти като пумпал, а когато се успокои застава в гръб и не могат да му изчислят параметрите на костицата (не знам как се пише) и нослето.
Иначе докторката ми показа, както тя го нарече "проекто пишка" и 80% каза, че ще бъде момче 💙. Всичко останало, което измери, каза че му е наред, много добри парамерти и не се виждам видими аномалии 😊

# 496
Чудесни новини Simple Smile. Какво казва за прием на утрогестана и трябва ли да пазиш леглото?

# 497
Йоана, честито. Щом казват, че е момче според мен не може да се обърка, сигурно се вижда "проекта" от самото начало Grinning. При първата ми бременност също казаха 80% момче и познаха.

Аз препоръчвам електрическата помпа на Медела. Като цяло имах труден старт на кърменето и тя ме спаси. Да не говорим, че ако сте склонни към бучки, направо си е задължителна помпата. Аз имах постоянно бучки първите 2-3 месеца и единия път беше почти възпалено и бях на косъм от мастит. С упорство с помпата и бебето се справихме без да се стига до усложнения.

За майките с първа бременност, бих казала най-добронамерено да снижат очакванията какво/колко ще им покажат в болницата (независимо коя) и да почнат сами да се интересуват. Препоръчвам блога на Хедра, тя май и книга издаде после, но по мое време нямаше и блогът ми беше много полезен в какви ли не ситуации.

# 498
Намалиха приема от 3х3 на 2х2, другата седмица само 1х2. Явно каквото е имало е изтекло като кръв и сега всичко изглеждаше добре, но все още имам леки зацапвания и трябва да продължа прием през устата. Казаха да стисна зъби и това е. За леглото, ако трябва да съм честна изключих да попитам. Просто всичко ни отне три часа, три прегледа с ултразвук и един вагинален и вече не знаех къде се намирам. Предполагам лека по - лека мога да си се върна към нормално ежедневие, но засега с резерва до следващ преглед.
Иначе атрибута му се видя много ясно, но понеже в момента бебето е с малки размери, си оставят едни 20% за всеки случай. А д-р Михова ми се стори прекрасен човек. Изключително внимателна, търпелива и много мила. До последно се бори да го измери този вагабонт Simple Smile

Чудесни новини Simple Smile. Какво казва за прием на утрогестана и трябва ли да пазиш леглото?

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 22:50 от Yoana Pavlova 679429

# 499
Момичета, моят скрининг продължава вече над 2 часа. Естествено с моя късмет винаги ще бъда изключение от правилата. Ще ме гледат за трети път, като ме пращат да се разхождам и да чакам по 30мин. понеже моето е решило да се върти като пумпал, а когато се успокои застава в гръб и не могат да му изчислят параметрите на костицата (не знам как се пише) и нослето.
Иначе докторката ми показа, както тя го нарече "проекто пишка" и 80% каза, че ще бъде момче 💙. Всичко останало, което измери, каза че му е наред, много добри парамерти и не се виждам видими аномалии 😊
Напълно те разбирам. При предната бременност беше по същия начин. Караха ме да катеря стълби, да ям вафла, не спираха да потупват по корема, за да накарат бебчо да св заяърти. Стори ми се, че цял ден висях пред кабимета. Ще видим с този бебчо как ще е в петък.
Радвам се, че при всички нещата се развиват добре. Теорията ми, че момченцата се показват първи май се потвъеждава Grinning

# 500
Намалиха приема от 3х3 на 2х2, другата седмица само 1х2. Явно каквото е имало е изтекло като кръв и сега всичко изглеждаше добре, но все още имам леки зацапвания и трябва да продължа прием през устата. Казаха да стисна зъби и това е. За леглото, ако трябва да съм честна изключих да попитам. Просто всичко ни отне три часа, три прегледа с ултразвук и един вагинален и вече не знаех къде се намирам. Предполагам лека по - лека мога да си се върна към нормално ежедневие, но засега с резерва до следващ преглед.
Иначе атрибута му се видя много ясно, но понеже в момента бебето е с малки размери, си оставят едни 20% за всеки случай. А д-р Михова ми се стори прекрасен човек. Изключително внимателна, търпелива и много мила. До последно се бори да го измери този вагабонт Simple Smile

Ооо колко се радвам Simple Smile чудесни новини! Аз също я харесах д-р Михова, защото тя ми се обади да ми съобщи от д-р Панайотова резултата от моето кръвно изследване Simple Smile . Беше много мила и ми ги разясни без дори да ме познава.

# 501
... Теорията ми, че момченцата се показват първи май се потвъеждава Grinning

Само нашият беше толкова срамежлив, че на 2 поредни прегледа не можаха да го накарат да си разкрачи краката, а какво ли не опитва лекарката, чак мен ме заболя от толкова потупване. Laughing Накрая разбрахме от пренаталния тест, че е момче и още очаквам да видя пишле и на ехограф.

# 502
Привет, момичета. И моята ФМ предстои днес следобяд, чакам с нетърпение! ❤️💙

Йоана поизмъчила си се, но важното е, че всичко е наред! 💙

Сега по дискутираните въпроси. С първата бременност получих окосмяване по корема и около зърната, дразнеше ме, махах космите и си остана и след това, така че, ако можете да се сдържите не ги махайте.

За колата маска ми е проблем и на мен и ме съм ходила, само 1 път след теста. Притеснявам се да легна по корем, но скоро ще отида и просто ще кажа на козметичката каква в причината, виждала съм и други бременни да ходят.
Сега ги обръснах няколко пъти и пак станаха тройно като количество, е не си е работа.

За помпите, аз ползвах електрическа Medela mini electric, беше ми подарена от приятелка. Сега не мисля, че ще дам толкова пари, скъпичка си е. Иначе е страхотна, бях много доволна.

# 503
Здравейте, по повод кола маска, преди си правех на триъгълника. От положителния тест не съм ходила и много се чудя. Не ми е конфортно с бръсненето, но пък меже страх, заради болката. Все още се чудя.

# 504
Всички мои познати продължават да си ходят на кола маска и през бременността. Със сигурност козметичките имат начини и за това състояние. А що се отнася до болката. Аз съм по-чувствителна на нея и през двете бременности. Много ми се засилва. Кожата и тя става по-чувствителна на различните третирания.
С предната ми група казвахме след 6.7 месец, че обезкосмяването става на пипане по спомен. Така, че ако ходите на кола - ходете си. Ще Ви бъде по-лесно.

# 505
Именно, по-чувствителна е кожата. Вече 3 месеца не съм ходила и след бръсначката ще е още по-неприятно. Но ще звънна на козметичката да я питам ☺️

# 506
Аз след бръснача, сякаш ходя за пръв път. И космите са повече и по-здрави, съответно и болката е по-силна, та и от болката се притеснявам, но поне на крака,ръце и подмишници смятам да си ходя.

# 507
Здравейте, момичета,

И моята ФМ и БХС минаха днес. Малко си отдъхнах. Измериха ми високо кръвното, но според мен беше от притеснение. Според лекаря риска от някакви аномалии е нисък и не ми препоръчва Пренатест, но аз все още мисля да го направя...за мое спокойствие. По време на прегледа, както бебчо шаваше и се движеше енергично, изведнъж спря и заспа дълбок зимен сън...едвам го събудихме за да продължим с прегледа. Simple Smile По мнение на лекаря ще е момче, но все още не е на 100% сигурна.

# 508
Tsvety, честито! Защо не изчакаш резултата от БХС и тогава да прецениш дали да пускаш Пренатест?

При мен също на ФМ всичко беше ок, БХС-то не е така добро, както ми се ще, над границите, за които се определя, че има риск е, но все пак стойностите не са толкова високи, колкото ми се иска. Макар че голяма роля има и дали си над 30, то по тези алгоритми след някоя друга година, ако реша да имам още едно дете, очаквам БХС-то да е още по-зле...Та за собствено успокоение пуснах Пренатест, сега съм в периода на чакане и ми е малко притеснено, но се надъхвам, че дотук всичко е ок.

# 509
Това са резултатите ми от БХС, на база който лекаря каза, че риска е нисък:

Общи условия

Активация на акаунт