Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 080
  • 709
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, извинявайте ако въпросът ми прозвучи тъпо, но и аз искам да се мажа предимно с естествени мазила. Като казвате кокосово масло, това означава ли, че може да ползвам обикновеното масло от буркан за готвене или се купува под формата на крем от аптеката?
Бях чела също за свинска мас ( в стара тема във форума) смесена с аромат от невен например. Било с невероятен ефект срещу стрии. Но това къде и как може да си го набави човек, не ми е ясно...

Аз мисля да си взема ето такова, мисля си, че ще ми свърши работа. Ще го разтопя лекичко на водна баня, за да ми е по - лесно за мазане.

https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D … rc=5KFqqbW7fKlGGM
Няма нужда да се слага на водна баня - няколко часа на стайна температура и е или много меко или направо под формата на олио.
Условие е да се държи на хладно после, за да не граняса в жегите.
Иначе бих препоръчала точно това, студено пресовано, доволна съм била от него.

А сутрин и вечер ли се мажете, или в ранна бременност е достатъчно само вечер? Комбинирате ли с други мазила?

# 91
И аз препоръчвам Стоилов в Добрич за ФМ. Следя се при него и съм много доволна и с двете бременности.

# 92
@Yanii , мажи се вечер, но ако усетиш, че кожата има нужда (суха и опъната) мажи и сутрин.
Ако искаш можеш чисто да го ползваш, ако искаш можеш да си купиш и какаово масло и шеа (те са по-твърди). Това според мен е най-хубавата комбинация, но и поотделно са перфектни.

# 93
И аз препоръчвам Стоилов в Добрич за ФМ. Следя се при него и съм много доволна и с двете бременности.

Записах си час при него, но най - ранният му е на 5 октомври, а тогава вече ще съм в 15 г.с. Силно се надявам да се освободи някакъв по-ранен, защото ми се ще да отида при него. Има доста добри отзиви.

# 94
Обадете му се по телефона идната седмица, мисля, че ще намери час. През супердок няма часове..

# 95
Обадете му се по телефона идната седмица, мисля, че ще намери час. През супердок няма часове..

Да, варианта е да си запазя за събота или неделя. Благодаря Simple Smile

# 96
Здравейте.
При мен всичко е наред, нямам абсолютно никакви неразположения,болки , непоносимости към миризми или храни и общо взето по нищо все още не усещам, че съм бременна.За сега пия само фолиева киселина и си взех допълнително от вчера калций.

С предната бременност качих 15кг,но само на корема (бебето беше 4кг) В гръб не ми личеше,че съм бременна. Мажех се от 4м с бадемово масло и след това с разни мазила (не помня какви,че беше преди 10г) пак по препоръка от други майки в групата.Резултата беше адско дълбоко  нацепване ,което започна в началото на 9м-грозна гледка стана и все още си ги имам.Явно кожата ми е била податлива:)
Но да сме живи и здрави ние и бебенцата ,а пък грозния корем няма да го мисля 🤷‍♀️

# 97
Привет! Аз от няколко дни се чувствам вече добре, мноооого рядко ми се гади,, по-често ми прилошава, кръвното ми пада и доближавам границите. На мен ми промениха часа за ФМ и ще е на 27.08, нямам търпение. Все още не съм се ориентирала към никой лекар за ЖК, но като гледам тези които ми допадат са в отпуск идната седмица. За мазането... Аз с първата бременност, толкова много се мазах и с различни неща.. Но ефект нулев... Гърдите, корема и бедрата са ми целите нацепени, дори в края на бременността по корема стриите ми бяха кърваво червени, така ми се беше опънала кожата. Та за стриите, то си е до предразположеност на кожата, ако я имате с каквото и да се мажете, пак ще се появят... Дано никоя от вас да няма много много стрии, че то си е неприятно заради самите нас, но се свиква с тях. Женското тяло преминава 9 те кръга на Ада, за да износи Живот ❤️ заслужава си!

# 98
Влизам и аз в паника... След пишкане, по тоалетната хартия забелязах 1 светлочервена точка (колкото от флумастер, много малка). После забърсах отново и имаше пак такава....Каква може да е причината, сериозно се притесних.... Sad
Дано всичко е наред ! Има ли още зацапване ? Отиди на лекар ако продължава или звънни да питаш ?

# 99
Тъй като съм по-назад аз, днес на мен ми прилича доста. И вчера беше така. В понеделник съм на лекар и вече нямам търпение.
За мазането, с предната бременност се мажех с кокосово масло и Палмърс. Нямам нито една стрия, въпреки, че си мисля, че съм податлива. Имам си на дупето малко.
Сега още не съм започнала да мажа, но скоро ще трябва да се взема в ръце и да не губят време.

# 100
  • sofia
Влизам и аз в паника... След пишкане, по тоалетната хартия забелязах 1 светлочервена точка (колкото от флумастер, много малка). После забърсах отново и имаше пак такава....Каква може да е причината, сериозно се притесних.... Sad
Дано всичко е наред ! Има ли още зацапване ? Отиди на лекар ако продължава или звънни да питаш ?
Вече не. Благодаря ти за подкрепата, Фри 🌷 Мисля си да не съм се одраскала повърхностно нещо, без да искам. Следя се, ако пак се появи, ще звъня на док.

# 101
С първата бременност се мазах със свинска мас. Нямам нито една стрия от бременността. Но! Явно съм решила, че щом родя край на опасенията и не си бях взела нищо за в болницата. Кърмата ми дойде през нощта докато спя, за няма и 5-6 часа вдигнах от чашка Б на чашка Д. Слава богу бързо ги видях и започнах пак мазане с мас и се поскриха доста.

Ще помоля баба да ми намери отнякъде и извари.

# 102
  • София
Здравейте, включвам се и аз към вас Flowers Hibiscus Докторката не ми потвърди дата за термин, но според моите изчисления е 9-ти март - втора бременност, София.
Имах кървене, лежах почти месец и ходих всяка седмица на ехограф. Всичко е наред на този етап и реших да се запиша тук. С първата бременност имахме фейсбук група и още си пишем с момичетата. Правихме си срещи с количките из парковете.
Мажа се с какаовия крем против стрии на Палмърс от серията за бременни.
Вече отдавна ми личи и не мога да го скрия, но и с първото беше така.

# 103
Аз си взех един гел на Lierac - Phytolastil Stretch Mark Prevention Gel и попива бързо, но пък съм със суха кожа и като ми опъва повече се мажа с кокосово масло, имах за готвене вкъщи, но вече стана за мазане. Редувам ги и гледам по 2-3 пъти на ден да се мажа.

И аз взех от същия Lierac и съм впечатлена колко бързо попива. По принцип изобщо не обичам да се мажа, но ако от този започне да опъва, мисля да пробвам с Палмърс или Био Оил. За момента ми е прекалено горещо за кокосово масло 😁

# 104
Здравейте, бъдещи мами! Записвам се в темата като една от вас, с термин на 6.03.2022. На 30 г, от София, с първа бременност. За първи път чух сърчицето в 7ма седмица, на 29.07 Simple Smile  За момента се чувствам доста добре, без гадене, болки и др, единствено ми се спи повечко. Пия Елевит като комбинирани витамини, доволна съм. Малко съм притеснена какво ще се види на БХС др. седмица, защото съм си сложила 2рата доза Ковид ваксина около седмица след предполагаемото зачеване. Докторите казват, че нямало проблем, ноооо пусти мисли....Успех на всички мами, и пожелавам здрави бебчета!

Общи условия

Активация на акаунт