Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 075
  • 709
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Как го вдигате този имунитет? Аз нямам ден в който да не хапвам плодове и зеленчуци, пия предимно вода, фрешове, чай с мед, хапвам по 1-2 лъжички мед всеки ден, в момента хапвам повече млечни, защото ми трябват повече лактобацили. Иначе пия витамини, които док. ми изписа.

# 541
Предполагам с Биозин. Аз още не съм си го купила, но доколкото разбрах може и профилактично.
Иначе: пресни плодове и зеленчуци, разходки на чист въздух, достатъчно сън, мед и спокойствие са нещата, които ми помагат на мен.

# 542
Ами аз с Биозин профилактично, за да не стигам до настинки. Иначе и аз си ям сезоните плодове и зеленчуци, пия вода, обичам и фрешове, също хапвам повече сирене, много обичам. Ако усетя нещо си правя и един сок от мед лимонов сок и джинджифил кипвам го и с ММ пием по една кафяна чашка докато свърши (аз правя в една малка тенджерка). Ако имам съмнения, че съм пипнала вирус взимам и Авирон рапид (от малкото неща разрешени при Б) .

# 543
Авирон е разрешен? Не знаех. Благодаря за информацията!
Аз точно се връщам от преглед - потвърдиха, че е момиче. Всичко е наред, отговаря си на седмиците - 16 г.с.
Потвърдиха и че не съм луда и наистина я усещам. Усетих ритник и доктора потвърди, че точно там е ритнала туко що. Heart

# 544
  • Варна
Дами, един бърз въпрос... днес пуснах кръвните изследвания и само СУЕ  не е в граници (44). При вас как е? Четох, че при бременност се покачва,  но в 4-5 месец. Във вторник съм при АГ, но да питам и вас. При предната бременност,  не ми даваха резултатите, само ми казваха, че ако има нещо, щели да ми кажат.

# 545
Дами, един бърз въпрос... днес пуснах кръвните изследвания и само СУЕ  не е в граници (44). При вас как е? Четох, че при бременност се покачва,  но в 4-5 месец. Във вторник съм при АГ, но да питам и вас. При предната бременност,  не ми даваха резултатите, само ми казваха, че ако има нещо, щели да ми кажат.

При мен беше 31, като реф. стойност е до 37.

# 546

При мен беше 31, като реф. стойност е до 37.
Аз нямам идея кое е СУЕ, мойте са на английски Sad

# 547
И моето е повишено, след боледуване се повишава също и ако сте карали ковид стои повишено с месеци. Аз го следя от началото на годината, когато карах ковид и не е спадало от тогава. Има си някои невидими последствия този вирус, които хората пренебрегват. Аз не исках да го хващам точно заради последствията, които не са фатални, но не са хубави за състояния като бременност например, но тъкмо щях да се ваксинирам и се разболях.

# 548
Здравейте, моята ФМ за БХС беше на 13+5 г.с, като първия път отидох на 12 г.с точно и не успяхме да видим почти нищо, защото размерите на плода бяха точно на долната граница от 45 мм за изследването. Докторката каза и за напред да си записвам часовете за ФМ в края на съответния период. Не сте закъсняла, нама страшно Simple Smile
и моята фм е чак на 16.09 вече нямам търпение,не се притеснявам,но друго си е да ти кажат,че всичко е наред.Вие в коя седмица си правихте фм на мен ми се струва малко късно 13г.с+4д, но докторката каза така

# 549
Здравейте, момичета,

Имам нужда от съвет. Днес ми излезна резултата от изследването за вродени тромбофилии и съм доста притеснена. Имам записан час при др Вецев чак на 16.09.2021 г.:

Здравейте и от мен😊
Цвети, не се притеснявай, най-вероятно ще ти назначат терапия, която всъщност е профилактика да не се случи случайно нещо и другото, което е, че най-вероятно не усвояваш фолиевата киселина и трябва да приемаш метилирана. При мен вместо втория, първият е хетерозиготен иначе другите неща са като при теб. На терапия съм сутрин фраксипарин, а вечер натаспин, метилирана фолиева киселина в двойна доза. Освен това д-р Вецев ми каза да си пусна изследване за вит. D, B12 и фолиевата и се оказа зле положението, та сега пия и Омега 3, вит. D и B 12. Между другото и аз съм на 16-ти на преглед при него😊

# 550
Здравейте, които ходите при др. Вецев, само заради мутациите или се следите при него?

# 551
Здравейте, които ходите при др. Вецев, само заради мутациите или се следите при него?

Аз се следя при него, но честно казано в началото започнах заради мутациите.

# 552
Здравейте, момичета,

Имам нужда от съвет. Днес ми излезна резултата от изследването за вродени тромбофилии и съм доста притеснена. Имам записан час при др Вецев чак на 16.09.2021 г.:

Здравейте и от мен😊
Цвети, не се притеснявай, най-вероятно ще ти назначат терапия, която всъщност е профилактика да не се случи случайно нещо и другото, което е, че най-вероятно не усвояваш фолиевата киселина и трябва да приемаш метилирана. При мен вместо втория, първият е хетерозиготен иначе другите неща са като при теб. На терапия съм сутрин фраксипарин, а вечер натаспин, метилирана фолиева киселина в двойна доза. Освен това д-р Вецев ми каза да си пусна изследване за вит. D, B12 и фолиевата и се оказа зле положението, та сега пия и Омега 3, вит. D и B 12. Между другото и аз съм на 16-ти на преглед при него😊

Аз вчера успях да мина при него и сега следващия час ми е чак на 07.10. 2021 г. Даде ми телефона си, че ако "приритам" да му се обадя. Обещах му, че ще се контролирам, но гаранции не давам. Wink Много ми допадна и мисля той да  ми е наблюдаващия лекар. Освен, че е внимателен и обстоен има и фино чувство за хумор, което е чудесно. Wink На този етап не ми назначи терапия, но ще се наблюдаваме и ако се наложи ще ми назначи. И на мен изписа Омега 3 и ми увеличи дозата на фолиевата на два пъти на ден в мета форма. Назначи ми изследяания, които трябва да направя преди следващия преглед и ме предупреди, че ще ми пусне куп изследвания, когато го посетя следващия път...сякаш бях в рая Wink

# 553

Аз се следя при него, но честно казано в началото започнах заради мутациите.

Аз също отидох да се консултирам с него заради мутациите, но сега на 16-ти се разбрахме да се запиша при него за проследяване на бременността.

Здравейте, момичета,

Здравейте и от мен😊

Аз вчера успях да мина при него и сега следващия час ми е чак на 07.10. 2021 г. Даде ми телефона си, че ако "приритам" да му се обадя. Обещах му, че ще се контролирам, но гаранции не давам. Wink Много ми допадна и мисля той да  ми е наблюдаващия лекар. Освен, че е внимателен и обстоен има и фино чувство за хумор, което е чудесно. Wink На този етап не ми назначи терапия, но ще се наблюдаваме и ако се наложи ще ми назначи. И на мен изписа Омега 3 и ми увеличи дозата на фолиевата на два пъти на ден в мета форма. Назначи ми изследяания, които трябва да направя преди следващия преглед и ме предупреди, че ще ми пусне куп изследвания, когато го посетя следващия път...сякаш бях в рая Wink

Много се радвам, че си успяла да минеш на преглед, че тази неизвестност е влудяваща. Мен също ме "заплаши", че следващия път ще ми напуска много изследвания, от което и аз се почувствах като теб😁 Лудички сме, но какво да се прави😄

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 10:19 от mir_ma

# 554
  • sofia
Възможно ли е в 14та седмица да усещам бебето? (втора бременност ми е) Усещам леко гъделичкане от време на време Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт