Всичко, което трябва да знаете за грижата за сухата кожа

• 15 897
  • 582
  •   1
Отговори
# 105
Кожата ми е мазна , на моменти дехидратирана ,главно заради времето. Живея на място ,където 9 месеца в годината температурата е над 30С. Нощната ми грижа включва 2 стъпково маслено почистване , след рова серум ,околоочен и гидрстиращ крем задължително. Това е моят начин за борба с дехидратирана кожа.

# 106
По принцип кожата ми е комбинирана към мазна, но от известно време насам е доста суха през студените месеци и има нужда от хидратация без омазняване. Лично при мен вятърът и студът оказват голямо влияние върху състоянието ѝ.

# 107
От няколко гиидни съм със суха и дехидратирана кожа, като през студените месеци се обистря това състояние 7 усещам парене и щипене по лицето си. Опитвам се да овладявам положението с подходящата козметика.

# 108
  • София
Кожата ми е доста суха и се бели. Студът влошава положението и малко неща помагат

# 109
  • Сф
Моята кожа е много суха. Имам целогодишно проблеми, не съм открила удовлетворяващ вариант за лицето особено. Зимата става по- зле. Бих искала да опитам вашия продукт.

# 110
  • Пловдив
Кожата ми е смесена. През лятото мога да мина и без крем за лице, но при по-студено време става по-суха и дехидратирана. Има нужда от повече подхранване и грижа.

# 111
  • София
Най-вече през отоплителния сезон се сблъсквам с дехидратирана кожа на лицето. Сухият въздух в помещенията влошава състоянието на моята кожа. Студът навън също ми влияе неприятно в това отношение. Не съм обърнала внимание за зависимост от храни и напитки, но от статията научавам, че има и такава. Алкохол не употребявам, а кафе пия в умерени количества, най-вече безкофеиново, така че за себе си изключвам този фактор като причина за дехидратираната кожа.
Дълго време мислех, че кожата ми е само мазна и затова не обръщах внимание на хидратацията й, напротив, избягвах хидратиращи продукти за лице, защото погрешно смятах, че те ще влошат състоянието на кожата ми. Случайно започнах да се мажа с хидратиращ крем и забелязах ефекта върху кожата си. Оттогава подбирам козметиката си за лице, обръщайки внимание на хидратиращите й свойства.

# 112
Преди години кожата ми беше много мазна, но в последствие стана много суха в Т-зоната и се бели.

# 113
Да, знам, че е различно- на сухата кожа й липсват липиди, на дехидратираната-вода. За жалост аз съм със суха и дехидратирана кожа по наследство. Задължително всеки ден слагам крем сутрин и вечер, иначе усещам дискомфорт, сухота и опъване. Най-много ми се изсушава зимата от студа, след горещ душ, както и след премахване на грим с измивен гел. Много ми се иска да имам блясъка на мазната кожа, затова мажа много мазни кремове, както и масла. Simple Smile

# 114
  • София
Кожата на лицето ми е от смесен тип и въпреки това най-често зимата я усещам дехидратирана, помага ми хидратиращ крем.

# 115
  • sofia
Да, зная, че сухата и дехидратираната кожа са различни неща. Попринцип кожата ми е мазна, но сега в това време в Т зоната се бели. Търся подходящ крем за моята кожа, защото имам проблеми с нея от малка и чак сега я изчистих от акнето. Сега искам да я хидратирам и да стане гладка и много хидратирана.

# 116
Кожата ми е суха. През есенно-зимния сезон започва да се бели на места. Използвам качествена козметика, за да намаля сухотата.

# 117
Да, нормалната или мазна кожа също може да бъде дехидратирана.

# 118
Да - има разлика между двете. Но обикновено сухата кожа е в съчетание и с дехидратация.

# 119
Да знаех. Кожата на лицето ми е смесен тип. Дехидратирана понякога е зимата. Особено личи около устните. Използвам различен тип кремове и серуми според сезона.

Общи условия

Активация на акаунт