Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 37

• 49 091
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, Double Wear Nude Water Fresh Makeup SPF 30 1W1 Bone много ли е светъл? Харесала съм го за суха кожа. Най-добре ми пасва като цвят Bourjois healthy mix 51/52 light vanilla/vanilla.

# 466
Момичета, Double Wear Nude Water Fresh Makeup SPF 30 1W1 Bone много ли е светъл?
Simple Smile Извини ме, че се смея, но понякога формулировката на въпросите в тази тема е наистина забавна. Да, от моя гледна точка е много светъл, но аз съм тъмна; ако питаме руската ми приятелка ще рече, че е тъмен и жълт. Но пък е далеч от пълно покритие, та не е критично да е малко по-светъл/тъмен.

^^^ Съжалявам, нямам нито един от двата, та само с подборка на суотчове мога да помогна. Между другото ми набива на очи колко по "розово/неутрален" е цветовия диапазон на Буржоа, в сравнение със ЕЛ. Или както казва една популярна МУА и ютюбърка "Оффф, бре, Шанел, кефиш ме, но вземи направи цвят различен от розов!" Wink Тя е светла и топла.

PS Буржоа притежаваше Шанел преди години, сега не знам...

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 16:02 от Agent Provocateur

# 467
Agent 😆 Така се изразих понеже съм светла, но не чиста Снежанка 😁 Колебаех се, ама даже пуснах 1w2 sand, пък имам светли да напасвам, ако е доста тъмно за мен.

# 468
Хаха, Агент! Разсмя ме - аз доскоро (допреди няколко години да се чете) имах обратния проблем - всички с жълт подтод, аз съм неутрално-розово и все тъмни🤣 поне повечето марки бяха така.  Може би трябва да се ориентирам към Шанел?🤔
Аз тия дни пробвах Rare Beauty на Селена Гомез и Pro Filtr на Рири, бяха ми дали мостри, че и с праймър даже. Селената няма да я бъде при мен, Ририто се държи културно, нанесен с четка, ще пробвам и с ББ.

# 469
Мила, ако ти се трошат пари виж Cover FX; ако искаш бюджетна алтернатива- NYX имат капки.
Благодаря, Ния, ти си направо енциклопедия! Ако намеря къде да поръчам Cover FX до България, изобщо няма да му се чудя. Помня, че май точно Никс бях търсила, но сайтовете, където се продава марката, не са чували за такъв продукт Rolling Eyes в Лили пък все бил свършил.
И да си кажа и другата болка - не мога да намеря достоен заместник на ДУ, поне близка до неговата трайност и без да става на петна. До тук греда със Сюблима на Пат и Airbrush-a на Шарлот. На Пат толкова бързо зачезва, че нямам думи, най-грешно похарчените ми пари за такъв продукт. Шарлот пък след 5 часа става на брашно на лицето ми и то без пудра. Stay Naked ми изсъхва гадно след време. Fenry Pro Filtr брутално ми се набива в иначе незабележимите ми пори. А на моята иначе суховата кожа, ДУ стоеше сатенен и все така красив до сваляне на 12+ часа. Носеше и на ЛМ пудрата и на Метеорити.
Предложения? Ния? Grin

# 470
Здравейте момичета, обмислям да сменям фон дьо тена и получих доста добри отзиви за Radiant Natural Fix. Доста добре действал на чувствителна кожа и обмислям покупка. Някой има ли впечатления?

# 471
Любимият на много дами в темата, фон дьо тен на Urban decay Stay naked, коректорът от линията и фиксиращият спрей, в момента са на - 50 процента в Дъглас. Който ги харесва, сега е моментът да се зареди.

# 472
  • Стара Загора
Може ли малко помощ. Ползвам ФДТ на Ести 3N1 и на Кларинс 110N. Кой цвят от Urban decay Stay naked отговаря на тези. Като гледах в нета мисля, че съм за 40NN, но все пак искам да чуя и мнения на тези които го ползват.

# 473
  • Пловдив
И аз използвам същите и се определих за 40NN, но се надявам да се изкажат и да помогнат тези, които ползват Urban decay Stay naked.

# 474
Аз имам EL 3N1 (но нямам Кларанса) и за лятoто с тен си купих 41NN, но определено и аз мисля, че за зимата 40NN ще е оптимален. 30NN идваше малко твърде светъл по мои спомени.
Ния, помня мнението ти, че трябва да заложа на 40WO

# 475
  • Стара Загора
Благодаря за отговорите. Поръчах 40NN пък да видим Innocent Ако не е моят цвят, ще го пусна в размените.

# 476
Аз използвам на ЕЛ ДУ 2N1 & 2C1, а на Ърбан 31 NN, ако е полезно за някой Simple Smile

# 477
  • Пловдив
Благодаря за насоките, дами! А как намирате фдт-на - покривен, лек, дълготраен? Аз от години съм с ДУ и съм в търсене на разнообразие. Имам малка опаковка на един ланкомски (сега не мога точно името му да напиша - Ultra teint нещо си) и също го харесвам.

# 478
Лили, при мен покритието му е леко до средно, много лек и комфортен за носене, но не особено дълготраен. Юли и Август го носех много, смесен 50:50 с един ББ на Др. Джарт, който определено му удължаваше трайността доста и леко покритието - но аз съм доста мазна през лятото, а сега е Ноември все пак. В сравнение с ДУ ще ти се види много лек и нетраен, но и много, много по естествен. Ako имаш Lancôme Teint Idole Ultra 24H Long Wear Matte Foundation също ще е по-лек, но при мен тези двата имат подобна трайност. Много е специфично, дай му шанс, добър продукт е, но ако си свикнала с по-покривен ФДТ първоначално можеш да се разочароваш леко, но за уикенд/всякаква ситуация, в която трябва да изглеждаш натурално/естествено е чудесен. А и разбира се, винаги можеш да му добавиш половин помпа ДУ и да го направиш и по-покривен и по-дълготраен.

PS Аз последните дни нося (не се смейте силно!) по половин помпа ДУ + Ланком Ултра + Шисейдо Лонгуеър - чудно съчетание! ДУ дава дълготрайност, Шисейдото - красив финиш, а Ланкомът ми е най-правилният и естествен оттенък за мен в момента Simple Smile И мишмашът "почти" не мърда дори под маска и на нос! Но си изглеждам "сериозно" гримирана. Сетвам със насипната пудра на By Terry за да избегна мат върху 3 други мата визия.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 16:20 от Agent Provocateur

# 479
Аз години използвам ЕЛ ДУ и нищо не можеше да го замени. Но в Ърбан съм влюбена и се радвам, че го взех лятото на сляпо.
Не ми е недълготраен, дава ми приятно покритие и изключително леко усещане, а съм пробвала почти всичко на БГ пазара Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт