Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Успяват ли само красивите и слабите?

 • 5 300
 • 170
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 3 650
За жалост ми се е случвало години след като започнах в една фирма шефа да ми каже, че се е чудиш между мен и друго момиче, но моите крака били по-хубави и затова наел мен. След наемането много хубаво от тази фирма не съм видяла, но и това ми беше достатъчно обидно.
За жалост в някои фирми си е точно така...

# 16
 • Мнения: 6 172
Не, не успяват само красивите и слабите.
Ако в работата се изисква ум и опит - успяват тези с ум и опит.
Ако се изисква съобразителност - успяват съобразителните.
А че може някой красив и слаб да е умен, опитен и съобразителен - какво пък, тогава защо да не успее.

Има началници, които искат да се възползват от някоя колежка. Това съм го видяла - млада, хубава и дебела (пищна) колежка да е преследвана сексуално от висшето началство. Но аз лично не съм видяла такава колежка да е облагодетелствана заради задника, а не заради акъла си.

Явно другаде се случват различни неща.

# 17
 • Мнения: 1 855
Търсиш ново място, докато някъде не си намериш твоята среда и култура Simple Smile
Да ти кажа, изобщо не желая да съм на мястото на жена, която е коткана и промотирана на база външен вид или нещо такова. Твърде нестабилна основа за прогрес е това, утре ще каже или направи нещо, дето господарят на домашния любимец не го кефи и ще я напъди.

# 18
 • Мнения: 21 707
Може би в някои случаи е така, но аз имам и друго наблюдение: някои хора просто умеят да си искат - повишение, отпуска, по-малко задължения и същевременно дори да вършат малко работа, така го разгласяват и представят, че цялата фирма, включително шефа, разбират. Докато други просто тихо и упорито бачкат и доста често не се и сближават особено с колегите, защото буквално си гледат работата през цялото време. Забелязала съм, че точно тези вторите явно смятат, че постиженията им говорят сами за себе си, но за съжаление рядко е така и обикновено не ги повишават, в един момент им писва и просто си намират друга работа. Мисълта ми е, че най-важно за повишения и облаги и изобщо за успяването е да умееш да уцелиш момента, за да поискаш нещо, да знаеш как да го поискаш и от кого, да умееш да използваш добре уменията които имаш (дори да са скромни) и не на последно място с кого си пиеш кафето, разбира се. Изразът 'скромността краси човека' е доста неуместен, поне на работа, според мен.

+1
Не е важно само да работиш, а и да умееш да "продадеш" резултатите от работата си. Или както е казал народът "не е важно какво яйце си снесла, а как ще го окрякаш".
Има го и това със социалните умения. Да си с приятна външност помага (и за мъжете също), но не е всичко и понякога социалните умения са по-важни.

# 19
 • София, Лагера
 • Мнения: 2 619
На мен ми се струва абсурдно това, което споделяш. За съвет: намери компания, в която хората работят, имат цели, имат идеи и визия, вкарват мисъл в работата си, а не се занимават с глупости (красота и подмазване).
Интересно, ако шефЪТ е шефКА, тогава какво би следвало? Да мрази хубавите ли? Smirk

Аз работя в чужди компании, където шефовете не ме виждат дори (и мениджъра ми е жена). Как следва да ми оценяват работата, в такава ситуация? Ни мога да се изтъпаня с минижуп, ни да се подмажа Grinning

Социалните умения винаги са важни, независимо от контекста.

# 20
 • Мнения: 3 633
Всякакви хора успяват, с точните умения на точното място, когато са достатъчно добри в това, което се изисква от тях.
Все едно да кажеш всички слаби и привлекателни са глупави и неспособни, а всички не толкова слаби и привлекателни са трудолюбиви и способни. Външният вид няма връзка с качествата. Дали помага, със сигурност "По дрехите посрещат, по ума изпращат".

# 21
 • Мнения: 1 246
Эависи эа какви сфери говорим. При дебела фитнес треньорка или коэметичка с пъпки не бих отишла, не бих и наела эа жалост.
Ако се говори эа работа в офис пак эависи-става дума эа секретарка в кантора или эа адвокатка в кантора? Ако е секретарката-пак ще гледам да има поддържана външност, ако си търая такава, въпреки че на първо място ще търся да е с добри умения эа органиэация и да е отговорна. Но пред дебела и спортна-бих иэбрала дори като жена спортната, поддържана жена, ако имат иначе еднакви квалификации.

Ако става дума эа по-висока поэиция-адвокатка примерно, в края на деня решаващи са способностите, като голяма част в таэи професия са и способностите эа комуникация и увереността, наред с готовността да четеш и да се эанимаваш в детайл с определен случай. Индикация эа дисциплина, иэдържливост и целеустременост, както и эа увереност эа мен е спортът като хоби. Като чуя/видя, че някой тренира редовно и дори много всеотдайно, асоциирам това с много поэитивни качества. Често такива хора са и балансирани, не са дебели, иэлъчват повече хъс (съдя по колеги още от университета). Та...това би било плюс эа мен лично. Съответно жена или мъж с наднормено тегло в първия момент може би предиэвикал у мен негативна асоциация и бих се питала какъв ли дисбаланс-емоционален, невъэможност да балансира ежедневието си, липса на контрол или дисциплина, стои эад него.

Тоест-според мен има причини понякога стройните и ,,красиви" каквото и да эначи това, спретнати, хора да бъдат предпочитани. Това обаче не е правило и решаващи са уменията. Външният вид може да е решаващ при равни умения. А има го и момента, в който такива слухове се пускат от дебели и эавистливи колежки и колеги, които си търсят причина да оплюват по-успешните от тях и ги е яд на другите, че не само са на по-висока поэиция, ама са и с по-стегнато дупе. :Д

# 22
 • Мнения: 11 139
Странно, а замисляла ли си се, че "красивите и слабите" съшо могат да имат комплекси?
И че могат да страдат от постоянно подценяване, защото те смятат за "сладка" блондинка?
То човек когато се сравнява в нямането с другите - винаги е нещастен и недоволен.

Познавам успешни жени във всякакакви форми, последното с което бих свързала успехът им е физиката им.

# 23
 • Мнения: 1 246
Прочела си ми поста доста повърхностно и грешно. Естествено, че има успешни жени и мъже във всякакви форми. Примерите, които дадох
1) целят да посочат, че в определени сфери външният вид е реклама на продаваната услуга и е повече от важен-в сферата на красотата примерно
2) също, че добрият външен вид, който е реэултат от спортна дейност и спретнат външен вид-например добро облекло и т.н., съэдава асоциации эа дисциплина и спретнатост и в други сфери и така е бонус пред не толкова поддържаната виэия и преэентация
3) умишлено сложих ,,красивите" в кавички и поясних ,,каквото и да эначи това", эащото красотата е субективна и един эа определен човек е красив, эа друг-не толкова
4) да, клишето, което обсъждаме, эвучи като иэмислено от эавистливи колежки :Д с това го ирониэирам, эащото не вярвам в него иэвън описаните примери. Дали сладките блондинки имат комплекси или не-не това е темата и явно наистина четеш по диагонал.

# 24
 • Мнения: 21 707
Това изследване не е ново. Подобни проучвания съм чела доста пъти и все с един и същ резултат - добрият външен вид си е бонус. Да не говорим за САЩ, където е задължително успешните да излъчват енергия и успех.

# 25
 • Мнения: 5 871
Честно казано през годините не съм попадала на случай, в който някой е фаворизиран категорично заради външен вид, така че не мога да кажа, че красивите са облагодетелствани за сметка на некрасивите. А и красив е относително понятие, има много успешни жени - професионално и лично, с незабележителна външност, дипломатично казано. Тук обаче изключвам мърляв вид - такива хора и аз ги избягвам.

Това, което мога да извадя за себе си като хайлайт обаче е адаптивността - любезно казано, директно - нагаждачество и сервилност. Дългогодишният ми опит в големи международни компании сочат, че по правило напред дърпат не най-знаещите и можещите, а тези, които умеят да показват ентусиазъм от всички корпоративни глупости, единомислие с началството, преданост на организацията и ясно заявено желание за йерархично развитие. Те всички са сходни като профил и много бързо се идентифицират. Обикновено са и тези с интригите, така че е хубаво да го имаш предвид.
Аз съм доста по-рок енд рол, но съм добре реализирана въпреки чепатия характер на моменти, защото наистина съм добра в това, което правя и мога да си го позволя Grinning

# 26
 • Мнения: 553
Всички красиви и слаби не успяват... Определено е голямо предимство да си красив, за слаб е относително, защото стандартите се менят. Има и красиви и по-сочни дами. На красивата си приятелка си по-склонен да простиш някое прегрешение, отколкото на тази с по-непретенциозна  външност. За срещи са по-търсени, но за сериозна професионална позиция ще се гледат други качества. Факт е, че при равни условия като знания, учения, дипломи и пр., тази с хубавата външност може да има предимство, но не винаги. Истината е, че това са стереотипи, на които обществото робува. Има много красиви и умни жени, което им дава огромно предимство пред всички останали. И други с посредствени дадености и откъм визия и интелектуални качества, които никога няма да бъдат конкуренция на първите. За съжаление в живота нищо не дадено поравно на всички. 

# 27
 • Мнения: 258
От моя опит мога да кажа, че красивите жени имат по-голям шанс за успех, но…. Винаги има едно но. Макар и 1 жена да е красива, тя трябва да знае как да използва това свое предимство, за да се отварят вратите пред нея. Т.е. успелите красиви жени са такива не само заради външния си вид, но и заради интелекта си.
Друг е въпроса, че някои жени са природно интелигентни, други са образовани, трети са натрупали богат опит, който знаят как да използват.
Бих казала, че предимство пред красивата и умна жена има само някой връзкар-некадърник, който го подпират шефовете.
Аз лично, без да съм неземна хубавица, благодарение на външния си вид, съм постигнала доста неща в живота си /по-лесно си изкарах висшето образование, в работата получавах най-малко задължения, застъпвали са се за мен мъже в различни конфликтни ситуации и т.н./.

# 28
 • Мнения: 4 646
разбира се, че красивите и слабите успяват.

# 29
 • Мнения: 857
Да, де ама не всеки се е родил с перфектното тяло - 1.80 висок, изящно лице, сини очи, дълга буйна руса коса и дълги крака. Срещу това как изглеждаш няма какво да направиш. Какво? Да си направя няколко пластични операции и да си променя лицето ли, че да стана по лицеприятна? Или как от 1.50 да стана 1.80 висока?
Мисълта ми е, че дори и дело за дискриминация да се заведе пак едва ли ще има смисъл защото подобно нещо много трудно се доказва. Консултирала съм се не веднъж с авдокати по темата понеже много често ми се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт