Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Успяват ли само красивите и слабите?

 • 6 262
 • 176
 •   1
Отговори
# 165
 • Варна
 • Мнения: 1 686
Въпросът, който обаче май пропускате е, че как точно ще измерим равната квалификация? Да речем еднакво образование, езици, години стаж, но все си мисля, че няма двама човека с абсолютно еднакви знания. А и не е само еднаквото образование, стаж, опит и т.н., а и поведението, излъчването! В ситуация на всичко еднакво, да добавим и ръст и телосложение, ако и двете са красиви, интересно коя биха избрали. Не е само до външност, авторката да не се заблуждава! Иначе много хора щяха да стоят гладни, а не е така. Мисля, че и тя би се съгласила!

# 166
 • Мнения: 681
Това щях да напиша и аз. Няма такова съвпадение на квалификациите и възможностите на хората, че винаги някои да са от непечелившата страна. Въпреки че сигурно и такива хора има, на които късметът не се усмихва често.
Със сигурност има много надарени от природата хора, красота, интелект, набор от качества, които има дават огромно предимство, но пак няма гаранция за 100% успех. може, пък шефът да не иска да си слага таралеж в гащите и затова да си подбере по-скромна на вид служителка, хахаха. Навсякъде, където съм работила, никъде не съм виждала колежка, да е качила професионалната стълбичка само с дадености. Да стане любовница на шефа и да се ползва от благоволението му сигурно има доста случаи... На една от позициите, на които постъпих имаше някаква авантюра между момичето, на чиито позиция постъпих и шефа на отдела, в който ме наеха/ историята няма нищо общо обаче с естеството на темата, там имаше и друг мъж намесен, който после се ожени за въпросното момиче. Е в отдела имаше и друго момиче, което беше с обикновена външност, дори невзрачна, което естествено нямаше да стане любовница на шефа, но пък му се явяваше нещо като асистент./ Та аз се явих с една камара кандидати, имаше няколко кръга на интервюто, даваха ни различни задачи... Освен дебела, бях и с малко дете/ година и нещо преди това бях родила/, изобщо не съм си мислила, че ще ме вземат. Още повече, че счетоводителката на бившата ми вече фирма ми каза, че там само с връзки ставало. Така, че не знаеш откъде ще ти изскочи зайчето.

# 167
 • Мнения: 1 169
Има един много точен лаф - няма значение какъв цвят е котката. Достатъчно е да лови мишки.

  # 168
  • Мнения: 706
  Мисля, че е въпрос на излъчване, не на външен вид. Просто такива са ми наблюденията през всички години - училище, работа. Имаше и красиви хора, които просто не вървяха напред, печелеха внимание с външен вид - дрехи, черти, гримове, но не се издигаха. Имаше и такива, не толкова красиви, които също печелеха внимание, но те просто имаха приятно излъчване и чар.

  # 169
  • Мнения: 49
  Здравейте, дами. Тъй като съм представител от силната страна на пола бих искал предварително да се извиня в случай че засегна някоя от вас.

  Вече се водя средна възраст, тоест 40г +. Имам не малко трудов стаж тук и там, като през по-голямата си трудова кариера съм гледал да залагам на трудолюбие, упоритост, усърдност и хъс да се уча и развивам. През по-голямата част от времето това ми е вършело работа, но последните години забелязвам тендециите това да не е така. За сметка на това масово в йерархията се изкачват некадърни хора, парашутисти или млади девойки, които като цяло не ги бива за друго освен да фотосинтезират. Приказката, че си нает да вършиш работа вече не важи.

  С това си изказване бих искал да се присъединя към групата от хора, които се чувстват ощетени, защото по-красиви са получили нещо незаслужено. Ще дам пример. Работих в чужда техническа компания дълги години, като имах шефка. Шефката не беше квалифицирана за работата, която вършеше, но оттук оттам се справяше. Но имаше един порок, а именно, че обичаше младите момченца. В един момент започна да наема 30 годишни агънца и да ги "обучава" както тя сметнеше за добре. Съответно тези агънца започваха да се изкачват по стълбицата на развитието в пъти по-бързо от останалите. Вече не съм част от тази фирма, така че да се оправят.

  В същата фирма видях и как главния шеф си назначава 4 стажантки под него на възраст между 19 и 22 години. Така че както мъжете, така и жените са ощетени от едни и същи фактори.

  За съжаление в нашата държава думи като дискриминация и сексуална такава не съществуват. В чужбина е почти невъзможно да видиш нещо подобно на шуробаджанащина, защото хората там ги е страх от законите и съда, докато тук си правим каквото си искаме.

  В крайна сметка, за себе си мога да кажа, че съм доволен, че съм здрав, прав, корав и че всичко е наред. Не съм най-големия красавец, но си имам занаята в ръце, имам трудов опит и стаж, не съм мързелив и не се плаша от работа. Другите може да са по-хубави от мен, но на възрастта на която са, то те ще си останат с това и то ще е за още малко. Защото ако на 30-35 си некадърен, то в момента, в който се сбръчках или поотпуснеш малко, тогава и цялата хубост на тоя свят няма да ти помогне.

  Та в тоя ред на мисли - дами, прекрасни сте. Важното е какви сте отвътре, а още по-важното е околните да ви харесват.

  Тия където бяха хубави в училище бързо пропаднаха след това, защото се видя, че с отворени крака или плочки не можеш да стигнеш надалеч.

  Поздрави на всички!

  # 170
  • Мнения: 681
  Е, ти току-що каза, че баш с визия си стигаш доста далеч, пък после не можело само с плочки. Вариации по темата много, зависи от фирмата и какво търси да назначи за персонал, способни и кадърни служители или манекени. Където и да съм работила не съм срещала само красавци на високите постове, по-скоро шуробаджанащината и връзкарщината се вихри по високите постове на държавните служби.

  # 171
  • Sofia
  • Мнения: 2 992
  По мое мнение огорчението на Ариел не е свързано само с кариерното й развитие, но в личен план...
  Аз например съм сменила три работни места, на които се изискват специфични умения и образователен ценз, разбира се... Взеха ме не заради външния ми вид, щото хич не минавах за красавица с наднорменото си тегло, хахахаха. После го редуцирах и влязох в прилична форма, но на интервюто на първата си бях дунда отвсякъде, пък шефът малко по-голям от мен един красавец. Аз кандидатствах след първата година майчинство на ново място, защото предната работа вече не ми беше удобна за пътуване с малко дете. На втората работа си бях още с наднорменото тегло, когато реших да кандидатствам там. Шефовете бяха много красиви мъже, очевидно не са търсили убавици сред служителите си, щото си ги бяха намерили вече, те наистина са страшно красиви жени... Аз, пък си имах чудесни отношения с тях, така че външният ми вид, хич не ми е бил пречка. На сегашната ми работа изобщо особеностите на фигурата ми не са важни. 

  Искрено се радвам за Вас, че не се поддавате на комплекси относно тегло. За съжаление в нашата държава тези неща се гледат, в други държави също, но някак в по-големи компании това не е най-важното.
  В България се убедих, че дори не красотата, а връзките отварят вратите на доста незаслужили хора. Жалко е, но е факт дори и в ИТ сектора.

  # 172
  • Мнения: 10 260
  Когато става въпрос за сериозни професии,не се гледа външния вид.Например лекар,зъболекар,адвокат...не ги избирам по красота и не ме интересува теглото им.
  Интересува ме дали човека е добър специалист и дали ще ми помогне.

  # 173
  • Down south
  • Мнения: 6 120
  Много е сложна темата.
  Ако лекар не може да помогне на себе си, как да се очаква да помогне на друг.

  # 174
  • Мнения: 1 169

  Ако лекар не може да помогне на себе си, как да се очаква да помогне на друг.

  Обикновено зъболекарите се обръщат към колега Simple Smile
  А и други специалисти така правят....
  Много нелепо заключение Simple Smile

  # 175
  • Down south
  • Мнения: 6 120
  Обикновено зъболекарите се обръщат към колега Simple Smile
  А и други специалисти така правят....
  Много нелепо заключение Simple Smile
  Joy

  Цитат
  Например лекар,зъболекар,адвокат...не ги избирам по красота и не ме интересува теглото им.

  # 176
  • Мнения: 1 169

  Ако лекар не може да помогне на себе си, как да се очаква да помогне на друг.

  Ако нещо не сме се разбрали за специалистите и помощта им.

  Общи условия

  Активация на акаунт