Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кармичен партньор

 • 8 846
 • 58
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 294
Търси се още една причина, за да набъбне мисления списък с доводи за важността на неосъществената връзка. Излишно е. Животът върви докато се надяваме нещо с някого си да се случи...

# 16
 • Мнения: 888
И на какво точно си се научил от такава връзка... На търпение, на напразни надежди и сляпа вяра, че нещо може да се случи...
Вярно е, че кармичните отношения нямат нищо общо с любовта.
Целта, идеята, задачата - както искаш го наречи - на такива отношения е един чрез друг двамата кармични партньори да осъзнаят собствените си грешни модели на поведение, реакции и мислене, грешните си възгледи и убеждения, грешния подход в определени ситуации за постигане на целите и амбициите си, да ги изчистят от себе си, да се освободят от всички заблуди и илюзии по отношение на себе си и да осъзнаят необходимостта от промени. С други думи - дава им се шанс чрез личностно израстване да променят живота си към по-добро.
След края на такива отношения дали ще извлекат мъдрите поуки, дали ще направят правилните, мъдри изводи и ще пожелаят да се променят - това остава тяхно решение. Могат да го направят и да започнат живота си по нов и успешен начин, а могат и да решат да продължат да си живеят постарому, вярвайки си че са перфектни личности и че за техните неуспехи, за невъзможността да живеят нормален и щастлив  живот са виновни всички други, но никога те самите.

Аз лично за такива връзки казвам - да си намериш майстора... 🙂

# 17
 • Мнения: 1 137
Грешката сега утре може да е шанс, а нещото изпипано до конец да се окаже следствие задънена улица. Няма грешки. Има опит. Тази философия на грешките вменява единствено чувство на вина и неприемане на собствената несъвършенна природа, респективно тази на другите хора. Без гарантиран абонамент за абсолютно правилни решения - винаги и по всяко време.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 19:32 от starinthenightsky

# 18
 • Мнения: X
А, не, не, авторката изобщо не се надява на любов, а се чуди как да излезе от тази ситуация, която се повтаря циклично:sunglasses:
Обаче не мога. И точно това ме влудява, че не мога.
Ако смятате, че умирам от желание да се обвързвам с мъж, който по принцип е обвързан и с дете, не искам ни най-малко. И то не от морални съображения, а от чисто егоистична моя гледна точка- не ми се живее в стрес, в неодобрение от околните, в разправии, в драми.
Реално, колкото и странно да звучи, аз никога не съм била фен на дълбоките чувства в една връзка. За мен винаги е било важно мъжът да ми допада като интелект, мироглед, общи  интереси, да не е сложен характер, да се разбираме и животът ни да върви леко и без особени драми. Никога не съм ходила като муха без глава, да не спя, да съм лудо влюбена в някого, гледам реалистично и практично на нещата.
И това сега, на 40 г., присто ме изумява и хвърля в потрес. Това изобщо не съм аз, тъпо е, нелепо е, безумно е. Освен това знам, че човекът е много сложен характер и костелив орех, точно такъв с какъвто би ми било много трудно да живея, ако имам връзка с него.
Обобщено погледнато, ако си представя да се случи тази връзка, след всичко изброено, ми настръхва косата какви ядове и проблеми ще са за мен. И не го искам това, искам да си живея моя живот, такъв какъвто е сега, но едновременно с това съм обсебена от този човек и само да го видя, все едно някаво огромно щастие ми се е случило, чувствам се невероятно.
Не знам дали разбирате какво искам да кажа, защото осъзнавам, че всичко, което пиша е адски противоречиво, но е факт. И не мога да изляза от него.
Дали пък точно това не е урока? Че не мога вечно да съм практик, реалист, че все някога голямата и разтърсваща любов ще ме тресне и ще разбера, че я има...добре, разбрах, явно я има, ама стига вече. Изтощена съм до краен предел.
За капак на всичко, тези дни се видях с общи познати, негови и мои, които говореха за наши общи неща и споменаха негов успех в работата. Казах му, че съжалявам, че не съм присъствала( тъй като един вид работата му е публична). А човекът ме разби с отговор:" И добре, че те нямаше, защото той щеше пак да забрави къде е и да обърка всичко". Направо потънах в земята от срам, за смях станахме.

# 19
 • Мнения: 1 137
А защо търсите смисъл, когато не Ви интересува развитие ? Защо просто не си изживеете емоцията без да се замисляте ? Изглежда като вътрешно пък макар и несъзнавано противоречие ? Каква сте била досега не Ви определя като характер, темперамент като цяло. Просто сте срещнала човек, който изкушава да се покаже и едно друго Ваше лице.
Защо смятате че това е повод за срам ? Вие осъждала ли сте подобно поведение, като това което изпитвате в момента,  в други хора ?

# 20
 • Мнения: X
Ами защото ми се случва от 15 години постоянно и няма свършване, омагьосан кръг.Колко време още да я изживявам тази емоция? И то емоция, която ме притеснява, напряга, изнервя. Срещам се с мъже, разделям се с мъже, през това време, както и една много сериозно повече от 5 г.връзка. С последния ми мъж се чуване редовно, виждаме се като приятели.Приятно ми е като го видя,чувствам го близък, тревожа се, ако му има нещо, но точно към стар приятели двамата просто знаем, че връзката се изчерпа и толкова. Всичко друго остана зад гърба ми. Само това, с този си стои и не мърда през времето. Абсолютно взаимно обсебване и токсична връзка.
Що се отнася до това дали съм осъждала друго подобно поведение, ни най-малко.
Напротив, аз съм на мнение, че ако двама човека имат силно сексуално привличане един към друг, трябва да си го изживеят момента, независимо дали са женени, разведени, с деца, без деца. Не да си развалят семействата, присто да си го изживеят. Пък ако го чувстват, че толкова искат и да се разведат, вдичко се случва в живота, и мен са ме оставяли заради друга жена и аз съм се разделяла, заради мъж. Нормално. Но тук чувствам, че това няма да ми реши проблема.
Много е странно да четеш, как някой пише коментар, примерно във фейсбук и все едно съм го писала аз. Как казва нещо и все едно изказва мислите ми. Как имам доста ексцентрично и понякога скандално мнение по дадена тема, също като мен. Как има същите интереси, хобита и разбирания, е, има и различия, разбира се, все пак той е мъж, а аз жена, но все пак. Никога досега не съм срещала човек също като мен...Случвало се е да споря разпалено с някого по дадена тема и съм си мислила" Ех, как не може да ме разбере какво искам да кажа, сега ако беше тук....( моя човек), щеше да ме разбере от половин дума". Ей такива шантави работи.

# 21
 • Мнения: 1 137
Не е странно. Един вид виждаш свое отражение, усещаш се споделен във външния свят. По някакъв начин. По коментарите някъде разбираш с кои хора споделяте начин на мислене. На един акъл сте. В нечий коментар можеш да прочетеш, ако не отговорът на въпроса, който те вълнува, то поне да ти даде някакъв ориентир за пътя към него. Същото е и с привличането. Щом има привличане, вълнува те, имате допирни точки. Харесваш този човек, защото присъствието му събужда нещо в теб. Лично. С тези хора, които ни разбират споделяме сходства, а с онези другите, които не ни разбират, влизаме в конфликт, спор споделяме различия. Има и трети вариант. Тези, които не ни вълнуват хич. С тях нямаме допирни точки. Неутрално отношение.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 16:15 от starinthenightsky

# 22
 • Мнения: 1 108
Всъщност с другите си изживяла връзките си и те са зад гърба ви. Тази остава неосъществена докрай. Според мен дълбоко в себе си още си влюбена в този човек, но не искаш да си го признаеш. Опознала си го достатъчно, за да се опиташ да убедиш, че не сте един за друг, но все още го желаеш. Възрастта и годините нямат значение, колкото и да минат.
Колко хора, общувайки с други намират, толкова общи неща, че едва ли не си мислят, че са открили половинката си, пък като се съберат под един покрив и бързо се развалят отношенията...

# 23
 • Враца
 • Мнения: 455
Тя момичето, щом пише тук, явно е изчерпала всички начини да се излекува, може да се е надявала на лошо отношение и то да и помогне, но уви.
Може да си на етап узряване за нещо, все си мисля че всички хора се появяват в живота ни с някаква цел. На твое място щях да се радвам на този човек, без да му нарушавам личното пространство, колко положителни хора срещаме в живота си, повечето са ужас. Не задълбавай и мисля че емоцията ще отмине от само себе си. Ако пък е твоя човек и това ще стане, в повечето случай вселената ни изпитва търпението.

# 24
 • Мнения: 1 137
Доста често хората се интересуват доколко някакви отношения са кармични, каквото и да влагат в това определение.

Кармични са просто по-значимите взаимоотношения
Значимите, важни, съдбовни връзки, са тези, заради които последствие ставаш, случваш, развиваш това, което ти е заложено като рожден потенциал. Астрологично. Дори и да сте се срещнали примерно за пет минути. С някой както се казва просто се получава някаква … химия. Или изиграва, има по-съществена роля в живота на човек. Такива взаимоотношения са начинът да стигнеш от точка А до точка Б. Рождената астрологична карта представлява кармата. Каквито и да са отношенията, те са част от нея. Независимо дали човек ги разбира като добри или лоши. Не се дават по заслуги.

Важно е да се отбележи, че взаимоотношенията, които стават реалност, не са плод на случайността. Тези взаимоотношения могат да се случат само в подходящо за тях време. По този начин откликват и отразяват „настройката“ на конкретен период т.е. те са негово следствие. Периодът, в който се срещаме с конкретен човек, обуславя каква роля може да има тази среща за нас. В този ред на мисли няма условно казано лоши, погрешни, неподходящи или добри, правилни или подходящи взаимоотношения, а само такива които отговарят на индивидуалните потребности на момента. Светът е малък за хора, които животът иска да срещне.

Защо срещнах този или онзи човек ?
С каквито и хора да ни среща живота, те са своеобразен инструмент, изражение на нашата съдба, рожден потенциал, актуален за един или друг период от време. Хората, които срещаме са само инструмент, средство с които си служи нашата съдба. Човек чрез тях се развива и изгражда като личност, характер. Всеки е това което е, намира се там където е, от ретроспективната гледна точка на тук и сега, благодарение на взаимосвързаността, поредица от хора и обстоятелства. Всяко нещо има своя замисъл, смисъл в контекста на цялото, а не на отделни елементи, части от него.

# 25
 • Мнения: 3 236
Авторке,
Какви зодии сте ? Щото сте в този раздел, астрология ?
И второ...а защо просто не преспите с него ? Може би в леглото ще се изясни всичко ? Направете му предложение поне. Ако ви отхвърли, поне ще знаете, че той не ви желае, като жена, така както вие го желаеете и ще сложите край на вашите фантазии. Иначе, това вашето звучи паранормално, 15 г халюцинации. Търсете психиатър, ако и тогава не мине. (А той се оженил за друга жена ли, след като сте се познавали ? И имат дете ? Или е бил вече женен, когато сте се срещнали ?)

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 11:19 от buttercake

# 26
 • Мнения: 6 616
във фейса има една група за пламъците- близнаци
https://m.facebook.com/groups/1449865075049098/?ref=content_filter

не че ще ти помогне, но поне ще срещнеш хора в подобно състояние

# 27
 • Мнения: 213
Не е задължително една кармична връзка да е любовна,но кой ви каза,че изобщо не се случва в тоя аспект?!
Подобен човек се среща няколко пъти за целия живот и е особенно важно да разбереш...защо се е появил,а не да се чудиш как да се отървеш от него:)
След като години наред се появява в живота ти...значи следва да промениш отношението си към ситуацията с него.Това не го разбирай като съвет да му скочиш в леглото,а просто да се опиташ да видиш нещата под друг ъгъл..Според мен ти си заела нещо като отбранителна позиция...Отпусни се и си общувай  свободно с тоя човек,опознай го повече и нататък нещата вероятно ще почнат да се развиват,според това,което ви е заложено...

# 28
 • Мнения: 12 476
Е Пламъците са съвсем различни от КМ.

# 29
 • София
 • Мнения: 5 197
Да погледнем реално на нещата
Човекът е женен , семеен
Всички знаем , че мъжете са много по-страхливи от жените и рядко излизат от брака.
Ако една жена е готова да се разведе заради друг , мъжът рядко го прави.
Та , ако си склонна да бъдеш любовница ( знам , че звучи грубо на фона за кармични отношения ) окей нали.

Но горе са написали , натискай , бъди с него , правете секс , кажи му каквото имаш да казваш , без страх от отхвърляне и его.

И ако това е урокът , да бъдеш по-смела ило той - да.
Другият урок ще е , да обичаш , но да си “обречена “ да бъдеш сама в леглото , защото човекът ще се прибира вкъщи При семейството.

Общи условия

Активация на акаунт