Домакини 77/ На младо вино и сладка раздумка

• 50 002
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Марулета стискам палци всичко с децата ти да се нареди по най-добрия начин Kissing Heart Въпросната класна хич и не ми се коментира.... сякаш човек сам си избира кога има нужда от болница.....
Дай Боже всичко да е наред!Амин!
Коледа и за нас е спокойно време - тихо, домашно, уютно...
Мако да кажеш на тм, че имам забележка и да вземе да монтира светлинки и сирена Laughing
Тортата е по-лесна и от тази с готови блатове - прави се каша /тъй като е без глутен не се надига и винаги се получава/. Изпичат се двата блата едновременно /малка торта е/. Като изстинат се мажат с течен шоколад LaughingLaughingLaughing
Стади стискам палци!
Смърфи и при мен вече в 18часа е тъмно. Сега ще ровя из нета за нашийник с лампички, че кафявия дребосък не го виждам из градината Laughing
Ангелче как си след гостито?
От мен лека нощ! Да си знаете - добро куче е измореното куче LaughingLaughingLaughing Близо 2 часа бяга като изоглавен из градината, едва го прибрах, набързо хапна и се тръшна /естествено преди това си прибра играчките/ Laughing

# 616
  • в сърцата на децата <3
Момичета, чета ви и стискам палци на всички.
Смърфи, екстра е съдомиялната! Нищо общо със старата, а уж "съдомиялна като съдомиялна"...

Така хубаво е тръгнал тука понеделника, че хич не искам да го развалям 😂 На кратко - уж щяха да си ходят в неделя сутринта (да си бяха отишли всичко щеше да приключи мирно и тихо), ноооо сутринта решиха "ако ги искаме" да останат и да пътуват в понеделник. Съответно дъртото пиянде започна с 200 грама уиски в 8 (сутринта, да) и къмто 6 следобед успяхме да се скараме 😂 Направи се на интересен и се изнесоха като пръдня из гащи по никое време. Естествено аз бях "виновна", че клетите хорица пътуват по нощите, но за щастие са се прибрали живи и здрави. Може и да не ги обичам, но не искам да ми тежат на съвестта. Най-искрено се надявам да им държи влага повече време и скоро да не се виждаме. Даже да го кажем така: аз нямам никакво намерение нито да ходя повече, нито да пращам децата. За тяхното идване следващ път вече имам стратегия и много, много, много ме е яд, че не се сетих още този път... Нищо де, ако е писано - ще бъде.

# 617
  • София
Стиснати палци, ходом марш по предназначение. На кой за каквото му трябват. От все сърце са! Grinning
От две години спрях да правя у дома руска салата. Открих, че в магазините Берьозка е много хубава. Там е под названието Салат оливие и винаги е прясна. Много съм доволна. От известно време продават Пелмени елитни - больше мясо, меньше тесто. И тях много си ги бива! Големи почитатели сме им.
МА КО, ако не се лъжа, твоята модификация с царевичка се нарича Европейска салата. Имам някакъв такъв спомен. Вкусна е.
Днес съм на някаква разтоварваща диета - на 4 приема (в 9,12,15,18) краставица настъргана с няколко лъжици кисело мляко, копър и чесънче. Като таратор, но без сол, олио и вода. В 12 и 15 + по едно варено яйце. Утре нещо постно, от други ден - нормално хранене. Тогава ще рапортувам с колко съм олекнала. То от хубав човек трябва да има по много, ама като стане прекалено много, не е добре.
Цяла вечер дрънкам тенджерите. Стягам се за утре. Подлагам се на изпитание, но издържах. Не наруших диетата.
Хайде, лека и спокойна нощ, милички. Hug

# 618
Flo, сигурна съм знаеш, че всъщност името на салата е салата Оливие. Това с "руска" салата е измишльотина на Балкантурист от онова време. Тук си е също Оливие и има няколко разновидности - с риба, с морски дарове, с колбас, с пилешко, с говеждо (каквато всъщност си е оригиналната).

# 619

Пихте ли вече кафе?
   Смърфи , моята етърва украинка много държи,когато говорим за руска салата да я наричаме Оливие.От нея знам,че в някой от руските царски дворове имало шеф готвач французин.По някакъв повод решил да изненада височеството и измислили тази салата, която кръстили на негово име.Оливие незнамсикой. Според етървата в оригиналната рецепта се слага прясно краставица и зелен лук.Ние у дома не я харесваме така,правя си класическата - картофи,кис.краставици,колбас,грах,морков , варено яйце и майонеза.
    Лейди , Шоколад какъв е прибран,душичка.На щерката кучанката си стои сама вътре,докато зетя е на работа.Милата ,досега не е била сама, чувам я ,че плачка.Той понякога слиза при нас на вечеря с нея, а тя само се бута в нас да я гушим.И лежи на дивана , а главата виси надолу,точно както на твоя хубавец извън леглото.
   Ейнджъл, дано повече нямаш такъв тип гости.Това е ужасно неприятно.
  Flo, браво бе жена, каква воля!!!
   Не помня имената на всички момичета в темата,но от сърце желая всички да са добре!!!!

# 620
  • при късмета
Добро утро!
Калинче, все едно човешко бебе имаш.
Ма ко, твоето не е руска салата, ама хич. Simple Smile
Вярно е, трябва да ѝ измисля име и да я патентовам. Joy Всичко започна от правенето на руска салата вкъщи, защото много я обичам, после започнах да махам това което не харесвам, т.е. морковите и грахта, после от някъде се появи идеята за ябълката и много ми хареса този вариант, на края от мързел и най-вече спестяване на време замених картофите с макарони или кук кус, тук ябълката отпадна, защото не се връзва някак и слагам царевица, ако имам. Но много се харесва, до степен гости да си я търсят като идват, вече е задължителна при събирания у нас, независимо по повод или без
Ангелче, ще ти кажа само, че решението е правилно, че ако напиша всичко което мисля, ще ме баннат. Другия път, освен скандала, дръж под ръка нещо тежко. Първо свекъра, после мъжа ти или в какъвто ред дойде. Децата не са длъжни да търпят тормоз, ще идва някой, ще се напива и ще прави скандали, ама ха
Фло, не знам дали знаеш яйчената диета, че много отдавна съм я казвала. Сутрин вариш 1 яйце, на обяд го белиш, вечерта го изхвърляш, защото вече е развалено. За 10 дена сваляш 5 кила. Ако искаш да свалиш 10, вариш по 2 яйца Joy
Ста ди, продължавам с палците за баща ти
Спирам, че стана чаршаф. Трябва и пак да ходя  по дъжда, а ме боли коляното, та едва ходя. Гушки на всички и хубав ден Hug

# 621
Хайде и при нас се поразвали времето. Нещо е мрачно днес.

Добро утро!

Марулетка - според уикипедия салатата е измислена от белгийския шеф-готвач Лусиен Оливие, който е работил в ресторант Ермитаж в Москва през 1860. Оригиналът е доста по-различен от това, което ядем сега. Дресингът го е пазел в тайна. В края на 19 век един от помощник готвачите му (руснак) успява да открадне част от рецептата и отива да работи в друг ресторант в Москва, където прави почти същата салата, но я нарича Столична салата. Нейният дресинг обаче не е така хубав, като на оригинала.

Ангелче - много се радвам за съдомиялната.  А за другото какво да ти кажа.. За съжаление, не им е за първи път, а за пореден.

# 622
О Бож, я се опитай да го кажеш това на етърва ми!!!
   При нас поне спря да вали,ама е студено.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 15:39 от марулета

# 623
О Бож, я се опитай да го кажеш тона на етърва ми!!!
   При нас поне спря да вали,ама е студено.

JoyJoyJoy
О, напълно съм наясно за какво говориш... Joy

# 624
Благодаря, момичета, за подкрепата! За съжаление се отлага приемът и изследванията за другата седмица. Снощи са му се обадили от клиниката, че имат много спешни случаи и няма да имат места. И така чакането продължава, както и стиснатите палци!
Много ме е яд на него, ама няма какво да направя. Мъчи се от март месец. Досега крил от нас, че в Стара Загора няма да му помогнат и го пращат в София или Пловдив. Майка ми го натисна да търси второ мнение и лъсна истината. Мъже! Дано не е прекалено късно, защото от недостига на кръв и кислород, кракът му е в рани.

# 625
Ох,тези мъже!!!Миналата година,лятото,баща ми с белодробна емболия  се опита да скрие от нас.При положение, че в съответното отделение работи наш изключително близък лекар.И едва оживя, затворихме един от магазините в Плевен, в който той работеше. Преди години така криеше за една травма на ръката, беше за ампутация.Лекарят се мотаеше, явно искаше пари, та се наложи зет ми и съпруга ми да го притиснат в един ъгъл в болницата.След това, отново криеше за проблем със слюнчеста жлеза.В резултат две операции в Плевен в лицево-челюстна,  после Токуда.И пак не му увира акъла и миналата година хоп- емболия.Майка ми искала да викнат бърза помощ,той скрил телефона.
     Опитах се да му обясня, че така вреди на себе си,на майка ми и на нас,не ни помага .Той смята,че така ни спестява тревоги.Глупости!

# 626
Палчета има за всички нуждаещи се.

цветя за едно момиче, което от 6 месеца не е при нас. Колко бързо минава времето Sad

# 627
  • при късмета
Почивай в мир, Раде Cry

# 628
  • в сърцата на децата <3
Раде... 😟

Момичета, не мога да не споделя - ММ освен като г*з може да бъде и добър човек. Очевидно. Днес стана ясно, че наемателката ни е в сериозно финансово и здравословно затруднение. Той напълно самосиндикално реши да ѝ подарим наема за този месец, за да може на си стъпи на краката. Тя наистина е прекрасен човек и го заслужава, но от него такъв жест не бях очаквала. Изненада ме много! (Не може само като сгафи да го коладя 😂)

# 629
  • София
Ех, Раде... Липсваш. 😔
За новите момичета в темата, Радето ни напусна, не успя да пребори гадния вирус.

Ангелче, браво на мъжа ти!

Стади, всичко да минава леко!

Марулетке, надявам се да се е поуспокоила щерката!
Стискам палци за нея и за момчето ти, всичко ще е наред!

Ели, как е окото на Росен?

Общи условия

Активация на акаунт