Домакини 77/ На младо вино и сладка раздумка

• 50 012
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Добро утро!
И аз мислех да напиша вчера за кърмата това, което Лейдито е обяснила, ама не посмях😁. Не съм слагала и не бих слагала кърма.
Ох, сега да се оплача какво стана миналата седмица и пак влязох в моите хипохондрични драми.
Бубка повърна два пъти през 5 дни. Без причина. Единия път през нощта, след 5 дни следобяда. Без видима причина, без да я боли. Весела, игрива.
Аз веднага се вкарах във филм. Да не е клапата и в главата нещо, после реших, че има тежко стомашно заболяване....
А тя по принцип повръща често, има си и рефлукс от малка.
Говорих с лекарката. Казах и, че съм започнала да давам едни витамини, които се слагат на езика- вит С, Д и цинк. Тя каза да ги спра. Според нея са много агресивни към стомаха. Вит С в тях е 500мг, доста е. Бубка пие и сироп за, епилепсия, който също вреди на стомаха. И според нея е от това.
Дано е права.
Много, много ми е притеснено.

Марулетка, как са при вас нещата?

Плами, всичко ще е наред! Такива хубави емоции очакват дъщеря ти!

# 601
  • София/Севлиево
Добро утро.
Вале,дано момиченцето ти бързо се оправи.
Плами, сигурна съм че с дъщеря ти всичко ще е наред.Ти бъди спокойна.
Лейди,да точно тъй ми обясни да почиствам.Тази сутрин е по-малко,но ще изчакам резултатът от секрета и ще проведа и лечението,което следва.
Иначе отваря вече оченцето и ми следи пръста като му го покажа,отвътре нещата не са толкова драматични.Сега спи.
Хубав ден и успешна нова седмица ❤️

# 602
  • при късмета
Добро утро!

Ели, бързо ще мине. Почти всички бебета ("почти" е за благозвучие) се изписват с някаква инфекция. Педиатрите ги разпознават от вратата
Плами, добре са си младите, няма какво да им се притесняваш. То е лесно на думи, де
Смърфи, ти ли прати студеното време, да си го прибираш.
Тъкмо започвам да свиквам да ставам и ще сменят времето. Абе, хич не обичам есента. И да мрънкам понеделнишки, ама така излезе Joy
Гушки на всички и хубав ден Hug

# 603
Добро утро!

Мако разкошно кафе Kissing Heart Честита придобивка! Има ли светлинки? Joy
Плами разбирам те напълно за притесненията ти, но ще трябва да свикваш...... Когато живееш далече има доста негативи и понякога е невъзможно ей така да се качиш на самолета и да се прибереш.... Имаш хубави моменти, трепетно чакане - наслаждавай се и остави притесненията за далечно бъдеще Kissing Heart
Вале Kissing Heart Бубалечка е прекрасница! Случват се и такива неща. Самата ти виждаш, че е  игрива, весела - болен човек не изглежда така.
Джейми айде безпроблемно да си получите акта!
Днес ще правя торта от авокадо, брашно от тапиока и кокос Laughing Да видим дали ще се получи....

# 604
Лейди, за по- сигурно изпечи и малко тиква. Ако не се получи тортата да имаш резервен вариант.

# 605
Мария - тортата е разкошна!!! Толкова лесно никога не съм правила изключително сочна торта. Единствената ми забележка е, че стана много сладка, но това може да се коригира. В този си вариант е много икономична Laughing Стига ти парче по-малко и от парчетата Гараш LaughingLaughingLaughing
Това е рецептата
https://www.foodfaithfitness.com/mint-paleo-gluten-free-chocolate-cake/

# 606
Привет!
Честита придобивка, МАКО !ДА ти е вярна!
 Вале,стискам палци!
 Плами, хубави тревоги са това!Боже,сватба и абитуриент!Браво, жено!
   Другите, никакви кривини от правия път,че.......
   Ели, и при вас да отшумява каквото има!Спи ли Росен, плаче ли?
 При нас нищо ново.Стои си щерката и чака.Казала докторката,че ако всичко е наред,към края на седмицата ще я пусне.Моята питала може ли по-рано?Може, ама трябва да те прегледам.Ама сега не мога. Сигурно чакат да мине и тази пътека.
   Днес бях привикана в училище, от класната,да кажа защо аджеба не съм била на родителската среща.И защо точно сега са тия болници и лежане в болница и прочие.Само възпитанието и това,че синът ми е в ръцете й ме възпряха да й тегля един сиктир.
    Преди това говорих със зам.директорката, толкова свестен човек, която ме увери да не се тревожа за отсъствия,ще му пуснат онлайн обучение,когато може,докато е в болницата,  да се включва.
    Сега си пишем с щерката и си визуалиризаме коледа и нова година-бебе,аромат на бебе,канела и свещи.И тя вика и аромат на пържоли и руска салата.

# 607
Марулета, днес те обявявам за враг №1. Що ти трябваше да споменаваш руската салата, а? Нямах идея, че калпазанинът вече е в болница. Да лежи и той, да се оправя. Ще си правите конферентна връзка тримката.

# 608
  • при късмета
Калинче, това е единственото нещо, което мъжа ми е инициатор да вземем и не свети. Направо е цяло чудо Joy Тортата изглежда много добре, ама не бих се хванала. Моята торта се състои от готови блатове, заквасена сметана и течен шоколад. Ох, много сладък този кафявия Kissing Heart
марулета, мен и възпитанието не би ме спряло при този въпрос на класната. Като, че детето отива на почивка (много ми липсват някои от старите емотикони). Дано е възможно най- малко време там и да излезе с решение на проблема.  Дъщеря ти е права за пържолите и руската салата, за другото от нея се иска само спокойствие.
Аз съм готова за днес, сготвих, шефа написа домашните, пуснах Пепеляша (така я кръстих, че ние ходим и ръсим, а тя събира след нас) да мине пак и сега се опвам на дивана

# 609
Тук съм!
Аз съм разпъната буквално на кръст. ММ замина на обучение/много обичат военните да се обучават като вали и е лошо времето/ и няма да го има няколко дни. Гого в петък се върна хремав от училище и си е вкъщи тази седмица. Обаче не ги събирам с бебчо в една стая, за да не го зарази и търча от едната стая в другата.
Добре, че майка беше тук вчера, че сготвих. Поне това да не мисля.
Ще имам нужда от стиснати палчета. Утре ще  приемат татко в клиниката, ще му правят скенер и ще се реши какъв вид ще е операцията- кръвна или безкръвна. Дано поне е успешна, че много се измъчи с този крак.

Ма ко, честита придобивка. Да ти служи вярно дълги години.

Вале, стискам палци да е наред всичко с Бубка.

Марулетка, нямам думи за отношението на класната. И двамата ти пожелавам да са добре. А за бебето звучи чудесно. За пържолите и салатата също.

Калинче, разкошен сладур.

Говорите си за торти. Оня ден правих разкошен кекс с ябълки, канела, локум и орехи. Ама разкошен ви казвам!

# 610
Мари, още не е в болница.Класната ме привика на спявка.
   Нашата фамилия е голяма и по всички празници се събираме или с моята рода,или с на ММ.И или отиваме до Плевен,заради дядо ми,който е на 87 , или на ММ хората идват у нас.И в двата случая е шумно,много готвене и шетане, седене на маса по 10 часа.Това последното все по-малко го издържам.И основна тема на празниците е какво ще се яде?!Все едно ще останем гладни.Особено баща ми с годините все повече се фокусира върху цяло агне за Великден.И става едно такова леко дразнещо и досадно,ама от друга страна сърце не ми дава да го нахокаме.И в крайна сметка има напрежение,защото от февруари темата е само това.
    По време на първия локдаун си останахме у дома - син,дъщеря,зет , аз ММ и двете кучета.Такова спокойствие и безгрижие,такъв кеф....Не останахме гладни и жадни,ама някак си между другото опекохме мръвката,щерката влезе в роля и изнесе цяла програма.Тя е доста артистична,когато е в настроение - пя /пее хубаво/ , имитира Софи Маринова,Тони СТораро/много добре го прави/, пя сериозно, танцувахме си .Най-хубавият празник в живота ми е това!!!
    И днес си писахме за нова година,че се кефи,че не се налага а правят планове къде ,с кой,ще си останат у дома с бебка.
    Аз вчера ,докато чаках сина да свърши урок , се намъкнах в един бебешки магазин и купих едно нещо,викат му ромпър,една хавлиена кърпа за дупе и една хавлийка.Божеее,такъв кеф! Наближава ......Дай Боже всичко да е наред!Амин!/една приятелка ми каза,че не се казва дано,защото има НО,което възпирало изпълнението на желанието, а амин!/
     И АЗ СЪМ ТУК - стискам палци!!!

# 611
Стиснати палци за всички!

Марулетка - явно ще съм много невъзпитана, ама такава бих й теглила на класната, че дълго ще ме помни. Да я пускат щерката, та да стиска краката вкъщи.Hug

Калинка - най обичам млечен шоколад. Тоз като го хвана и направо ще го изям. Kissing Heart

Валюци - по всяка вероятност многото хапчета причиняват неразположенията на Бубка. Ама няма да е лошо да се консултирате с лекаря, извършил операцията по поставянето на стенда (така ли се казва?). Това е повече за твое успокоение. Hug

Стади - стискам палци за успешна операция на татко ти! По това време миналата година тук всички стискаха палци за моята майка, която падна и си счупи китката, и претърпя операция. Една година по-късно всичко е ток и жици! Stuck Out Tongue Winking Eye Гого бързо да се оправя!

Мария - има и кето руска салата. Майонезата я правиш homemade с яйце и олио от гроздови семки (ок е за кето). Не слагаш картофи и грах, но повечко яйца и сварена глава целина. Почти е същото, да не кажа, че трудно се открива разликата. Но да ти кажа, като има такива празници, тегля една майна на всичко и си хапвам с кеф.

Англече - как мина уикенда? Оцеля ли със свекърите? И как работи съдомиялната?

Отдавна е тъмно тук и имам чувството, че е вече поне 21 часа...

# 612
Смърфи, моята рецепта за руска салата е точно с м@йната в нея. Ако ми е много съвестно замествам само картофите с повечко моркови.
Ма ко, все забравям да ти честитя Пепеляшката.

# 613
  • при късмета
Ста ди, да минава бързо и успешно при баща ти!
Аз в руската салата все по-често слагам макарони, вместо картофи. Ама те май пак не устройват Мария. То моята руска салата, вече  няма много общо с нея. Не обичам грах и сварени моркови и ги пропускам. Слагам сварени яйца, колбас най-често пуешка шунка, ама и свинска ползвам, кисели краставички, гъби и царевица. Ако все пак реша да се туткам с картофи, не слагам царевица, но слагам сладка ябълка. Абе каквото и да сложиш на майонеза, все ще се яде Joy Гледам сама да си я правя, но и купешка ползвам, зависи от сега за след колко време сме решили да поканим гости

# 614
Ста-ди, забравих палците за баща ти. Пожелавам лека операция бързо възстановяване.
Ма ко, твоето не е руска салата, ама хич. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт