Отговори
# 135
Не ми каза см сега, но при Вецев ми беше 3.5см-4см преди месец и нещо. Сега бях при проф. Марков и само отбеляза, че е достатъчно дълга и щом първото дете съм преносила с 4 дни, вероятно и сега ще е така и че, дългата шийка е предпоставка за късно износване.

# 136
Elanlli колко см шийка се води за много дълга и е възможно преносване, че все коментираме скъсените?
Да и на мен ми е интересно, защото моята е около 40мм

# 137
Това открих като информация от един инвитро сайт:
Цитат

Дължината на маточната шийка се променя с напредване на срока на бременността по следния начин:

Гестационна възраст от 16 г.с. до 20 г.с. - 4,0 см до 4,5 см
Гестационна възраст от 24 г.с. до 28 г.с. - 3,5 см до 4,0 см
Гестационна възраст от 32 г.с. до 36 г.с. - 3,0 см до 3,5 см
Между 22 г.с. и 30 г.с. дължината на маточната шийка варира в следните граници:

Дължина 2,0 см - 5-ти персентил
Дължина 2,5 см - 10-ти персентил
Дължина 3,5 см - 50-ти персентил
Дължина 4,5 см - 90-ти персентил
Риск от преждевременно раждане при многоплодна бременност:
Дължина под 2,5 см в 18 г.с.
Дължина под 2,2 см в 22 г.с.

# 138
Някоя мисли ли или ползвала ли е колан за след раждане и какъв?

И преди време ви бях питала за люлките или шезлонгите. Една от вас беше споделила люлка/шезлонг за бебче, но не беше до 9кг, а за повече килограми. Мисля че можеше да се ползва до 13кг. Може ли да ми кажете коя люлка беше. Мисля, че струваше около 200лв.

# 139
аз ти предложих такава но нее 200 а 500 Simple Smile Аз я взех втора ръка за 280 лв. Иначе марката е baby Bjorn

# 140
Да, да помня я твоята. И на таткото много му харесва, но не мога да намеря втора ръка, а 500лв не ми се дават 😀 Иначе това, че не е на ток и се люшка от бебето е супер. Ако не намеря друго може и това да е коледния подарък 😀

# 141
Момичета, за някои покупки, които не са спешни в началото може да видите и на черен петък, последния на ноември. Аз мисля да изчакам дотогава за някои неща.

# 142
Аз колан няма да ползвам, при първата бременност питах АГ и тя каза, че е много против. Много се омързяливяли мускулите и не се прибирали. Като се има пред вид, че коремът се е разпъвал 9 мес, не бива да очакваме да се прибере за 5 дена Simple Smile кърменето много помага за прибирането, защото от хормоните матката контрахира и по-бързо се свива. Трябва да се следи и за диастаза

# 143
Аз имам само едно оформящо бельо, което слагах при специални случаи, малко да се прибера.
Друг е въпроса, че в 1АГ не ми слагаха пясък след раждане, на някои места си слагат и от други раждали знам, че добре прибира първите дни и изхвърля по-бързо отпадъците.
Не знам за Шейново сега как ще е, но прибирането зависи от много фактори и май по-добре да се случва по-естествено, макар и бавно.

# 144
Marchelsi, ние харесахме тази : https://bebemax.bg/produkt/bebeshka-elektricheska-lyulka-kikka-b … _5KbosQD5VAtENm5o , но не сме я виждали още на живо.

# 145
Ирен точно за тази питах. Мерси много! ❤

Момичета това което чета сега от новините, че ще увеличават майчинството вярно ли е? За втората година от 380 на 650?

Marchelsi, ние харесахме тази : https://bebemax.bg/produkt/bebeshka-elektricheska-lyulka-kikka-b … _5KbosQD5VAtENm5o , но не сме я виждали още на живо.

# 146
И аз го чух това но май е само в обмисляне.
Дано го приемат
Ирен точно за тази питах. Мерси много! ❤

Момичета това което чета сега от новините, че ще увеличават майчинството вярно ли е? За втората година от 380 на 650?

# 147
Четох току що и в economic, че са го приели. Ще чакам iren да се включи.🤞 Тя е доста активна в темата за майчинството 😀

# 148
И аз прочетох че е минало в Парлемента и Мая Манолова е отговаряла във фейсбук, че е от октомври в сила.
Хубава новина, на фона на постоянната инфлация и парите които са от сто години 300+.

# 149
ако са го приели това е просто супер мега яка новина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт