Отговори
# 225
Можете ли да ми кажете помпите в родилното ако ги ползваме стерилизира ли ти някой? И ако евентуално съберем коластра или кърма в тях и не са стерилизирани това нещо трябва да го изхвърлим така ли? Малко не ми е ясно ..

# 226
Не съм чела някъде да се стерелизират.
Можеш сама да си измислиш вариант, ако го позволяват условията. Аз направих това, което видях от други жени в стаята ми. Миех на мивката и поливах с гореща вода от ел.кана. 3-4 дни се хранеше само така с мое шише и помпата ми, че не ми се получваше директното кърмене.
Другото е да кърмиш и да изхвърляш отделно изцеденото, когато имаш повече напрежение в гърдите първите дни и ако си още в болницата. При 3 дневен престой едва ли трябва много мислене, но аз бях 7 заради АБ на бебето.

# 227
Мерси.
Значи оставам на вариянт да мога да кърмя и да нямам нужда от шише и кана, а ако не стане ще помоля таткото да ни донесе едно шишенце и ел. Кана:

# 228
Момичета, при доц. Марков в МЦ "Марковс" чака ли се много и спазват ли се часовете?
На 15-ти съм на 3 ФМ при него и ще пътувам от Търново, та да знам долу-горе как да се настроя - за много или малко чакане. Smile
Стискайте палци най- накрая да хванем госпожицата за 3/4Д, че предните пъти или не е в подходяща позиция, или пъпната връв е пред лицето ѝ и апаратът не може да направи хубаво изображение. Sweat Smile

Pischi, пожелавам ти в най-скоро време вашето бебе да благоволи да се покаже. То бива, бива характер от малко, ама да ти тества и търпението толкова време.. Smiley

# 229
  • София
Момичета, при доц. Марков в МЦ "Марковс" чака ли се много и спазват ли се часовете?
На 15-ти съм на 3 ФМ при него и ще пътувам от Търново, та да знам долу-горе как да се настроя - за много или малко чакане. Smile
Малко зависи от колко часа ви е часът.
Колкото по-късен е, толкова повече може би ще се наложи да чакате.

Последния път часът ми беше сравнително ранен- към 10:30, и пак чаках 10-15мин.

*Имайте предвид и че на 15.09 в София трафикът е кошмар обикновено.

# 230

Ако е имало нещо извънредно закъсняват. На мен ми се случи миналия път 1 час закъснение заради 2 проблемни бременности, които е гледал. Иначе е много спокоен и не му влияе закъснението, няма да те претупа.
След мен пък отпаднаха два часа и графикът пак беше точен.
Може да спрете в мол Сердика и от там пеша е 5 мин ходене. Иначе около клиниката е трудно паркирането и е зелена зона.

# 231
има паркинг до театъра на канала което е по близко от мола , и си плащаш смс за зелена зона Wink

# 232
  • София
Точно благодарение на зоната се намират места и из уличките. Дори да не е точно пред сградата на кабинета.

# 233
Една приятелка вчера ходи там. Часът и беше от 12:00, тя е влязла в 14:38. Мисля, че си зависи. Съмнявам се винаги да има такива закъснения, но е много доволна! Тя също пътуваше от Трявна.

Аз да ви кажа сега купих още един кош за пране за бебешките дрешки. Голям е колкото нашия и като на слагах всичко от чаршавчета, дрешки, 2 чувала който стават после на одеяло, 1 чувалче за сън и всичките шапчици, ръкавички и т.н. Той се препълни… прекалила съм с пазара.
Да взимам ли олекотена завивка?

Стискайте палци най- накрая да хванем госпожицата за 3/4Д, че предните пъти или не е в подходяща позиция, или пъпната връв е пред лицето ѝ и апаратът не може да направи хубаво изображение. Sweat Smile

Pischi, пожелавам ти в най-скоро време вашето бебе да благоволи да се покаже. То бива, бива характер от малко, ама да ти тества и търпението толкова време.. Smiley

# 234
Благодаря, момичета! Hug
Часът ми е в 11:30 и обмислям да тръгнем с ММ към 7. Наясно съм и че на 15-ти точно ще е лудица и се надявам да успеем навреме да сме на място.
Аз съм от хората, които не обичат да закъсняват и дори и половин час по-рано да съм отишла за дадена среща, ми е по-спокойно.
Иначе мислим да спрем на паркинга в Сердика, а после след прегледа и да се поразходим малко там, така и така сме в София Simple Smile

# 235
Те звънят за закъснения в графика, но може и ти да звъннеш да ти потвърдят как се движат часовете.

# 236
И аз вчера бях при Марков за трета фетална, но по-рано сутринта, влезнах към 40-50 минути след записания час, обадиха ми се да ме предупредят, че закъсняват и ме помолиха да отида малко по-късно, за да не става струпване. Не беше толкова зле по моите критерии, но пак леко се изнервих, все пак още работя и такива непредвидени отклонения ми сриват плановете. Паркирах без проблем в съседната улица, имаше места. На 15ти обаче ще е по-сложно, там точно е испанската гимназия и вероятно ще е хаос.
Бебето е добре, всичко му е ок, върви около 10 дни напред. Точно 32 седмица съм, тежи 2100 вече. Предупреди ме да се готвя да е поне 3500 при раждането (досега повече от 3 кила бебе не успявах да произведа) и до 38 г.с. да съм родила (секцио ще е). Това обяснява и защо на мен ми е тежко напоследък, аз хич не съм едра и определено ми се отразява. Мисля да спра витамините, имам усещането, че и те дават своя принос. От другата седмица съм на тонове. Признавам, че вече броя дните до финала... искам да си го видя, да спре да ми тежи, да мине цялата работа и да се гледаме кротко и спокойно вкъщи.
Pischi, вашата мистерия много ме забавлява, голям образ е това бебе!

# 237
В родилното, в което ще ходя, имат стерилизатор (и помпа), така че се поинтересувайте как стоят нещата, все пак нали в родилните отделения все тикат някакви добавки сухо мляко да дават майките, трябва да изваряват някак си шишетата. Иначе има таблетки ли, прахче ли е, не знам точно- за суха стерилизация, в бебе борсите съм виждала

# 238
Milk-choc, тъй като си от Варна, да те питам за кое родилно става въпрос?
С какво ще завивате бебенцето? Чудя се дали да вземам чувалче...

# 239
аз взех чувалче то е до 6 ти месец , и одеяло има при всичко положение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт