Отговори
# 165
В доста дълбока тема навлязохме. Да нищожни са тези 300 лв за втората година и моите познати, които не разчитат само на високата заплата на мъжа си се връщат на работа втората година и логично. Логично е да има минимален праг за тези помощи и след него за хората внасяли по-големи осигуровки, обезщетението да се вдига.
Също така силно се надявам в бъдеще да се приключи порочната практика на доста български работодатели да ни осигуряват на по-малко от това, което получаваме.
Иначе какъв ще е стимула на обикновените хора или тези работещи на свободна практика да внасят осигуровки. През бременността почти нищо не ти се покрива, майчинство първата година ок, после наникъде. Повечето ми познати на свободна практика внасят супер много, дори и болничен не ползват. За пенсия да не говорим след време, дето не се знае какво ще стане. Както каза бочинка, от къде ще им се върнат тези пари, и с какво е допринесла държавата за работата им?
За яслите как стои въпросът, какво значи нямаме шанс да се класираме, от какво се определя?
Аз не съм се интересувала още, но така и така заговорихме затова и се сетих че всъщност доста мои познати тук във Варна си пращат децата в частни такива.

# 166
Аз вчера бях на трета ФМ, младежа е перфектен, пу пу. В 28+5 тежи 1404 грама, шавка и мърда, даже док му направи една манекенска снимка за спомен Simple Smile
Относно увеличението на майчинството през втората година - както са казали старите хора "око да види, ръка да пипне", инече не бих повярвала Simple Smile

# 167
ох много тегави неща с тия пари и брррр , аз сега като си представя и процедурата за получаване на Руското и гражданство , ми позеленява. Пратиха ми списък той направо все едно не знам. Много тегава работа.

# 168
И тези на трудов договор също внасяме много, само дето не ги внасяме лично и не ги мислим.

Бочи, за да получи руско не трябва ли да се откаже от всички други гражданства, които има?

# 169
Да де Simple Smile но има доста огромна разлика повярвай ми когато сам ги даваш и когато не ги мислиш и някой ги дава. Това имах предвид.
Когато и аз работех на трудов не ми пукаше толкова а сега активно ми пука за всяка стотинка която дават защото реално е -от моя джоб.

За руското не , аз имам руско гражданство , и Бг де .
По принцип русия не признава така нареченото двойно гражданство така че за тях аз съм си само рускиня и тва е. И реално детето ми има пълно право на това да има руско гражданство Simple Smile а пък БГ е ок с това да имаш и друго
И тези на трудов договор също внасяме много, само дето не ги внасяме лично и не ги мислим.

# 170
Някой ги дава ама можех да ги взимам аз, това имам предвид Simple Smile

# 171
е това е така да , неоспорим факт е Simple Smile Но си ги даваме и тва е.

# 172
Момичета, днес е Малка Богородица. Нека Света Дева Мария като покровителка на родилките ни закриля и да родим здрави бебенца Hands Pray

# 173
Момичета аз да ви се оплача малко. Аз съм в 28+1г.с.
Днес бях при аг-то,каза ми че бебчо отговаря на 27+5/6дни. Тоест изостава с 2-3дни,защото коремната му обиколка била по-малка. Бебка е 981грама,струва ми се доста слабичка😥.
Каза,че нямало страшно,да пия витамините и така. Само не знам,може вината да е в мен,аз съм много слаба и явно не се храня достатъчно. Ям както обикновено. :/

# 174
Лолита и аз като бях в 29 г.с. се бях шашнала за същото. Бебчето вървеше назад и нямам търпение да видя сега дали е наддало повече. Не мисля че разликата от няколко дена е много значителна и имаш много време. Може да ядеш протеини. От тях бебетата наддават. На мен ми казаха всеки ден - извара, яйца, пържола, ядки. Иначе ако няма ефект ще си взема протеин да пия.
Щом лекарката ти е казала, че всичко е ок няма смисъл да се тормозиш.

# 175
Лолита не се тревожи. Хапвах здравословни и полезни храни. Дори ако можеш увеличи протеина. Прави калорични смитита ако обичаш да пиеш такива неща. Сигурна съм, че ще навакса!

Отностно тези 250лв от държавата - не съм питала за тях. Но ако ги дават от държавата би трябвало да са различна помощ. От общината са различни за всяка община от държавата ни трябвало да са едни и същи за всички.

# 176
Лолита, щом ти си по-слабичка, напълно възможно е и бебчето да не е едро. За два-три дни разлика няма основание за притеснение, а и са ти казали, че всичко е наред. Както споменаха момичетата по-горе, хапвай повече протеини, набавяй си полезни мазнини и така. Моето бебче също в 26 г.с. беше по-дребно, но пак в норма, въпреки че в началото беше с почти седмица напред. То и тези изчисления от ехографите не знам доколко са точни. В петък съм на преглед да видим колко е наддало.

# 177
Аз днес съм на преглед, преди седмица беше 1730г. в 29г.с, сега ще видим колко е дръпнал за няколко дни. Момичета, хемоглобина ми е 112 и ми изписаха билкова кръв.. която съм пила точно 2 пъти… и започнах да повръщам от нея.. направо ми е отврат особено сега с това гадене.. днес ще я питам за нещо друго евентуално. Чух,че боровинките помагали..

# 178
по добре си вземи беттер ю желязо на спрей. Билковата кръв е сладка не знам защо така ти действа Simple Smile много е вкусна Simple Smile Но като цяло без да изследваш желязо и албуми и белтък може само да гадаеш дали изобщо ти трябва желязо , но тоя зелен беттер ю спрей се води просто профилактика нее медикамент така че може да пробваш с него

# 179
Аз си взех днес спрея на Бетър Ю, но не зеления, който се води веган, а червения , който е наполовина по-евтин и пак се води дейли. Има вкус на печена ябълка и не дразни стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт