Отговори
# 240
И аз бях питала за завивките.. И обиколниците бяха подхванали в друга тема, че били опасни. Колко от вас взеха?
Имаме едно одеяло, но се чудя дали да вземем олекотена завивка. Не знам изобщо не мога да реша ..

# 241
олекотена според мен не ти трябва на този бебешки етап Simple Smile Обиколниците по принцип са опасни за това като взимате трябва да внимавате да са хубаво завързани и да няма опасност бебето да се заклещи в тях. и одеялото е опасно принципно защото може с ръце да си го сложи на лицето. За това е хубаво да нее нищо тежко и голямо Simple Smile

# 242
Аз не виждам смисъл от обиколник, казват, че спира и движението на въздуха, отделно - пак частта със задушаването, ако нещо се завърти по-нататък и не може да се обърне. Аз бях взела, но не го сложих, единствено го сложих за кратко време, когато супер много започна да се върти, изправя и да си удря главата в леглото през нощта, но пак го сложих 5-10 см по-нависоко, че ме беше страх от задушаване и да не му попада пред лицето точно.

# 243
А някоя взимала ли е от чувалчетата на H&M. Кой размер да взема първо 50-56 или следващия?

# 244
Значи да разбираме, че чувалчето е най-добрият вариант?

# 245
На мен една приятелка ми каза, че е завивала бебчето, което е родено януари, с една пелена само, а бебчето облечено с дълъг ръкав. След като вкъщи е топло така му е било добре... Аз мисля да взема одеалца, олекотени завивки не смятам да взимам, макар че виждам, че ги има в доста комплекти.

# 246
Определено чувалчето е най-доброто. Разказвах и на мама, като го открих, колко ми харесва и тя ми каза: "Знам - и ти спеше с чувалче", което супер много ме учуди, понеже съм родена преди 90-те Grinning Иначе в началото нямах и го завивах с памучно одеяло и дълга пижама, не съм обличала отдолу допълнително бодита или нещо (март месец, още си е зима). Взех и комплект с олекотена завивка, понеже ме беше страх да не му е студено, но само го претоплих, което е по-опасно от студа и се беше обринал, горкият. Сега, ако спите на 15 градуса, сигурно ще е ок с олекотена, но ние държим 21-22 зимата и му беше ок така.

Значи да разбираме, че чувалчето е най-добрият вариант?

# 247
аз съм взела от всичко 😂но основно защото просто не ме свъртя от красотата , но имам одеяла от муселин различни дебелени плюс това за изписване което си е като олекотена завивка , плюс чувалче

# 248
Аз чувалче не ползвах преди и сега не бързам да взимам. Завивка лека и постоянна темп през нощта.
И без друго режимът ако е пак 22:00, 1:00, 4:00 и 7:00 докато смениш памперс, нахраниш и понякога доизцеждах още кърма, не ти остава много време за спане. Да метна една завивка преди припадане ще ми е най-удобно.

# 249
има чувалчета , като моето , отдолу с цип, реално нее нужно да го събличаш за цялата процедура , отваряш ципа , махаш памперса и затваряш ципа Simple Smile

# 250
Ми аз много се надявам да иска да спи в чувалче (и в леглото си), да видим.
Взели сме две чувалчета 0-6 едното от Джордж, другото от Лидъл. Това от Джордж го прах вече и пише от 4 до 8 кг и че не се препоръчва под 4кг, по незнайна причина, та ще видя другото как е, пък ако се налага съвсем в началото с порт бебето ще спи Simple Smile Simple Smile

# 251
Аз на малката съм ѝ взела такава пелена и се надявам да ѝ е комфортна. Тъничка е -1 tog и много мекичка. С двоен цип. 

В крайна сметка в спалнята, където ще спим ще е околко 22-23 градуса и ще е облечена с ромпър с дълги ръкави и евентуално боди с къс ръкав отдолу. Ако все пак преценя, че ѝ е студено, може с едно поларено одеалце да я наметна, но предпочитам да не я претоплям.
Спално чувалче ще видя в последствие дали ще ѝ трябва.

Обиколници не съм купила, няма и да вземам. Кошарата (ако сте я видели в преден пост) има масивен гръб, а решетките отпред ще са махнати, така че мисля, че обиколник в този случай не е необходим. А и първи, втори месец, колко да се върти едно бебе? То стои почти неподвижно. Simple Smile

# 252
  • Варна
Аз чувалче не ползвах преди и сега не бързам да взимам. Завивка лека и постоянна темп през нощта.
И без друго режимът ако е пак 22:00, 1:00, 4:00 и 7:00 докато смениш памперс, нахраниш и понякога доизцеждах още кърма, не ти остава много време за спане. Да метна една завивка преди припадане ще ми е най-удобно.

през 3 часа пак е добре хахахха помня в началото с баткото на всеки час сучеше по 20 мин на гърда после наакан естествено, сменяш памперса и след малко пак гладен хахахах чувал не съм ползвала никога. Той беше пролетно бебе, с пеленка, одеалце а като стана на 5-6 месеца и захлади с олекотена. Имам две тънка и дебела, дебелата никога не съм ползвала. Сега не смятам да купувам. Само едно розово одеалце хахахха

# 253
Milk-choc, тъй като си от Варна, да те питам за кое родилно става въпрос?
С какво ще завивате бебенцето? Чудя се дали да вземам чувалче...
За Майчин дом става въпрос. Иначе аз ще завивам бебенцето в началото вкъщи с пелена или олекотеното одеалце, което си поръчах за изписването, но не мисля да държа свръх топло вкъщи. След като започне да се върти и отвива, минава на спално чувалче- имам всякакви размери и плътности от батковците. Обиколници ползвам, защото кошарата е дървена и батковците ужасно много се въртяха и удряха. Но ги слагам на много по-голяма възраст- след 8-9 месеца. Дотогава няма смисъл. Моите не са от тези дебелите, които заемат половината кошара като възглавници, а са тънки на Кикабу (и в Икеа имаше тънки преди, сега не знам). Няма как, иначе цяла нощ дрънчат глави и се будят бебетата. А на платнените кошари не съм фен, ползвам само при пътуване.

# 254
Досега съм ползвала само памучни одеалца и пелени, различни дебелини. Чувалчетата моите деца не ги одобряваха и отказваха да спят с тях. Олекотените завивки според мен запарват, особено когато в стаята е над 20 градуса, а ние държим към 22-23, затова и никога не съм купувала. Обиколник бях купила първия път, махнах го почти моментално и повече никога не го сложих. Страх ме беше да не се задуши бебето, не го виждах добре и тн. Второто дете изкара до първата си годинка на спалнята между нас, нямах нерви да ставам, взимам, кърмя, връщам... В просъница подавах цица и всички продължавахме да спим. През нощта и с двете не сменях памперси (освен ако не са наакани) и не светках лампа, в опит да ги свикна, че през нощта не се става по никаква причина. Сработи добре това, аз изобщо не свързвам бебешкия период с безсъние, недоспиване и умора. Планът ми е и сега да пробвам така. Дано бебето да ми съдейства.

Общи условия

Активация на акаунт