Нашите уютни спални - тема 9

• 77 423
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
Как го чистите този мокет? Не се пере, изобщо ми е много, много нехигиенично.
Не стова дума за тона пухкав ли е и колко, а как се дезинфекцира това нещо.
Представям си с потни ходила да вървя по мокет, то пропива..абе не знам.
А по килим как се ходи?
Колкото често може да се пере килим, толкова и мокет - има и професионално почистване на място, както за диваните.
И защо пък чак трябва да се дезинфекцира? Нима килимите се дезинфекцират?
Ние в къщи ходим с чехли и пантофи, но и боси да ходехме, все същото дали върху килим или мокет ще ходим. Чак толкова потни не съм забелязала да сме, че да правим отпечатък върху пода.
Аз нямам мокет сега, но съм замислила такъв за спалните в селската къща, в момента са с килими.
В тях почти не влиза прах с месеци, на отделен етаж са, качваме се само за почивка.

# 511
Въпросът ми бе към тези, които имат мокет.
Иначе лични мнения кво що, извън въпросът за почистването, не ме вълнуват. То и за почистването не ме вълнува чак толкова дълбоко, доколкото нямам и няма да сложа мокет.....

Да се сравнява пране на килим под течаща вода, и минаване на мокет с перяща прахосмукачка, не е едно и също.
Едното се и вдига и се чисти под него, другото залепено за вечни времена барабар с екосистемата под него Grinning

# 512
Те перящште прахосмукачка са маркетингов трик - замазват положението отвсякъде 😂
Мамения соц мокет не беше залепен,  отдолу си беше прекрасно дюшеме. Сега с по един лек килим в стая и вътре има въздух!

# 513
Аз ли живея в самозаблуда, че с парочистачка и перяща прахосмукачка си се чисти екстра мокет?

Ние нямаме мокет, ама перящата прахосмукачка си пере отвсякъде, какви неща съм прала с нея. Никакъв трик не е.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 20:34 от sd.ad

# 514
За мен мокета е прахосъбирачка и възможно най- не практичното решение за един дом. В спалнята пътеките са ми от вискоза с възможно най- ниските влакна - да кажем направо, че са гладки. Тупвам, оттам в пералнята и нямам грижи. В двата коридора махнах персийски пътеки, сега съм с памучни, поддръжката е същата. Родих се!
Отделно от това мокета ме задушава и ми тежи на интериора - не обичам изцяло  постлан под.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 17:36 от •mimoza•

# 515
Перат си добре прахосмукачките, изобщо не замазват, но както при всеки уред, си зависи от прахосмукачката.

# 516
Наскоро приятелче на големия син ми прави презентация на Кирби / беше му първа и искаше да е при познати/ - последен модел около 6-7 хиляди лв. И това, ако го имате за пране....Joy Колкото и да го минавате с прахосмукачка в един момент не може ли да се вдигне, прах в него си има. И като разпените сапунката отгоре става мармалад със свеж аромат на препарат. Дано прахосмукачките ви и да сушат, че има опасност и да мухляса. Кой както харесва. Аз си имам приоритети за излишното свободно време и не бих вложила и грам енергия да робувам на мокет.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 13:26 от •mimoza•

# 517
Ох, аз доверие на такива, включващи демонстрации нямам. Като МЛМ са ми, направо ги режа Sweat Smile

Нашата си суши прилично. Нямам нищо мухлясало до момента, а доста неща съм изпрала. Но така, де, всеки с вкуса си. Аз само казвам, че съм доволна.

В София не бих сложила мокет, че никога няма да успея да го изчистя, определено. Но за селската спалня се чудя. Искам топличко и мекичко на краката. Blush
За килими и пътеки да не чувам пък съм аз Joy

# 518
В кухнята на село имам шаги килими (много е студен подът там и затова съм ги сложила, не че държах да са точно такива) и когато ги пера (не с прахосмукачка), очаквам да са замърсени, но за моя изненада пяната излиза абсолютно бяла. Всъщност заради лъхащия от пода студ обмислям и мокет в спалните - сега са с дюшеме и килими (единият е вискозен, държи доста по-студено от вълнен персийски в друга спалня), но дори при преминаването извън зоната на килима усещам разлика в температурата. Къщата не се обитава целогодишно и докато стоплим спалните за няколкото си дни зимен престой, не е лесно. В дневната е значително по-топло и за там мокет не предвиждам, а е с плътен килим.   

# 519
Пътеки също мразя.
Имам малък килим в хола само пред дивана, останалото-ест. паркет.
И килимче в детската, което пера на 2 седмици.
В спалнята имам пухенко малко имитация на кожа, само от моята страна на летлото, пере се почти всяка седмица то, мъжо не ще такива лигавщини, държи си на гол паркет.

# 520
  • София
Брех, аз бих казала, че на село доста повече се цапат подовете.

# 521
Ох, аз доверие на такива, включващи демонстрации нямам. Като МЛМ са ми, направо ги режа Sweat Smile

Нашата си суши прилично. Нямам нищо мухлясало до момента, а доста неща съм изпрала. Но така, де, всеки с вкуса си. Аз само казвам, че съм доволна.

В София не бих сложила мокет, че никога няма да успея да го изчистя, определено. Но за селската спалня се чудя. Искам топличко и мекичко на краката. Blush
За килими и пътеки да не чувам пък съм аз Joy
Аз пък обичам килими, ама все налитам на такива, които буквално ще ме разорят и от тях се налага да се въздържам.
Засега ги замествам с подобни, но пак се опитвам да са качествени, никак не обичам да стъпвам на гол под, особено боса. И ми е някак неуютно без килим, най-вече в спалня. Ако ги изнеса за пране, все имам чувството, че всеки момент ще започвам ремонт или съм в обществено фоайе, а и звукът започва да кънти.

# 522
На село много строго се съблюдава събуване пред вратата, защото площадката си е собствена, не е в блок. И така вътре в селските къщи често е като в  аптека.

# 523
Брех, аз бих казала, че на село доста повече се цапат подовете.
Ами не влизайте с обувки.

# 524
  • София
А, в нашата съм все напред назад къща-двор, забравям да сменям външи/вътрешни чехли и общо взето, ми никаква аптека не ми е, двора не е оправен, прахолях бол. 😅 Иначе мн си ми е приятно даже да си шльопам по чорапи из къщата.
Както и да е, повече килим през живота си не искам да видя, мокет още по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт