Нашите уютни спални - тема 9

• 77 366
  • 781
  •   2
Отговори
# 615
  • до най-прекрасния мъж
Никак, ако се изперат, ще се разнищят. Като им дойде времето, сменяш плата само и така.

# 616
  • София
Ей, това ми е най-големия проблем с вс щори, пердето просто го махаш и переш.

# 617
А как се почистват тези "ден и нощ", перат ли се?
Бършат се.

# 618
  • София
Аз ги минавах със суифъра и ми беше направило впечатление, че явно платът беше обработен с някакво покритие и почти не задържаше прах. Един-два пъти им бях пуснала парочистачката от по-далече да ги освежа.

# 619
Ей, това ми е най-големия проблем с вс щори, пердето просто го махаш и переш.
Аз имах римски и ги перях в пералнята. Не много често, защото си беше филм с тия въжета и пръчки, но поне 2 пъти годишно ги пусках.
За ден и нощ питам просто от любопитство, няма мераци към тях, харесвам си пердетата и завесите и си ги пера често.

# 620
  • Перник
Аз пера щори на пода на банята с вода, течен сапун и четка - и "ден и нощ" и роло - евтини, от Юск. И на двата вида пише, че не се перат, но вече са прани по няколко пъти и нищо им няма Simple Smile

# 621
  • Между гори и планини
Мразя щори, обичам пердета. Изпера ги, още влажни ги закача и цялата стая ухае приятно. Щорите са ужасно прахосъбиращи и трудни за почистване. За това по закона на Мърфи, купих къща с хоризонтални щори, малки прозорчета едно до друго и няма как да сложа пердета. В по- голяма част от времето, за да не ги гледам са вдигнати. Но вече 7 години ги мразя и като ги чистя ги мразя двойно повече.

# 622
Мразя щори, обичам пердета. Изпера ги, още влажни ги закача и цялата стая ухае приятно. Щорите са ужасно прахосъбиращи и трудни за почистване. За това по закона на Мърфи, купих къща с хоризонтални щори, малки прозорчета едно до друго и няма как да сложа пердета. В по- голяма част от времето, за да не ги гледам са вдигнати. Но вече 7 години ги мразя и като ги чистя ги мразя двойно повече.
Щом на английските малки прозорчета може да се сложат завеси, дай да видим (ако не възразяваш, разбира се) твоите, може пък да се измисли нещо...
Знам какво ти е и го вземам присърце Heart

# 623
  • Между гори и планини
Аз няколко страници по- рано сложих клип на спалнята. Там се виждат и трите прозореца.

# 624
Аз няколко страници по- рано сложих клип на спалнята. Там се виждат и трите прозореца.
Видях ги. Не знам каква е височината на стаята и самите прозорци, но не виждам никаква пречка да си сложиш завеси и тънки пердета или полуплътни единични. Все пак за спалня мисля, че е за предпочитане да има от двата вида.

# 625
  • Между гори и планини
То е ясно, че след толкова време няма да ги сменя, пък и мъжът ми ги харесва ( нали не ги чисти той), ама изказах мнение по казуса за или против щорите 😂

# 626
То е ясно, че след толкова време няма да ги сменя, пък и мъжът ми ги харесва ( нали не ги чисти той), ама изказах мнение по казуса за или против щорите 😂
Е, след още толкова време може и да ги смениш Simple Smile или възложи чистенето на МС, като ти омръзнат Stuck Out Tongue Winking Eye

# 627
Мий ги в банята, много по-лесно е от  досадното бърсане.
Аз имам такива хоризонтални и перфорирани в жилище в което живеем лятото. Яко ме дразнят, но само с тях мога да виждам уникална гледка, а отвън да не ме виждат мен. Даже и на светната ламБа не се вижда вътре, редовно пращам ММ вечер да зяпа отвън от различни ъгли😆
Мяткам ги под душа, пръскам обезмаслител, веро, квото ми падне, потърквам с мека четка и плакна.  Така се изпират и досадните въженца

# 628
Аз пък недолюбвам пердета/завеси — откачане, закачане… Не е за мен.
Явно щорите (при моите е така) са от някаква специална материя. Не задържат прах и миризми. Наблюдавала съм ги зорко по време на ярко слънцегреене дали при сваляне хвърчи прах. Ми, няма.

# 629
Аз пък недолюбвам пердета/завеси — откачане, закачане… Не е за мен.
Явно щорите (при моите е така) са от някаква специална материя. Не задържат прах и миризми. Наблюдавала съм ги зорко по време на ярко слънцегреене дали при сваляне хвърчи прах. Ми, няма.
Не се ли налага и щорите да сваляш за почистване? При баба ми имаше плътни текстилни щори, мразех да ги свалям за почистване. Завесите ги сваля и окачва ММ Simple Smile
Преди време в селската къща ги свалях и окачвах аз, но бяха по-ниско разположени и ги стигах, сега не мога.

Общи условия

Активация на акаунт