Нашите уютни спални - тема 9

• 77 378
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз пък съм фен на спалните с надстройка, и в двете ни жилища са такива и побират страшно много. Обаче не е  удачно, ако гардеробите/шкафовете са близо до ръба на леглото, да са повече от 50 см дълбоки, защото хем затрудняват  ставането от леглото (то затова и нощните шкафчета обикновено са с дълбочина най-много 50 см), хем ограничават погледа, когато си легнал - виждаш само страницата на гардероба.

Скрит текст:
Ето как изглеждат моите.
В спалня 12 квадрата, 4х3 м - горните са 30 см дълбочина, страничните - 35 см, ъгловият гардероб е с дълбочина 40 см откъм леглото и 50 см откъм вратата, нощните шкафчета са 40 см дълбоки. Вътре ъгловият гардероб е и с чекмеджета, и с лостове, и с рафтове, шкафовете около леглото са само рафтове.

В сегашната спалня 16 квадрата всички шкафове и гардероби около леглото са 40 см дълбоки и са само с рафтове (срещу леглото има друг вграден walk-in closet).

# 661
MayBach, по поръчка ли са спалните, изглеждат много практични?

# 662
  • София
Да, и двете.

# 663
Е, сега трябва да кажеш и коя фирма ти ги направи, ако искаш, де...Grinning

# 664
  • София
А, няма проблем, аз ги хваля с удоволствие винаги, когато мога Laughing
Ето тези са - https://www.facebook.com/mebeliRonax?locale=bg_BG

# 665
И от мен нещо компактно. Това е някакъв вариант на идейния проект на детската спалня. После има известни проблеми - друго легло, няма ракла отзад, един рафт над главите, по-светъл цвят и т.н. Но аз си го харесвам като дизайнерско решение, защото в другата половина на стаята има пък дневен кът с диванче и масичка.

# 666
Ергодизайн имат такива решения. В София, в шоурума на кухни Prego на околовръстното лятото имаше изложена такава конфигурация.

# 667
  • SF
Искам да си купя тапицирано легло. Някои предимства или недостатъци на боксспринг системите? Или е по-добре легло с матрак (изглеждат като два матрака един над друг). Моля, препоръчайте ми.

# 668
Има само легло тапицирано...в юск и икея съм виждала.
Континенталното е друго вече..
Ти какво точно търсиш?

# 669
  • SF
Не знам. Едно от двете. Каква е разликата?

# 670
  • София
Боксспринга е това като с два матрака, има си нормални легла, просто тапицирани.
Ако е първото задължително бих търсила да е вариант с подматрачна и с пяна, не харесвам никакъв тип пружини.

# 671
Ами тапицираното легло е само рамка облечена с плат
Такова

Континентално

Френско съм срещала..долната част е облечена с плат и наподобява матрак

Долната част е такава...отгоре слагаш матрачето...

Не знам има ли разлика между френско и континентално....

# 672
  • SF
Значи... ИСкам да има тапицирана табла. Френско да не е, защото 1. няма табла и 2. трябва да се покрива със спалното бельо. Иначе не стои красиво, ако чаршафът стига само до горния матрак. То трябва да се оправя, да се постила с кувертюри. Може да е удобно, но няма да изглежда добре.
Значи търся континентално легло - тапицирана основа и върху нея си има нормален матрак. Има и тапицирана табла.

# 673
И при двата варианта има опция долната част да е с място за съхранение на багаж, което винаги е в плюс. Континенталното е с матрак + топ матрак, което аз не предпочитам. Нямате възможност за избор на матрак, което пък е най- важно за качествен сън.
Избора тапицирано легло според мен е по- удачен и Ви дава безброй варианти за матрак.

# 674
  • София
Място за съхранение, крака?
Иначе аз за сега (от коледа) съм мн доволна и мн се радвам на нашето икейско.
Всъщност на френските ако чаршафа е в цвета на тапицерията си е ок.... А иначе никое неоправено легло не изглежда красиво😂🙃🙂

Общи условия

Активация на акаунт