Нашите уютни спални - тема 9

• 77 435
  • 781
  •   1
Отговори
# 495
Ами раклата предполагам с някакви дупки за вентилация на основата и да не се тъпче на макс. Аз за това имам колебания с без ракла или чекмеджета, които да не запълват цялото пространство под матрака... 🤷‍♀️ 😂 😂 Имам да се чудя и аз какво искам, знам само, че крачета ми трябват на мен задължително и ме изкушава да има място за съхранение някакво

Чекмеджетата са много по-проветриви от плътната ракла, влиза достатъчно въздух през луфтовете. Имам/имала съм три спални до пода с ракли и никога не е имало проблеми. И не обичам крачета - като няма такива няма и проблем с чистенето.

# 496
Аз търся мнение за ползватели на спални помещения, които са с мокет на пода.  Какви недостатъци намирате?
Никакви, у нас е дебел пухкав мокет какъвто много хора не са виждали 😁

# 497
Защото е затворена кутия, до земята. Поне това, което разгледах до момента като тапицирани спални. Лягат плътно на земята. Ако не лягат плътно не ги искам /има с някакви минимални крачета/, защото ще се пълни с прах през този процеп. А той с малък размер, и нито минава робот, нито се чисти лесно с друга прахосмукачка.

На матраците ни също има доста живот, но не можем го избегнем.

Eфибуш, да, повечето асоциации с мокет са доста остарели.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 16:45 от mama_na_nana

# 498
  • София
Аз държа на крака, ако трябва ще пробия дупки на шперплата отдолу да диша.
Стаята е с подово и не мога да го затворя 1/3от пода с лепнато за земята легло. 🤷‍♀️ 😂

# 499
Аз държа на крака, ако трябва ще пробия дупки на шперплата отдолу да диша.
Стаята е с подово и не мога да го затворя 1/3от пода с лепнато за земята легло. 🤷‍♀️ 😂

В такъв случай ти алтернатива нямаш, какво се косиш?  И какво точно ще дупчиш? Ако си с подматрачна рамка е хем по-удобно, хем е с 50% дупки Simple Smile

# 500
  • София
Искам място за съхранение... Ракла с крака или чекмеджета с крака... Според зависи дали ще склоня любимия, че високо легло е мн удобно. 🤷‍♀️ 😂
Как така да нямам алтернатива, нямам само алтернативата да имам легло плътно по пода.

# 501
Как го чистите този мокет? Не се пере, изобщо ми е много, много нехигиенично.
Не стова дума за тона пухкав ли е и колко, а как се дезинфекцира това нещо.
Представям си с потни ходила да вървя по мокет, то пропива..абе не знам.

# 502
Ние имахме мокет в старата ни спалня. Много висок клас, много пухкав, много красив и много отвратителен за чистене. И тогава се зарекох. Нещо, което не се пере в пералнята когато аз си реша, няма място у нас. Не ми е хигиенично и това си е.

# 503
И ние по соца бяхме с мокет.
Сега два килима имам, но единия го пера всеки месец в пералня, другият рошавия лятото на фирма за пране.

# 504
Една година търся красива спалня: висока, без крачета, с ракла, с повдигащ механизъм и място за съхранение.
Не съм я намерила все още...
Накрая ще я поръчам някъде

# 505
Представям си с потни ходила да вървя по мокет, то пропива..абе не знам.
Ами има специални фибри и не пропива. Не са измислени сега, но явно не се продават навсякъде.

# 506
  • София
Това до някъде ми харесва, цената не много, дъб ланселот да предполагам масив или фурнир? https://www.esteta.bg/bg/Dvoyno-leglo-s-rakla-160-kolektsiya-Color-Loft
Иначе дървено по поръчка с ракла е пак там някъде, може и към 3 да отиде.

# 507
Нашата спалня купихме след доста обикаляне, но поне намерих точно това, което исках. Легло на крачета не бих си причинила никога повече и не само заради поддръжката под него. Крачета не мога да измеря, но видимо са 1см. Ползваме го вече шеста година и няма никакъв проблем. Конструкцията е здрава, събира наистина много багаж.
Относно мокета също никога няма да си сложа - живяла съм на мокет и чистенето е...няма чистене, не и качествено според моите разбирания. Това, което купувам за пода на двата коридора и спалнята трябва да може да влезе в пералнята. Килимите нося на машинно пране.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 18:55 от •mimoza•

# 508
  • София
1см крак звучи ужасно, пуска прах и няма чистене. Краката трябва да са достатъчно високи да се чисти под тях комфортно или да липсват напълно.

# 509
Нито звучи  нито изглежда ужасно.И не, не пуска толкова прах, колкото си мислите прах - преди време се наложи да пренаредим ламината и прах имаше не повече отколкото в останалата част на стаята преди почистване. Не може да се измери с пръсти или валки, ако това визирате 😂

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 19:06 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт