Нашите уютни спални - тема 9

• 77 418
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
Ама, това с посоките, сериозно ли е или шега?😆
Не разбрах коя е правилната и коя грешната, но ако ще ви успокоя, аз 10г спях в едната посока, ММ в другата. Сега сме в друго жилище и спим пак в различни, но противоположни на предишните ни посоки. Още не сме се гътнали😂
Даже не сме се и развели, а спим в различни стаи😆

# 541
Надали има нормално легло със странична табла, но може да залепите, меки тапицирани панели откъм стената. Иначе с постилането не е драма.
Ти ще се окажеш много пъргаво и маневрено шило Simple Smile
Аз взех да си слугувам повече на удобството и улесненията, ама си идва с възрастта и някои травми, които ще си нося до живот - важното е, че се движа, че съм била и неподвижна.
Но легло 160 см, допряно до стена, не искам да оправям  Simple Smile
На детето леглото е 120/200 и е до стената. За да го оправя, местя леглото, че иначе не се случва работата, а за 160/200 - не ми се мисли как ще се сложи чаршафът. Ще трябва да се катериш по леглото.

# 542
Сега оправям едно 120/200, но не е с чаршаф с ластик и като вдигна матрака той сам се плъзга отзад.
Това за посоките не е шега - ММ не искал да спи като умрелите 🙄. На когото и да споделя, всеки ми казва че не било хубаво да се спи така, предразсъдъци.

# 543
Има то това за посоките, да  знам го и аз....
140/200 до стена, в детската, хващам ъгъла на чаршафа и с плонж си мятам там за да го подпъхна...малко като Стефка Костадинова се чувствам Joy

# 544
  • София
Ами катеря се 😂😂😂, то и без друго си се катеря редовно по леглото, да си лежа, да си спя, та и да му сменя чаршафа не ми пречи да се покатеря.

# 545
За посоките на сън беше нещо свързано с магнитното поле на Земята, има научно обяснение.

Цитат
Застъпниците на Фън шуй сочат като оптимално положение – глава на север. Така човешкото магнитно поле съвпада с посоката на полето на Земята. Ще се получи здравословен синхрон, при който човекът ще приема енергия от космическите потоци.

# 546
И краката да не сочат вратата....

# 547
  • София
😂 😂 😂 А може ли да са успоредни на вратата

# 548
Може и да сочат вратата.
Просто накои хора не искат, защото мъртъвците така ги полагали, с крака към вратата.

(Аз се съобразих с "правилото "....)

# 549
То хубаво има правила и поверия, ама днешните стаи кутийки не винаги предполагат идеално разположение на всичко и се налагат компромиси. Като почти изключим стените с врати и прозорци, не остава много за мислене и разполагане на мебели. Аз имам една спалня в селската къща, която е с три ангажирани стени - с врата и на две стени прозорци. Хубаво е, светло е, просторно изглежда, ама как да редиш мебели, и то обемни, по правила...

# 550
Те не са задължителни тези вярвания и правила.
Който както го усеща....

# 551
И на запад спим, и с краката към вратата. Тичам да пренаредя.
Всъщност въобще не го знаех това, а само че по фън шуй се спи на изток, което не ме вълнува особено.

# 552
Най-важно е да не е с главата надолу.
Цитат
Лекарите – сомнолози, които лекуват разстройства на съня, най-малко придават значение на посоката на тялото или леглото. Те държат пациентите да спят върху удобни матраци и възглавници, да заемат максимално физиологична поза, да се чувстват удобно и комфортно, да не бъдат безпокоени от „грахово зърно“.

Какво препоръчват специалистите: да експериментираме и сами да открием най-добрата ориентация на тялото – само за нас, в конкретния дом, в конкретната стая. Изборът ще бъде направен подсъзнателно.
Експериментът е следният: преди да се обзаведе спалнята (преди да е внесено легло), се постила на земята. Бъдещият обитател на тази стая нощува на пода няколко нощи поред, като набелязва позата, в която се събужда сутрин.

# 553
  • София
Мм аз не се въртя, както легна, така ще се сабудя. 🤷‍♀️

# 554
Сега хвърлих едно око в Гугъл за тези посоки. Първите десет резултата са, че според Васту шахта шатра -матра някоя си древна религия и Фън шуй...😆 От беглите впечатления които имам за Фън-шуй, не знам, кой може да го спази, освен някой тежък милиардер с неограничен бюджет.
Пише още, че сънят при изток-запад бил по-добър. 10г спях така и се будех по 3-4 пъти на нощ. Сега спя като пън в обратната посока. Дали не е защото си оправих вит В12-то?😆

Общи условия

Активация на акаунт