Нашите уютни спални - тема 9

• 77 413
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
Едната ни спалня е ориентирана север-юг, а другата изток-запад (тъкмо тази с двата прозореца), но смятам да я местя , че сега е на стена с прозорец и трудно свалям завесите и почиствам прозорците, трябва ми помощ. От друга страна на стените с прозорците така и така не мога да сложа други обемни мебели, поне едната я "оползотворих" с леглото. Ще пробвам и друго разположение и ако не става, ще върна пак сегашното.  Абе, движение да има  Simple Smile

# 556
За посоките на сън беше нещо свързано с магнитното поле на Земята, има научно обяснение.

Цитат
Застъпниците на Фън шуй сочат като оптимално положение – глава на север. Така човешкото магнитно поле съвпада с посоката на полето на Земята. Ще се получи здравословен синхрон, при който човекът ще приема енергия от космическите потоци.
По коя му компонента, че векторът на магнитното поле се проектира в три направления?
Това за научното обяснение е не смешно, направо..... без коментар ще е по-добре.
Има и още нещо-северният магнитен полюс мигрира доста бързо в пространството като това не се извършва с постоянна скорост - креватите по него ли ще въртите или Фън-шуй ще коригирате?

Хора, гледайте космическите потоци да не ви застигат наистина, че ще светнете в тъмното- хич и не се шегувам, даже.
Магнитното поле е това, което ви пази от тези потоци частици.

# 557
  • София
Леглото ни е с ориентация север-юг и не съм забелязала да ни пречи на съня, освен като забравя да пусна пердетата и сутринта ми светне слънчо в очите.
А през годините командировки къде ли не и спане за по една нощ на различни места, ни фъншуй, ни туй-онуй помага, като матракът е ръбав и възглавницата - крива...

# 558
Е, това е обяснението по Фън шуй, не е научното. Има и научно, има и по аюрведа и по какво ли не.

# 559
  • София
След нашата скорошна дискусия тук, взехме си накрая легло, матрака е 68см от земята и след първата нощ на него - супер удобно е😁😁😁 нито качването, нито слизането е проблем, чувството да си на високо е разкошно.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 09:38 от Angel_Dust

# 560
След нашата скорошна дискусия тук, взехме си накрая легло, матрака е 68см от земята и след първата нощ на него - супер удобно е😁😁😁 нито качването, нито слизането е проблем, чувството да си на високо е разкошно.
Кой модел легло си взехте?

# 561
  • София
https://www.ikea.bg/products/beds/beds-with-storage/double-king- … x200-sm/90447176/

Нищо специално, но изглежда стабилно, ще видим. Гледах и с раклата, но мн ниски крачета, хем да се сабира прах, хем да се чисти трудно, хем да не диша матрака, хем да ми спира топлината.... Иначе общо щеше да е - 7см. Нас и матрака ни е 30см... С по-нисък матрак ще е друго. При нас на вс отгоре и скосяване има, но се побра и пак не си удряме и главите.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 12:36 от Angel_Dust

# 562
Моята спалня е много висока. Като седна и ми висят краката (аз съм 170 висока). Така исках и много ми е кеф като съм "на високо" Grinning

# 563
  • Между гори и планини
Здравейте, приемате ли нови сред вас?
Четох малко от към края на дискусията ви. Не знаех за посоките. Случайно или не, в моята спалня главата е на север, крака на юг, врата успоредна с краката. Може и да не е случайно, защото е къща, стара. Едно време хората са строили умно и важните стаи са все изток- юг. Само там където се е готвело и съхранявала храна е било на север.
Тази година правихме освежителен ремонт. И тъй като купихме къщата с предишните мебели ( макар и нови), не ми бяха по вкуса. Освен това ми беше писнало от малкият гардероб и два пъти годишно прибиране на едни дрехи под спалнята и вадене на други. И така след гледане и умуване се спряхме на скринове, гардероб и нощни шкафчета от Юск, легло от Виденов, с повдигащ механизъм и голяма ракла отдолу, измазахме стените... И сега това стана най - уютната за мен спалня в която съм спала. Нямам снимки, но ще ви сложа видео, ако ви е интересно. Най - хубавото е че и от двата магазина хванахме големи намаления, от Юск -50%
Видеото https://youtu.be/f8-WWbUG4ZA?si=H4LnnPXWIxAaiwzf

# 564
Еха...разположението е като в нашата спалня ...а, и нашите халати висят на вратата Simple Smile
Супер е станало, с достатъчно места за съхранение...
Благодаря за видеото, оцичам да гледам живи снимки и видео, а не линкове към сайт Grinning

# 565
  • Между гори и планини
О, да! Особено след ревизия на старите дрехи, мъжът ми има празно крило на гардероба с рафтовете 🤣 А аз събрах всички дрехи в моята част на гардероба и вече няма да има сезонно местене! И скринове големи, и мечтата ми за малко цветя ( грехота е да няма на южен прозорец)...

# 566
Аз съм с още по-високи скринове срещу леглото. Благинка са си Simple Smile

# 567
О, да! Особено след ревизия на старите дрехи, мъжът ми има празно крило на гардероба с рафтовете 🤣 А аз събрах всички дрехи в моята част на гардероба и вече няма да има сезонно местене! И скринове големи, и мечтата ми за малко цветя ( грехота е да няма на южен прозорец)...
Със здраве и любов да ползвате, Доня Черешова!
Сега гледай постепенно и незабележимо да заемеш празното крило, грехота е да стои празно Simple Smile
При нас стана обратното - редукцията на моя гардероб доведе до почти пълното му заемане от ММ, ама му е ред Simple Smile

# 568

Сега гледай постепенно и незабележимо да заемеш празното крило, грехота е да стои празно Simple Smile

JoyJoyJoy
Това ми хареса....бравос...Grinning

# 569
  • Между гори и планини
Хаха, изпревариха ме

Общи условия

Активация на акаунт