Нашите уютни спални - тема 9

• 77 361
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
Всъщност не. Този дизайн е подходящ за широки, но тесни стаи.

# 646
Всъщност не. Този дизайн е подходящ за широки, но тесни стаи.
Вероятно искаш да кажеш дълги и тесни? Защото някак си не можах да си представя хем широка, хем тясна стая...
Ако стаята е с достатъчна дължина на успоредната на леглото стена, още повече няма нужда да се бута леглото в такава кутия, а гардеробът може да се разположи на късата стена зад или срещу леглото, зависи и от други фактори. Ако няма място за гардероб нито на дългата, нито на късата стена в такава стая, тя се оказва на практика и малка, това имах предвид.
При мен и в двете спални между леглото (откъм долната му страна) и мебел срещу него с дълбочина 55 см има метър и повече разстояние за движение - напълно достатъчно и за гардероб.

# 647
  • Между гори и планини
Днешното строителство е ужасно. Гледах апартаменти със спални от 9 кв.м, вари го, печи го, това е ужасно малко помещение.

# 648
  • София
Друг вариант, в който може да се наложи подобно решение е при определени скосявания или при мн прозорци.
Има ли значение всъщност, на някои хора явно им харесва и искат така.
На мен също ми е не комфортно да спя под шкафове /рафтове, даже картини не искам над главата си. А и достъпа до шкафовете над леглото не е най-комфортен, предполагам още повече от една възраст натам, но... Който каквото му харесва и има нужда.

# 649
Днешното строителство е ужасно. Гледах апартаменти със спални от 9 кв.м, вари го, печи го, това е ужасно малко помещение.
Навремето толкова бяха кухните, сега не знам как са. А това горното наистина е безумие, на тази площ дори нормална спалня не можеш да събереш, гардероб въобще е немислим. И не е само до мебелите, въздух няма за нормално спане дори на един човек, особено като добавим и още по-ниските тавани. Пък иначе хиляда строителни правила и норми, да се изгубиш...

# 650
Следвам една страница на фирма за къщи-контейнери, прилагам снимки на едни такива гардеробчета - решението с тия рафтчета на нивото на главата много ми допадна.

линк за цялата къща, за който е интересно : https://www.facebook.com/media/set/?vanity=cocoontinyhomes&set=a.790448456417663

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 08:25 от second

# 651
Това с нишите, които да се ползват като нощни шкафчета е стандартно решение в такива случаи и за мен - единственото възможно, ако се налага такова разположение на гардероб.  Не съм виждала готови такива обаче, би трябвало да се направи по поръчка.

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Нашата спалня (бивша кухня) е точно 2.90/3.30 или мъничко над 9 кв.м. Ами, да ви кажа и легло 160/210 има вътре и трикрилен гардероб, и скрин. Нямаме нищо над главата или около нея, освен нощни шкафчета. И около леглото има по 60 см от двете страни и около 70 откъм краката. С добро планиране се събират добро количество мебели. За двамата с ММ си е супер, даже и дървена кошара навряхме откъм моята страна. Е, така вече ни е тясно, но все пак е временно решение. Скоро ще изнесем нашите мебели и тази стая ще остане на детето, а ние ще идем в спалнята (ползваше се досега от покойната ми вече майка).
Но и истината е, че панелите се доста по-добре измислени и планирани от новото строителство. Приятелка са в уж по-голяма квадратура, а стаята е така направена, че леглото, ако не е опряно до стената, никой от двамата няма да има нормална пътека и вратата към терасата няма да се отваря. Та, така...

# 653
  • Между гори и планини
Много зависи къде са прозорец и врата. Но въпреки това, спалня под 16 кв.м за мен е малка. А сегашните строителства предлагат за 20 кв.м дневен тракт, с кухненски бокс. Сядаш на дивана и се подпираш на хладилника.
П.п, съжалявам че малко смених посоката на разговор, но наистина съм в шок от новите жилища. Имаше предложение за покупка на къщата ни ( която не продавам иначе), и се загледах в апартаменти....ами положението е ужас, освен ако не продам левият си бъбрек...

# 654
И как ще достъпиш до тоя шкаф на 2м над главите? Стълба, как..ужасно непрактично ми е...
На картинка е ок, докато не се наложи да сложиш/вземеш нещо от там...

Следвам една страница на фирма за къщи-контейнери, прилагам снимки на едни такива гардеробчета - решението с тия рафтчета на нивото на главата много ми допадна.

# 655
Както достъпвам до по-високите си други, не-спални шкафове :

# 656
  • София
От матрака

# 657
Големи дебати с моята молба за конкретни фирми, където да търся 😄
Става дума за малко помещение, където друг вариант за гардероб няма, или поне не достатъчно удобен вариант. В шкафовете над главата, предполагам, се държат неща, които не се използват всекидневно 🤷‍♀️ Спалнята трябва да е 160 ширина.

# 658
Desito, ето модел на ирим
http://www.irimbg.com/product/спални-комплекти/спален-комплект-forest/

Не е описана дълбочината, но аз също намирам за непрактично да е 60. То половината ви тяло ще е набутано в тази дупка така

# 659
Desito, ето модел на ирим
http://www.irimbg.com/product/спални-комплекти/спален-комплект-forest/

Не е описана дълбочината, но аз също намирам за непрактично да е 60. То половината ви тяло ще е набутано в тази дупка така
Дали са една схема и ако правилно виждам на нея, дълбочината е 40 см.

Общи условия

Активация на акаунт