Нашите уютни спални - тема 9

• 77 347
  • 781
  •   1
Отговори
# 675
  • SF
И при двата варианта има опция долната част да е с място за съхранение на багаж континенталното е с матрак + топ матрак, което аз не предпочитам. Нямате възможност за избор на матрак, което пък е най- важно за качествен сън.
Избора тапицирано легло за мен е по- удачен и Ви дава безброй варианти за матрак.

Пак се изгубих. Кое легло не е с матрак и топ матрак, щом континенталното е такова?

# 676
  • София
Има ли значение, искаш ли матрак и топ към леглото комплект или искаш тапицирано легло и ти да си избираш матрака?гледам и по онлайн магазините е пълно мазало с имената, та просто си гледай тапицирани легла и си харесай

# 677
  • SF
Всъщност аз задавам тези въпроси. Какво препоръчвате вие. Аз ако вече съм избрала каквото искам, нямаше да пиша в темата.

Малко си си редактирала поста и сега моят не се връзва много като отговор на твоя.
Търся вашето мнение, а не да ви казвам аз какво съм избрала, защото нищо не съм избрала и се притеснявам да не сбъркам.

# 678
Така, има спални с долна част, която е матрак с пружини, отгоре матрак от пяна. Опция за трети, топ матрак. Не знам как се казва леглото...боксспринг мисля. В юск му викат континентално...

Не е важно как е именувано от даден сайт. Важно е да четеш описанията!!
Да знаеш какво търсиш...искаш ли да има долен матрак, плюс горен от пяна...или друго търсиш..
Абе четене си трябва, гледане на сайтове, проба по магазини....

# 679
  • София
😂
Сега всеки ще си препоръча каквото ползва.
Аз лично предпочитам да е или дигнато доста от земята или плътно на нея, не 2см крак, който да събира прах, която не мога да чистя. Рамката на леглото ми е все тая тапицирана или не, стига да не стърчи много настрани от матрака, не ми е удобно. По принцип предпочитам място за съхранение - ракла с твърдо дъно или плътни чекмеджета (не на пода и на колелца), но ако в жилището има достатъчно такива не държа и на леглото да имам. Мека табла е супер, но тя може да се купува отделно или да се залепят меки, тапицирани панели на стената. За мен казах - ламели и цял голям матрак. Не харесвам легла с два, не ми допадат и топ матраци, мн от тези легла са и с пружинни, които за мен са минус. Също мн са с плътна подматрачна. Аз лично държа сами да си изберем матрака и без др трудно намираме удобен и за двамата, остава и да е по избор на производителя. 🙃
А да и разбира се държа на здраво и стабилно легло😆
https://www.ikea.bg/search-results/?query=Idanas+%D1%82%D0%B0%D0 … D0%B0%D0%BD%D0%BE нашето го има чиста рамка, с чекмеджета и високи крачка и с ракла с нисички крака 😆

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 18:44 от Angel_Dust

# 680
Аз харесвам тапицирано като това от юск, обаче не обичам да е на крака Simple Smile

Бих си сега взела тапицирано с повдигащ, отгоре мятам мое матраче, и те така....

Бих пробвала и боксспринг да видя с два матрака как е..по-мекинко ли е, как е...не бих отказала и такова де Joy

# 681
Аз харесвам тапицираните легла и няколко пъти вече питам, но не получавам отговор- как се чисти този плат?
Особено откъм главата няма как да не се зацапва от мазни коси или стилизанти. Ако е до земята, когато се мие с моп, той се търка в плата най-вероятно...🙄
Има ли някакви специални платове?

# 682
  • София
Като тапициран стол, диван, салон на кола😆 предполагам, не е изцапано нашето още.
Иначе ако те притеснява-кожа🤷‍♀️

# 683
  • Пловдив
Бих си сега взела тапицирано с повдигащ, отгоре мятам мое матраче, и те така....

Бих пробвала и боксспринг да видя с два матрака как е..по-мекинко ли е, как е...не бих отказала и такова де Joy
Моето е такова.
Тапицирано, с повдигаш механизъм, свободностоящ матрак на крака.
Споделяла съм тук, даже скоро + снимки.
Който е любопитен да се върне назад.

# 684
И аз се чудех...за чистенето.
Откъм китарите се слагат възглавници..аз не се опирам в тацлата като спя, не чета на него..за тая цел се въргалям на лежанката в хола...с моп няма да минаваш до плата плътно, и те така...
А, и таблите може да се сменят...си мисля...

# 685
СалонЯ на колата го давам на почистване заедно с нея. На дивана имам 2 покривала, които сменям. Сложих ги заради кучето, щото носи солети и моркови отгоре😆 , но ми дойдоха екстра и не го смуча с прахосмукачката, а просто ги редувам през 10 дни.
Столовете ми са плюшени и засега са ок, но ги гледам доста недоверчиво. Предишните ми бяха кожени и ги почиствах с мокра кърпа.
Имах спалня с кожа- изглежда по съвсем различен начин, не е като тапицерия от плат.

# 686
  • София
Има препарати, перящи прахосмукачки, парочистачки... 🤷‍♀️

Аз даже мисля, че нашата мога да я саблека при желание, обаче по принцип май не я дават да се пере😬

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 19:30 от Angel_Dust

# 687
Ние сме с тапицирани легла с подматрачно пространство в спалнята и на големия син. Поръчахме от Ергодизайн. Купихме матраци от Тед. Нямат крачета, и са плътно до земята . Забележки нямам освен, че схемите им за сглобяване са ужасни и едната спалня я сглобявахме три дни, като допълнително си купувахме болтове. На едната дъното не се захваща и е ужасно, та е важно да гледате описанието и ако не пише да питате. На малкия взехме боксспринг легло на сръбски мебели Матис. Много ми хареса на живо, високо е и матракът е един, дебел с вградена рамка и пространство под леглото. С високи крака, ужасно тежко е. Като недостатък установихме че краката са захванати с такер само към дървото и се наложи да ги захващаме допълнително с болтове, защото пропадна отпред. Иначе е супер удобно. Отдолу под спалнята се събират мъхчета и е по трудно почистването. Финално спалните които са плътно към пода без крачета са по функционални. Най старата ни е на четири години и няма никакво зацапване по тапицерията за момента. Не са прани, но ползваме възглавницата да се облягаме

# 688
Дъно нямам на леглото в спалнята, съвсем ок си е..паркета си е долу,отгоре си нареждам пакетите.

В детската малма е с незахванати плоскости, ужасни са, да..скоро ще ги разкарам Simple Smile

И за мен плътно до долу е най ок...най-практично ми е.
Твърдо, категорично и без грам колебание знаех, кагото се нанесохме в новото жилище, каква спалня искам !

Като гаджета с ММ имахме легло с крака, е няма такава отврат Joy..вандаци отдолу постоянно, на кълбета....все се пъхаще нещо че нямаше място за съхранения....и т.н и т.н.
Знам, че всеки ден ако се чисти, ще е чисто долу....но не ми се робува, а и имам лош спомен и опит от такива спални .....

Но за друг може да си е ок...и това разбирам.

# 689
Хаха, точно. Която кутия се чудя къде да я сложа, я бутам на малкия под спалнята 😁

Общи условия

Активация на акаунт