Нашите кухни - тема 88

• 47 188
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
И аз има Супер са.

# 466
Аз имам такива, удобни са ми Simple Smile

Аз също съм доволна. По-удобни са ми от шкафовете.

# 467
  • София
Ето това са ми дилемите
Миле : https://shop.miele.bg/furni-i-podgryavasshi-chekmedzheta/11115770.html
Нефф : https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … 6CCH7AN0/p/713326
Милето мога да я взема за по малко пари от Неффа. Общо взето в Миле ми счупват на всички неща по над 400-500лв, не знам защо, но даже и тройката котлони от 1200 ми я дават на 700. Тя до скоро си беше на промоция на толкова, но я изтървах.
Която и фурна да избера ще взема и микровълнова за вграждане от същата марка и там вече нещата стоят по различен начин, защото на нефф е 720лв, а на Миле е 1650лв.
И на миле и на нефф нещата са произведени от немските им заводи, поне за тези фурни и плотове, за които ме интересува. На миле съдомиялната е от чехия, но аз така или иначе там съм се спрял на един бош 6 серия, мисля че е по добрия вариянт. Кажете си вие мнението, че съм пред дилема, да не се подлъгвам по марката, така ли?
Другото което е че нефф е 40кг, а милето е 47кг. Явно ползват по дебели ламарини и е доста по обемна от вътре като литри, идва и с телескопични водачи, а неффа не.

С две ръце гласувам за Милето. Това е много успешен модел и никак не е нисък клас, въпреки че е най-ниския за марката. Фурните наистина се правят в Германия, качеството е на ниво и са изключително надеждни. Признавам, пристрастна съм, защото имам две фурни Миле, но опитът ми показва, че в тях всичко е премислено и направено да е функционално, удобно и надеждно.

От двата посочени модела, освен че Милето е по-голяма и има телескопични водачи, тя е и по-икономична - енергиен клас А+, докато Неффа е А. И има втора тава, която иначе струва около 180 лв. Според мен, Милето е по-практичния избор.

# 468
Благодаря за отговора. Мен единствено не дразни това че микровълновата им стръва колкото фурната, не знам защо 1700лв струва една микровълнова, която се ползва за претопляне на храна и за пуканки примерно. Другия вариянт обсче в който да сложа фурна миле и микровълнова друга марка, една върху друга, нещо не ми допада. Все си мисля че няма да стои естетически добре.

# 469
А Миеле имаха ли перални и съдомиялни, които се захрахват с топла вода?
Нещо не мога да се ориентирам в сайта им Sad.

# 470
  • Пловдив
Да не те излъжа,но мисля,че всички на Миеле са на този принцип.И пералнята и съдомиялната ни имат изводи за топла вода.Не съм ги търсила да са такива,така че ,предполагам е базова екстра.
Допълвам се,защото погледнах в Английския сайт на Миеле и пише,че някои имат тази екстра.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 10:28 от nelina_london

# 471
Здрвейте, имам въпрос относно повдигащите механизми за горни шкафове. Конкретно ме интересуват тези, които повдигат две вратички с общ размер прибл. 80 х 100 см., т. нар. free fold. Коя марка бихте предпочели - Freeо Fold Kessebohmer или Blum Aventos HF?

# 472
На старата кухня имах механизми на Блум и не мръднаха 10 год. От другия нямам впечатления.

# 473
  • Бургас
В сегашната ни кухня всички механизми са  Blum, имаме и Aventos при шакф широк 100 см. Нямам забележки към нищо, не са мръднали за 5 години и половина използване. В новата съм решила да слагаме същите.

# 474
И от мен глас за Блум. Големи са ми челата, които повдигат -1.20м на 50-60 см...10 години и при мен, работят си.

Другите не съм ги чувала дори.

# 475
  • София
Благодаря за отговора. Мен единствено не дразни това че микровълновата им стръва колкото фурната, не знам защо 1700лв струва една микровълнова, която се ползва за претопляне на храна и за пуканки примерно. Другия вариянт обсче в който да сложа фурна миле и микровълнова друга марка, една върху друга, нещо не ми допада. Все си мисля че няма да стои естетически добре.

Вярно е, че микровълновите им са скъпи, аз затова съм комбинирала Милето със СМЕГ.
Естетиката е по-скоро въпрос на дизайн, отколкото на марка. Микровелето на Миле е чисто черно, така че всяко черно от друга марка би паснало. Ето пример:

За тази фурна, аз по-скоро бих избрала дизайн с малко инокс, от този тип:

http://smegbg.com/mikrovlnovi-i-kafe-mashini/1045-smeg-fmi320x.html
https://www.tehnomix.bg/mikrovalnova-za-vgrazhdane-bosch-bfl554ms0
https://www.tehnomix.bg/mikrovalnova-za-vgrazhdane-aeg-msb-2547-d-m

Има и по-бюджетни варианти с подобен дизайн.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 19:48 от VilhelminaP

# 476
Здравейте момичета, и ние стигнахме до кухнята. Ще ви покажа проекта, но има нещо което не ми хересва и не мога да разбера какво е . Изводите за мивка и ел. инсталацията  са направени вече и неможе да се разместват.

Ще се радвам да чуя вашите  съвети, благодаря ви Simple Smile

# 477
  • София
Явно имаме еднакви кухни, моята в момента е с подобно разположение, само фурната с котлоните ми е до стената.
Малко ви е плота, аз си реших проблема, като сложих двоен плот, никога не готвя повече от 2 неща едновременно.

# 478
Малко плот, но и горния шкаф в средата ми вади очите. Освен, ако не крие отвор на комин и въздуховод. И така да е сигурно може да се пробие по-назад.

# 479
Малко плот, но и горния шкаф в средата ми вади очите. Освен, ако не крие отвор на комин и въздуховод. И така да е сигурно може да се пробие по-назад.

Точно това крие този шкаф. Началото на комина тръгва от при нас, и е много изнесен напред.

Имаме и проект с два  реда шкафове като горният е изнесен напред и беше прекрасно, но цената и идва висока.

Общи условия

Активация на акаунт