Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 900
  • 797
  •   1
Отговори
# 360
Маги, аз лично на 1,60 съм 52. Твърде поднормено ли е?!  Имам си и тлъстинки.
Ако чета индекса, до 65 са ми добре, за ръста и възрастта Scream
Ами така бих била ...  ужасно...

# 361
Да, така е, по принцип и на миньончетата повече им личат качените килограми чисто оптически. Казах го заради някакво мнение, което прочетох, че по-добре поднормено. Не е по-добре и е въпрос на естетически възприятия. Да промотираш наднормено е също толкова лошо като да промотираш поднормено. Най-добре е да не изпадаме в никакви крайности. Разбира се, че е строго индивидуално. Много жени обаче имат извивки, мазнинки тук таме и въпреки това са напълно здрави. А някои жени в тази тема със сигурност се стремят към абсолютния таван на други и биха били щастливи, затова всякакви обобщения са излишни, освен ако не коментират здравето, според мен, като човек страдал и от хранителни разстройства, темата е деликатна, затова го казвам. На мен в момента ми е все едно, щото съм минала гози етап, в който да ми пука какво си мислят за мен, но със сигурност има и по-млади жени тук, на които подобни стандарти биха подействали демотивиращо

# 362
Аз съм била за кратко 56 кг и изглеждах като гръцка амфора, та не знам. Да кажем въпрос на индивидуални представи за естетика, факт е, че бая по-дебели хора имаше от мен, но си изглеждах тлъстичка и се чувствах изключително дискомфортно. Стегнах се и за около 6 месеца свалих 8 кг със спорт, хубава храна и бих казала като цяло без особени лишения, и оттогава не съм качвала така.

# 363
Примерно днес бях в много нелепа ситуация, седях с леко пълнички жени и си броях калориите и те взеха да ми се подиграват. Как да им обясня, че просто за мен и моята височина 58кг ме карат да се чувствам дискомфортно. Аз съм 162 и идеалните са ми 52-54. Под тях съм грозно слаба. Да не говорим, че не ми се иска за момента да сменям целия си гардероб, защото дънките ми стягат на корема и бедрата. Поне и гърдите да растяха с теглото 😜

# 364
А защо трябва да им обясняваш нещо?
Твоето тяло си е твоя работа.

# 365
Ами ето, излиза че всички дето сме 160, на 58кг не се чувстваме добре. Аз оставям естетичното на страна. Обаче на 58кг съм тромава, бавна, издута, задъхвам се …. И като се замисля само 3-4 са над нормата която аз съм си определила, обаче ги чувствам като 30-40.

# 366
Да, точно. И при мен е така.
Да ви питам какви неща похапвате ако огладнеете между яденията? Аз си взимам едни сурови барове, направени от място за хранене, но като се разрових те си се водят бая калорични. Вчера изядох две яйца варени. Просто още не мога да свикна с малките порции. Обядвах и пилешко месо със салата и пак след час гладна.

# 367
Заключението пак е всеки със своето.
Аз също съм спорила много с много хора кое е здравословно и кое не за килограмите му/и и винаги се стига до там, че здравото тяло не влиза лесно в някакви общи параметри.
В тази тема, по рано едно момиче на 26г висока 144см казва че тежи 32кг. Дъщеря ми на 8г е 144см и 35кг Simple Smile
Аз съм 175см и 55кг, което за мен е идеално и не съм кльоштава в никакъв случай, майка ми е 180см и на моите години е била около 80кг и е изглеждала чудесно.

Оfortuna,
Аз ям моркови. Ако ти понася стомаха яж ги сурови. Морковите са твърди, ядат се бавно и засищат много. Ако не ти понасят сорови, може да ги запечеш, да не станат съвсем на каша, но да поомекнат. Наистина можеш да ядеш доста от тях.

# 368
Ще сложа една моя много стара снимка, на която съм 59 кг, за мен това би било върха, ако го постигна. Ръст 165 съм. Че съм 59 си знам, понеже ги поддържах тези кг. години наред, преди да наддам.

Знам, че по някои критерии на други жени това е много, но за мен е една мечта - това исках да кажа Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 22:42 от B2022

# 369
Ами не, не е много, доста слабичка изглеждаш! Имам предвид хубаво слаба, разбира се.

Преди няколко месеца на летището пред мен чакаха младо семейство с три мънички деца. Имаше един голям кантар, за багажите явно, и те забавляваха хлапетата като се мереха. Мадамата беше  по-висока от мен, предполагам 167-8 или подобно, слаба беше, супер изглеждаше. Качва се на кантара - 67 кг. Падна ми ченето, при положение, че аз бях 20 кг по-малко, а не бих казала, че изглеждаха много на нея, тамън си ѝ бяха.

Изобщо само на база на килограми според мен понякога е трудно да се прецени много ли са, малко ли са. Е, 100 кг на 1,60 са ясни, толкова мускул едва ли има как да се натрупа, но иначе в доста голям диапазон е според мен трудно.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 11:45 от Анонимен

# 370
Да, иначе мисля съм пускала снимка тук на 73, истински дебела, както и сега на 63 драстична разлика само от някакви си 10кг.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 13:22 от B2022

# 371
Здравейте, след празниците се завръщам и аз към броенето на калории. Аз  ям всичко, както и сладко. Отслабвам, но по-бавно. Чудех се има хора, които си броят калориите и спазват ниско въглехидратен режим. Има ли по-добър ефект?

# 372
Според мен има много по-добър ефект, да.

# 373
Да, точно. И при мен е така.
Да ви питам какви неща похапвате ако огладнеете между яденията? Аз си взимам едни сурови барове, направени от място за хранене, но като се разрових те си се водят бая калорични. Вчера изядох две яйца варени. Просто още не мога да свикна с малките порции. Обядвах и пилешко месо със салата и пак след час гладна.
Виж тези, днес ми се завъртяха въс фейса. Аз не бих яла по-голямата част, защото плодове не консумирам като цяло, но на теб може да ти свърши работа нещо:

# 374
Да се цопна и аз тук. Идвам от дневниците,там ме знаят от групата на вечно борещите последните 2-3 кг.
В момента съм се освинила следпразнично и 5ти ден съм в дефицит.
За спорт не ме търсете, мързелива съм. Обаче в режимите съм желязна. Храня се ниско калорично, като се водя от основните линии на Емилова. От време на време изтървам юздите като читвам с вино и сирена...

Успешна 2023-та на всички дами!

Общи условия

Активация на акаунт