Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 889
  • 797
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, вижте сега в каква ситуация съм - пусках си кръвни изследвания и отново пикочната киселина, общия и лошия холестерол са ми над граница. В случая явно трябва да намаля протеините. Ама като махна месо, яйца и млечни, и както съм почти махнала въглехидратите, какво да ям? Някой в подобна ситуация?

# 421
Аз нищо не си изследвам и идея нямам как съм. Не препоръчват ли някакъв подходящ режим?

# 422
Е то аз сама си ги пускам.

# 423
Да, разбирам, мислех, че се следиш при някого и той дава съвети.

# 424
Момичета, вижте сега в каква ситуация съм - пусках си кръвни изследвания и отново пикочната киселина, общия и лошия холестерол са ми над граница. В случая явно трябва да намаля протеините. Ама като махна месо, яйца и млечни, и както съм почти махнала въглехидратите, какво да ям? Някой в подобна ситуация?
Преди да започнете диета пускахте ли? Защо при повишен холестерол да махате протеините? Мислите, че от тях се повишава? Ако не сте пускала преди, ами предполагате, че преди това сте била с добри изследвания Ви съветвам да продължите с протеините (и зеленчуци, де Simple Smile) и да пуснете пак след седмица-две.

# 425
Като цяло винаги съм имала проблем с холестерола, винаги е около или над горна граница. Обикновено го смъквах с омега 3, сега мисля да пробвам с куркумин.

# 426
Пробвай да видиш какво ти вдига най-много холестерола ограничавайки някоя храна.
Аз бях на границата преди около година, намалих кашкавалите и сирената, които ядях по много и падна много драстично за много малко време.

# 427
И според мен това е начинът. Трябва да се разбере от какво се вдига. В общия случай е от мазнини(ама не полезни, нали), както киселината, така и холестеролът. Като нищо сиренето и кашкавалът в случая са причината.

# 428
Как си смятате калориите? Аз ползвам от този сайт, но дали е верен?
https://fitbg.net/calorie-calculator

Днес приключих на 1400 калории. Няма да казвам какво ядох, че не беше много диетично 😂

# 429
Важното е да си щастлива 😂
Аз ползвам MyFitnessPal.

# 430
Аз два дни съм на около 1200 калории и това с виното 🤭 надявам се скоро да свикна с малките порции и да схм добре. Аз използвам lifesum. В него има въведени калории, но понеже доста хора въвеждат, се ровя в гугъл и избирам най-масовото. Примерно вчера ядох пиле фрикасе. В нета варира от 250кал до 450кал за 300гр, аз сложих 400кал, защото е купешко и предполагам че слагат повече мазнини.

# 431
И аз ползвам Myfitnespal. Сканирам баркода на продукта обикновено и само си пиша грамажа. За някои продукти без баркод има различни стойности, но ползвам generic ако има, не знам дали те не са въведени от самото приложение.

Аз съм около 1600. Сметнах ги 2000 заради кърменето, обаче дори на 1800 не свалям или не смятам правилно може би, затова ги намалих още на 1600 и тръгнаха нещата.

Вчера реших да добавя калориите от крачките. На разходка с количката направих 10к. като останалите крачки за деня не съм ги добавила, но само тези от разходката. Часовника ги изкара 390калории, а гугъл фит - към 500. Не ми де вярва да са толкова от едно обикновено ходене, макар и 2 часа.

# 432
На мен от калкулатора на Страхил май беше, където се въвеждат не само кг, и ръст, а и обиколки на тялото, врат и т.н., ми излезе, че калориите, за да поддържам сегашното ми тегло са 1527 на ден. Тоест аз дори да хапна повече, в никакъв случай не трябва да е над тези калории. С 1600 дори ще кача Sad

# 433
  • Бургас
1 км. ходене са минус 40 калории приблизително, ако си слаб - малко по-малко, ако си по-дебел - малко повече

# 434
Аз съм 55 кг, 160 см. Преди две години последно успешно свалих с намаляване до 1000 ккал, по калкулатори ми изчислява дневен прием около 1300, но напоследък все не става (забременях, иначе си ги поддържах). Включих основно протеиново хранене и сякаш потръгнаха нещата, а под 1000 ккал не мога да си позволя да падна. Спрях изцяло захарта в последните две седмици, както и тестото, пък ще видим. Имам всекидневно ходене поне по 8к крачки, в някои дни двойно.

Общи условия

Активация на акаунт