Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 881
  • 797
  •   1
Отговори
# 450
За мен сьомга и ориз е абсурдна комбинация за отслабване и не само. Сьомгата е мазна риба, в комбинация с въглехидрат, не става. Задължително със зеленчуци. Ofortuna, хубаво е да почетеш малко как работи тялото и да си изясниш основни неща. Аз не ти набивам канчето, просто трябва за себе си да ти е ясно коя храна какво дава на тялото ти, къде евентуално отива, складира и т.н. Не е само до калории. Почети какво тялото използва за енергия първо, и това което не успее да изразходи, какво се случва с него. От там ще разбереш и за холестерола. Протеина не ти е качил холестерола определено. Водейки се от това, ще установиш кое ще ти донесе бенефит и от кое да бягаш. Мазнина с въглехидрат не е желателна комбинация. Такъв род съчетания натрупани във времето, обикновено вдигат холестерола. Плодове и зеленчуци не са решение също. Може би са временно решение, докато не ликвидираш тотално мускулатурата си. И после става и плодове и зеленчуци не помага.

# 451
Хич не понасям набиване на канчето и високомерния тон.

# 452
Това за комбинирането на въглехидрати и мазнини е мит. Това е нещото, което иска тялото, когато е изтощено и с това се засища по-добре. Това е и съветът ми към дамата, която не е издържала накрая. Предвидете си въглехидрат и някакви полезни мазнини, когато не сте спали или сте изтощени - ще се хвърлите на храната иначе, неизбежно е. И по принцип е добре да се започва всяко ядене с протеина и после въглехидрати и мазнини. Ще сте сити по-дълго време най-малкото. Инсулинът не се вдига толкова…. Да не обяснявам. Също така - подправки. Оцет в салатата, канела в десерта - в общия случай колкото повече вкусове има, толкова по-добре се засища човек. Не знам дали сте забелязали с колко малко можете да се заситите, когато си взимате от различни неща на маса например. И стига с това изключване на храни. Човек трябва да може да се наслаждава на живота, докато прави нещо добро за себе си.
Пробвайте. Ще се радвам ако някой даде отзиви после.

# 453
Че къде има високомерие в това което съм казала. Подчертах специално че не искам да звуча грубо, просто обеснявам, но в предвид че пишем, а не говорим на живо, да не се разбира грешно. В крайна сметка всеки е свободен да яде, пие и прави каквото си поиска. Никой не е длъжен да слуша никога. Но щом като е потърсил съвети, му се дават. Въпроса е да си вслуша, да отсее и да си помогне сам. Но все пак да не избира и това което му е най-комфортно. За това казах че е добре да почете, да интерпретира правилно и да потърси решение.

# 454
Абсолютно и само до калориен баланс е дали отслабвате, престанете да говорите глупости. Няма значение откъде идват калориите за отслабването. Има значение откъде идват за общото ви здравословно състояние, евентуално за запазване на мускулна маса, при диабетици и хора с определени заболявания диетата в важна, такива неща. Но дали отслабвате или не е проста математика. Така че Вие прочетете малко преди да обяснявате как основният закон на термодинамиката не важал (за което няма никакво научно доказателство, колкото и на някои хора да им се иска).

# 455
Има значение от какво идват калориите.
Най елементарното е че ако си изедете калориите във формата на понички след два часа ще сте гладни. Организма няма да е доволен и ще започне да складира на следващия прием.Зависи и колко време сте в дефицит. Йойото е жесток ефект.
Абе не е проста работа броенето и комбинирането на източници на калории.

# 456
сипи дизел на бензинова кола и прочети малко защо няма да запали...
термодинамиката на 20 изгаряше баничката с боза за три часа, 20 години по-късно баничка само на Коледа и Сирни заговезни, че термодинамиката произвежда сланина, а не топлина
1200 калории са 6 бири, но не са като 1200 калории от пиле
за странични ефекти от болести и лекарства не ми се пише, но и там не е дибре да се излагате с 'няма значение от какво идват калориите'

# 457
  • 1st floor
Леле, как сте се развихрили всички! Според мен, казваш си мнението - който разбрал, разбрал. Всеки има право да гладува и да е нещастен. Laughing Няма нужда от караници.
Аз трябва спешно да огранича всичката захар, защото буквално се оливам от нова година насам. Imp Всеки ми носи нещо шоколадово и друго и аз, като  добро прасе, изяждам послушно до трохичка. Много се дарзня на този си навик...

# 458
Най елементарното е че ако си изедете калориите във формата на понички след два часа ще сте гладни. Организма няма да е доволен и ще започне да складира на следващия прием.Зависи и колко време сте в дефицит. Йойото е жесток ефект.

Тоест, ще си гладна, ще ядеш повече, евентуално ще изядеш повече калории и ще си на плюс, съответно ще качиш? Това ли имаш предвид?

Тоест, точно каквото казвам аз.

1200 калории са 1200 калории. Калорията изразява енергийна стойност. Това е все едно да кажеш, че един килограм ориз е различно и тежи повече от един килограм пилешко, а то си е все едно кило.

Да, няма значение от какво идват калориите за отслабването. Отслабва се в дефицит, ако щете бъдете в дефицит щото пиете по една бира на ден или хапвате две малки парченца шоколад. Ще отслабвате. От друга страна, яжте 10 хиляди калории от краставици и вижте дали ще сваляте. Преди да почнете да философстване, както като преди известно време някой обясняваше как си избираш откъде отслабваш, пратете ми един линк към сериозна научна публикация в която да се казва - отслабва се независимо от калорийния баланс. Защото някои хора нещо не са разбрали като са се информирали по темата.

Здравословните ползи от разнообразното хранене признавам. Но не признавам неквалифицирани изказвания като зависи откъде ти идват калориите за отслабването (не зависи, зависи колко са), на ВМ диета и кето винаги се отслабва (не, ако ядеш повече калории отколкото харчиш ще надебелееш), ако правиш коремни преси ще сваляш от корема (не, стягаш мускулите). Отидете при диетолог да ви ги обясни тея неща, ако само с четене в интернет не можете да се оправите.

# 459
За мен са интересни всички мнения. Аз моя калориен режим го мисля и леко променям всеки ден. Абсолютно не ям всичко, напр. сандвичи забравих какво са дори, но някое супер леко прегрешение, записано в калкулатора, обикновено не обръща колата.

# 460
B2022, отдавна те чета, твоят начин на хранене напомня моя през 2009-2010, когато свалих първите 23 кг.
И аз като тебе сега, все се страхувах от калориите, ама да не кача от това, плахо, по залък- два...Ядях всичко, но по малко.
После започнах много леко и плавно да увеличавам количества, вид храни и не качих. Изградих си тогава система на хранене и установих от какво не качвам.
Сладко си позволявах, и червено вино всеки ден. Не ми влияеше.
Та искам да кажа, че ти прекалено се страхуваш да не качиш, ограничаваш количества и може би затова си в това плато няколко месеца. Съветът ми е да се отпуснеш и да пробваш.

# 461
Да, стана излишен калабълък, започнат заради един ориз. Вижте, аз честно казано като цяло не водя мн здравословен начин на живот, освен че не пуша и тренирам редовно. Както и сутрин само плод. Иначе си пия редовно и ям всякакви храни. Цяло чудо е, че не съм изхвърчала на килограми. И тези с които се боря в момента са качени от лекарства. Както и преди 12 години, пак така качих 6кг. Тогава наистина ми помогна Гайдурков с неговия детокс. Това действа безотказно. И сега можех да се хвана на този режим и за 10 дни щях да ги махна тези кила. Но срещнах един човек, свалил 11кг за 4м с калориен дефицит и ми каза, ето ти приложение, хапваш всичко и броиш. И така се спрях на това. Е сега все пак спрях напълно някои неща - като тестените работи и картофите, джънк фууд също - всяка седмица ядях пици, кфс и дюнери. Спрях и ядките и солетите. Заради големите количества храна, които приемах, глада в момента е постоянен, но това е, не от храните, а от количествата.

За прословутата сьомга и ориз Simple Smile това беше готова, безвкусна, фитнес порция, заглеждах я от дни и просто я взех. Реших, че сигурно е диетична, но това дето разбрах - полезната храна не винаги е нискокалорична. Суровите барове са само с полезни съставки, но 40гр са 300кал и си гладен след час. Та уча се, чета, но за 10 дни няма как да съм про. За мен ще е супер просто да ям по-малко Simple Smile

# 462
Ofortuna, препоръчвам ти да прочетеш първата тема за броене на калории и по-специално мненията на Miami_beach. На мен ми бяха много полезни, а и на доста потребителки списващи в тази тема.

# 463
  • Бургас
От дългогодишния ми личен опит на борба с килограмите и свалени 40 кила последните години, мога също да потвърдя, че основен е калорийният дефицит, а не вида на храната, отслабвала съм и с ядене предимно на въглехидрати, когато една година реших да постя, но им следях количествата и калориите, иначе за дългосрочно и здравословно хранене трябва баланс разбира се, имам познати вегани и такива- супермесоядни, които се сдобиха  с болести и преразгледаха хранителния си режим

# 464

Тоест, ще си гладна, ще ядеш повече, евентуално ще изядеш повече калории и ще си на плюс, съответно ще качиш? Това ли имаш предвид?

Тоест, точно каквото казвам аз.

1200 калории са 1200 калории.
Не. Приемаме, че си на определен брой калории на ден за да си в дефицит. За различните хора, това е различно число според възраст, пол, тегло и т.н. Ядеш три понички, достигнал си максимума си за деня и ръжеш от глад цял ден. Организма ти е във стрес. Колкото по дълго продължава този период толкова повече метаболизма ти се забавя. Няма какво да преработва, тоест влиза в защитен режим, съответно в момента в който започнеш да подаваш малко повече калории, той започва да складира. И хем си на малко храна хем не отслабваш...
Този омагьосан кръг съм го въртяла още когато някои от тук пишещите са ходели прави под масата. И говоря от опита на човек отслабващ на въглехидрати. Свалям килограми, когато имам нужда по метода на др. Емилова; не се влияя от нови моди, тип кето, палео ОМАД, правя естествени фастове.

Отидете при диетолог да ви ги обясни тея неща, ако само с четене в интернет не можете да се оправите.

Ако е диетолог с твоите разбирания , по добре да си спестя парите.  Trollface
И без това имам да свалям- има няма 4 кг, по простата причина, че знам как ама ме мързи.

Общи условия

Активация на акаунт