Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 900
  • 797
  •   1
Отговори
# 375
А дали чувствате умора, като разбита съм. Днес ми е пети ден. Свалила съм само половин кило. Леко демотивиращо ми действа, предвид гладуването. Взех си пълнозърнест хляб и на ден си позволявам 50гр, с котидж и пушена сьомга - 220кал. Това ме засища най-дълго време.

# 376
Така ще ти е доста трудно да издържиш...

Виж в кой момент на деня ти е най-слабо и вкарай нещо отгоре или пренареди програмата.  Аз също ям хляб, само сутрин, но предвид че почти не вечерям сутрин съм много гладна. На работа ми е по-леко, нямам време да мисля за храна. Държа една кутия с моркови ( със сол и лимон). Много са ми писнали, но когато съм гладна ми идват много добре и не мога да изям сто. Друго правя зеле с лук моркови, къри ,сол и малко зехтин, задушени в тиган. Ям много от това. Може да му добавя и едно яйце, но порциите са ми по 500гр. Не го ям на веднъж. Гледам да не минават повече от 3часа без да съм яла.
Може да заместиш сьомгата с риба тон.
Успех

# 377
аз друго ще ти кажа
има дни, в които е лесно, има и дни в които е тотално невъзможно да стоиш гладна
научи се да преценяваш тялото си, изучи глада и просто не се съпротивлявай на безнадеждните дни
като може - може, като не може - пас
само се научи да ги различаваш

# 378
А дали чувствате умора, като разбита съм. Днес ми е пети ден. Свалила съм само половин кило. Леко демотивиращо ми действа, предвид гладуването. Взех си пълнозърнест хляб и на ден си позволявам 50гр, с котидж и пушена сьомга - 220кал. Това ме засища най-дълго време.
Искаш да кажеш, че и като изядеш две печени пилешки пържоли(например) с голяма салата не те засищат ли? По-горе получи този съвет. 200 гр пилешки бут, който не е най-нискокалоричния в готов вид няма 400 ккал. 400 ще станат със салатата. Не вярвам, че можеш и да го изядеш даже, нито че ще си помислиш за храна поне 4 часа след това - сигурно ще си оставиш и за следобед.

# 379
Аз се засищам, но бързо огладнявам. Може би уикендите ми е по трудно, защото съм в движение и често няма възможност да си приготвя бързо нещо. Днес ядох половин скумрия със зелева салата, около 550кал всичко, издържах 3ч след нея. Аз просто поглъщах големи количества храна и знам, че ми трябва време стомаха да се посвие.
С морковите е добра идея, ще си приготвям така за работа да имам.

# 380
Не всеки обича пилешки пържоли/ пилешки бутчета. Аз от диети в ранните ми години не ям моркови, варени яйца и шунка. Аз смисъла на броенето на калории го разбирам да ядеш това, което ти е вкусно, по малко.

# 381
Не всеки обича пилешки пържоли/ пилешки бутчета. Аз от диети в ранните ми години не ям моркови, варени яйца и шунка. Аз смисъла на броенето на калории го разбирам да ядеш това, което ти е вкусно, по малко.
И аз се спрях на този вариант, точно заради това. Е сега гледам да не ям тесто като баници, бял хляб и тн и картофи.
Иначе около мен имам само три примера и то
на мъже, свалили много килограми с този начин на хранене. Като са си яли всичко, просто са следили калориите

# 382
Определено това което ядеш трябва да ти е вкусно!
Аз обожавам задушени зеленчуци с къри и моркови под всякаква форма Simple Smile
Не ям месо от 7г ,но когато най-много съм сваляла ( 8кг) беше на месо на скара, зеленчуци салати и закуска от 40гр хляб с шунка..
Рядко в дни в които ми беше по-тежко си позволявах сладолед.. на пример.

1200кк е много малко и ако ги "хабиш" с високо калорийни храни ,просто ще си стоиш гладен..

В този ред на мисли "обядвах" прилично парче кекс, после "вечерях" чай, но на мен вечер не ми тежи да не ям.

# 383
Здравейте отново от мен. -2кг съм вече, макар да не съм много стриктна. Тоест няколко дни се мотивирам, после няколко дни съм през просото...Но пък благодарение на броенето на калории спрях с ядките (или карам адски внимателно с тях по 2-3 само), с безразборно хапване на кашкавалче и саламче от време на време, както и с нощното хранене и шоколада. Кърменето още е в сила, затова не съм се ограничила прекалено, но колкото мога.
И не броя всеки ден, преброих ги веднъж и гледам да не залитам много в страни от това. Режимът от няколко дни е следния;
З - 1 филийка протеинов хляб с крема сирене, авокадо, шунка, слайс кашкавал, варено яйце
О - месо със салата или яйца със салата или супа някаква
СЗ - капучино с нещо сладко нережимно. Опитах с фурми, ама не стана. Трябва да работя над следобедите
В - месо със салата
Като си легнат децата - портокал, чаша вино.

Това, което ще добавя от утре, са две неща - спорт и вода. Не пия вода, никак. Та от утре почвам на сила докато не свикна.

И после ще остане само следобедното.

На височина 168 съм 80кг, след раждане. Преди забременяването бях 65, а сега съм се нацелила в 60, но няма да е лесно.

# 384
За колко време свали 2кг. Аз днес пак съм 58кг, тотал щета. Но продължавам, сега съм си направила 50гр мюсли от Лидл със 100гр кисело мляко - всичко 240кал. Тренирах сутринта.

За водата - аз съм с приложение, което ме подсеща да пия. Така си вдигнах дневния прием на 1,5-2л, като го спазвам стриктно на работа, защото шишето е пред мен.

# 385
Аз първите 3 кг ги свалих за 1 месец трайно. Много трудно. От 73 на 70 ми беше най-ужасния преход. После ми се посви стомаха и по-лесно тръгнаха нещата. Сега с по 1100-1200 калории дневно не свалям съвсем нищо. Само поддържам 63. Почвам на принципа проба / грешка да видим кога ще сляза надолу. Ако стане Simple Smile

# 386
За периода на празниците, около 2 седмици. Но пък и съвпадна с боледуване на децата и не знам дали е от режим или притеснения. Имам и доста за сваляне, така че е нормално да става по-бързо.
Пробвала съм с приложение, както и с напомняне от часовника. Пак ще го настроя днес. Помага ми да си налея бутилка от 1л и да си повтарям, че трябва да изпия само 3 такива днес. Звучи ми по-малко от колкото 10 чаши вода. 🤣

# 387
  • в пералнята
Аз съм -2 кг за седмица, като през уикенда не съм броила, но просто нямаше как, защото бяхме на ресторант и на гости. Внимавах обаче много какво точно ям, защото точно през уикендите е трудното. Хубавото е, че явно е дало отражение. С това си свалих килограмите от празниците. Целта ми е още 3 кг до края на месеца.
Но и да не стане, по-важно ми е да запазя дисциплината на изчистено хранене.

# 388
Не мога да изпия никога 3 л. вода. Това е страшно много. Пия сигурно под литър на ден. Обаче почти всеки ден имам в менюто айрян по 500 мл Simple Smile

# 389
За водата - до 1,5 л дневно. Над това има контраефект.
Аз никога не съм обичала да пия вода и не ми попречи на свалянето.
Зимата пия 2 чаши макс, лятото 5-6. Не мога и това е.

Общи условия

Активация на акаунт