Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 897
  • 797
  •   1
Отговори
# 390
потребностите на организма от вода са според теглото и потенето (физически усилия). Стандартно 30 мл на кг телесно тегло, и около 35 и нагоре при активен спорт. Няма правило до литър и половина, освен ако не сте 50 кг - тогава е добър ориентир

# 391
Ролята на много пиенето на вода е силно преувеличено. Никога не съм пила много вода, да се насилвам пък съвсем.

# 392
за отслабването може би е преувеличено - за работата на организма, хидратацията и отвеждането на токсините не толкова преувеличено. С разграждането на мазнините се освобождават и токсини, задържани в тях. Това е и причината да се съветва кърмещи жени да не свалят повече от 0,5 кг на седмица - разбира се такова точно отслабване е трудно постижимо.

Разбирам, че някои хора не обичат да пият вода, а и зависи колко солена, сладка е храната, но да се твърди,че над 1,5 л вода е вредно, е погрешно. Все пак има хора, които обичат вода, да не разпространяваме митове.

# 393
Според вас колко калории има в 300гр праз лук със сирене на фурна, явно има и яйца. Или да плясна едни 400-500кал и да се приключва?

# 394
Аз такова не ям, но бих си писала 350 или 400 макс.

# 395
Зависи колко голяма е порцията. Бих сметнала 400.

# 396
Зависи колко голяма е порцията. Бих сметнала 400.

300гр. В приложението ми има вкарано и 300гр излезе 512кал. Ще го оставя така.

# 397
За водата и на мен ми е трудно 3л, ето по формулата на Маги съм 2.5, но всичко над 2л ме устройва. 3 го казвам като цел, за да знам, че ще са поне над 2. За себе си забелязвам, че водата винаги ми е помагала много в отслабването, в засищането и в освобождаването на задържана такава в организма. За мен е от съществено значение, въпреки това не не сещам. Днес успях да тренирам и пия достатъчно, доволна съм.

Освен калориите, според вас макроси 30-30-40 за въглехидрати-мазнини-протеини добре ли е да целя или има по-успешна комбинация?

# 398
Тези никак не ги знам, но в калкулатора ми излиза да ям на ден по 127 гр. въглехидрати, 51 грама протеини и 34 грама мазнини. За съжаление с мазнините прекалявам редовно.

# 399
Аз мисля, че успешните комбинации са строго индивидуални. Примерно мен доста от лансираните като добри съотношения (с високо съдържание на протеини) не ме карат да се чувствам добре, изобщо. Експериментирай, но пробвай различните варианти поне за няколко седмици, за да усетиш как се чувстваш с различни режими.

# 400
  • в пералнята
Протеините трябва да бъдат напаснати според физическата активност. При неактивни по 1гр на килограм, при активност минимум 1,5-2 гр. на килограм.

# 401
Имам пак въпрос - всички ли ползвате приложения и ако да, те добавят ли изгорените калории - и вие по кой прием се водите - на първоначалните или на увеличените? На мен сутрин ми стартира с 1200кал, но до вечерта са вече 1500-600, заради тренировките и ходенето пеша. И съответно аз се водя по тях. Дали заради това не свалям?

# 402
  • 1st floor
Аз съм 158, абсурд да съм ОК на 58кг. Родих първото си дете на 56кг. Laughing Харесвам се на 50кг, на 49 съм топ, ама вече не се изсилвам за тоя топ, няма да ходя на бикини фитнес състезание. Стремя се към 50 лятото, зимата се оливам до 53 и после пак обратно. Мнооого далече съм от анорексичка. Мускул имам, гърди на 53 някакви що годе прилични, на 50 изчезват. Има си и негативи, да...Laughing

# 403
Аз нямам много движение, примерно между 5 и 10 хил крачки и не си добавям никакви калории заради тренировка. Проблема е, че в момента Калкулатора ми иска 1018 дневно, за да отслабвам съвсем леко, а аз си ям по 1100 - 1200 като преди. Съответно не мърдам, но и не качвам грам поне Simple Smile

# 404
B2022, Какъв калкулатор те държи на 1018кк на ден 😳? И как не мърдаш на 1100кк??

Ofortuna, пробвай да пренаредиш храните на ден. На пример, ако вечер ядеш яйца, сложи ги на обяд, ако ядеш хляб, яж го само сутрин.
Като цяло гледай поне 2,5ч преди да си легнеш да не си яла нищо.
Колко често тренираш? Ако не е всеки ден, дните без спорт гледай да намалиш до 1300-1350кк.
И много търпение...
Ако нямаш да сваляш много кг, просто трябва повече време.

Общи условия

Активация на акаунт