Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 884
  • 797
  •   1
Отговори
# 435
На мен от калкулатора на Страхил май беше, където се въвеждат не само кг, и ръст, а и обиколки на тялото, врат и т.н., ми излезе, че калориите, за да поддържам сегашното ми тегло са 1527 на ден. Тоест аз дори да хапна повече, в никакъв случай не трябва да е над тези калории. С 1600 дори ще кача Sad

Ами всички сме различни, аз пиша за себе си в този момент сега, когато съм повечко килограми и кърмя. Затова са толкова Simple Smile Само заради кърменето има 400-500кал добавени над нормалното и станаха 2000 за задържане, които си редуцирах на 1600 за сваляне.
Иначе миналата година за поддържане бях на 1200-1300...ама и там ще стигна пак, бавно но славно Simple Smile

# 436
Оооо, разбира се, че за всеки е различно!! Аз за себе си пиша само, като нито кърмя, нито ще раждам занапред и т.н.

# 437
Взех си уж диетично и безвкусно 350гр - сьомга печена, ориз басмати като варен и две розички варено броколи. По калкулатор излиза 620кал. Дали е възможно?!?

# 438
Сьомгата ти прави калориите

# 439
Моето успокоение е, че рибата не се лепи никъде. Ям "на корем", колкото ми се иска риба, а на другия ден кантара е надолу. Но я съчетавам само със салати.

# 440
Взех си уж диетично и безвкусно 350гр - сьомга печена, ориз басмати като варен и две розички варено броколи. По калкулатор излиза 620кал. Дали е възможно?!?
Момиче, хем искаш да отслабнеш, хем пукаш ориз. Чета - "ориз басмати като варен и две розички варено броколи"
Ами вместо този ориз, да беше взела цяла купа броколи. Хем ще се заситиш, хем ще е нискокалорично, хем ще започнеш да сваляш.

# 441
Днес денят започна трагично. Детето цяла седмица се буди в 3:30-4ч , аз го приспивам до към 5:30 съответно вече не мога да заспя, защото знам че ще стане отново в 6ч. Станах, пих кафе, и двамата са болни. Обикаляхме за лекарства, по доктори. Те се бият, нервират ме. В цикъл съм. И накрая не издържах и изядох две филии с майонеза и шпеков салам, и редче шоколад. Калории не смея да броя, до довечера съм на варени яйца само 🤣🤣 Има и такива дни. Постижението е, че от доста време не се бях хранила така неконтролируемо и без мисъл

# 442
  • в пералнята
Оризът е много калории, лично мен не ме наяжда, напротив, отваря ми повече апетит, затова си позволявам само около 50-70 гр на ден. Аз винаги пъвро си пълня чинията със зеленчуци - така, че окото ми да е също нахранено, защото съм лакомия и ми трябва голяма порция. 200 гр броколи нямат 70 калории, а са засищащи. 350 гр сьомга са близо 500 калории.

Между другото, не знам дали тук го споменах или някъде другаде, но 1 кг мазнини са 7700 калории. Тоест, за да се свали реалистично 1 кг, трябва да има този дефицит за определено време.
Часовниците и приложенията за броене на активност и крачки, не показват реално изгубени калории, затова по-добре не ги вземайте за даденост. Разбира се, че движението е важно, но ако човек не е олимпийски състезател по лека атлетика, тези калории не бих ги смятала в дневния баланс.

Аз имам проблем да си изкарам макросите. Мазнините са ми винаги в повече, за сметка на въглехидратите, което обаче не е оптимално разпределение за мен и не се наяждам достатъчно добре.

# 443
Броколи мразя най- много от всички храни. Риба не обичам особено, но ям много, предимно сьомга. Мога да потвърдя, че не се дебелее от нея. Допълвам я с бяло вино, за по- леко преглъщане.

# 444
Оризът е много калории, лично мен не ме наяжда, напротив, отваря ми повече апетит, затова си позволявам само около 50-70 гр на ден. Аз винаги пъвро си пълня чинията със зеленчуци - така, че окото ми да е също нахранено, защото съм лакомия и ми трябва голяма порция. 200 гр броколи нямат 70 калории, а са засищащи. 350 гр сьомга са близо 500 калории.
Това е моята снощна вечеря + голяма салата айсберг извън кадър. Калории около 450. И съм сита до обяд на следващия ден. Ама това момиче не разбира като и се обяснява явно.

# 445
Разбира се, че разбирам, ама 50гр ориз едва ли ще обърнат нещата. За 10 дни съм -1,5кг, значи и хляба и бисквитите дето си позволявам, не са такава драма, та един варен ориз. А и се храня навън, нямам възможност да си готвя постоянно и около мен вариантите не са безброй. Пържола с броколи ще ме засити точно два часа. Да не говорим, че месо над 150гр вече е доста калории, дори пилешко. Две вечери вечерям пилешки филета печени 150гр и 200гр червено цвекло - около 400кал, е на сутринта съм умряла от глад, а преди този режим не закусвах.

А и всеки си има начин за отслабване, при теб работи салата с месо, при мен детокс - само плодове и зеленчуци и ядки на корем. Не знам защо си решила, че твоя начин е най-добър.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 18:52 от Ofortuna

# 446
И друг път съм го казвала - в ориза няма нищо лошо, напротив.
Калориите му са стотина на 100 гр сварен.
Трябва да се приготвя ориз от предния ден и да се консумира на следващия, след като е престоял в хладилника.
Така (казват), че  нишестето и вх му се видоизменят и калориите му спадат рязко.
Често консумирам ориз, правя си в кукъра със зеленчуци, миди, малко пилешко, подправки, ям великански порции (на следващия ден)  и си стоя 52 кг.
Веднъж ядох цял ден само ориз, имах минус.

# 447
Имам чувството, че различните организми "кълват" на различни  режими. Аз от ориз винаги се надувам, затова го избягвам. Само в супите ако се крие някакъв. За 7 месеца съм яла веднъж ризото май.

Но аз минах на много хард версия хранене и някои дни изобщо не обядвам. Да видим какво следва.

# 448
За калориите не знам много ли, са но сьомгата е "тежка" риба и аз я комбинирам само със сурови зеленчуци и никога с ориз.

# 449
А и всеки си има начин за отслабване, при теб работи салата с месо, при мен детокс - само плодове и зеленчуци и ядки на корем. Не знам защо си решила, че твоя начин е най-добър.
Никъде не съм твърдяла, че моят начин е най-добър. Не ми слагай думи в устата. Кадах какво би ти помогнало да СВАЛИШ килограми. Щото аз поне много добре помня как мрънкаш, че си гладна, че ядеш малко и че на всичко отгоре кантара не мърда. Това са твои думи.
Яж "на корем ядки и плодове/зеленчуци" и си свиркай. Аз повече няма какво да ти кажа.

Общи условия

Активация на акаунт