Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 860
  • 797
  •   1
Отговори
# 525
Какво е примерното меню с 400 калории дневно?
В дните, в които не мога да изям повече от 400-500 калории е за обяд два домата със сирене (не закусвам никога, просто не обичам), за обяд примерно 3-4-5 кивита и вечерята ми до 18-19:00ч е примерно маруля с 2 сварени яйца и много малко балсамов оцет. Даже днеска между другото това ядох за цял ден и въобще не съм гладна. Както казах, ако почувствам глад ЩЕ ЯМ, но не чувствам. Чувствам се прекрасно. Но и вода пия между 2 и 3.5л на ден! За спорт не мога да кажа нищо категорично. Правя си вкъщи през ден 100 клека и 100 коремни. Та това е всичко… А в дните, в които приемам повече от 500 калории, тоест в които стигам до 700-800-900 калории е на обяд примерно сушени сливи, аспержи с чесън и зехтин на тиган (страхотни са😍) и вечеря маруля с малка консерва риба тон и 1 или 2 сварени яйца🙂 Кафе пия между другото. 1 или 2 кафета си ги изпивам. Чашките ми за кафе са мънички. Правя си го силно до средата на чашата, добавям мед вместо захар и малко прясно мляко☺ Та това е всичко от мен. И пак казвам! Не чувствам глад. Чувствам се мнооооого по-добре от колкото като приемах по 2000-2500 калории на ден. Винаги съм тежала 55-60кг. Реално от края на 2018г започнах да качвам. И на 1ви януари докато не видях на кантара почти 80кг вече ми идеше да ревна. Затова се взех в ръце и започнах да ям КОЛКОТО МИ СЕ ЯДЕ. Без ПРЕЯЖДАНЕ! И това хранене, което правя напълно ме засища. Реално когато тежах 55-60кг винаги почти така съм яла. Напълняването между другото ми се получи от застоял живот. От както взех книжката за кола реално без нея никъде не ходех. Започнах и повече да ям като де обездвижих с колата и да. Също така и КОВИД пандемията си подпомогна с още 5-10кг да кача през последните 2г .. ии да.. Това е от мен вече💖

# 526
Танче, с 400-900 калории няма да изкараш много.  И колата не е оправдание.

# 527
Танче, с 400-900 калории няма да изкараш много.  И колата не е оправдание.

Колата ми е основата на занимаряването ми! Много добре си знам. И никъде не съм написала, че карам с 400кал на ден😒 Най-често калориите ми са между 700-900-950 макс! 🙂

# 528
Аз се отпуснах този уикенд доста с яденето. Не е за разправяне... но поне преяждам само с моите си храни, а не с тестено и сладко.  На кантара много не личи. Днес и аз ще си правя за вечеря голяма салата от различни видове зелении + маслини и малко сирене. Може и с гъби кладница да допълня, че има вкъщи. Успех на всички!

# 529
Всеки прави какво иска, разбира се. Няма специялист на света, който да каже че 400кк на ден са здравословен начин на отслабване, но никой не претендира за здравословно в случа мисля.

Аз тия дни съм постоянно гладна, но и пия някакви хапчета нови за мен и може да е от това. Гледам да компенсирам с големи порции супа и задушени зеленчуци....

# 530
  • Бургас
за 14 дни на около 1200 кал.свалих от 70 на 65 кила, днес ще се наградя с един мръсен ден  с много плюскане на сладко и тестяно и утре се връщам пак към дефицита

# 531
Как сваляте по 5 кг за 2 седмици...! Завиждам благородно Simple Smile

# 532
Аз за почти 20дни свалих 2,7кг. Вече си личи - няма го този ужасен корем. Но.. в събота бях на рд и прекалих с виното, вчера цял ден много вода. Уж малкото, което ядох беше до около 700кал, защото ми беше и бая лошо. И днес кантара върнал 600гр. Това от какво може да е? Виното или водата, защото на ядене не бих казала че е.

# 533
  • в пералнята
Виното, алкохолът забавя метаболизма много. Поне при мен.

# 534
Аз мисля, че не се препоръчва мерене всеки ден. Веднъж седмично стига + мерки в см. На гладно след тоалет. Няма смисъл по често, защото доколкото знам, теглото варира до цели +/- 1-1,5-2 кг в зависимост от много фактори като период от цикъла, количество вода, вид храна, активност и други.

# 535
Аз мисля, че не се препоръчва мерене всеки ден. Веднъж седмично стига + мерки в см. На гладно след тоалет. Няма смисъл по често, защото доколкото знам, теглото варира до цели +/- 1-1,5-2 кг в зависимост от много фактори като период от цикъла, количество вода, вид храна, активност и други.
То може да варира и точно в този ден в който си решила да се теглиш, може тогава да задържаш вода и т.н.
Аз се тегля всеки ден и в края на седмицата средностатистическото число считам за правилно.

# 536
  • Бургас
Как сваляте по 5 кг за 2 седмици...! Завиждам благородно Simple Smile
Ами с малко ядене- макс 1200 кал., никакво пиене и доста ходене пеша, но то винаги в началото се сваля най-ударно, пък и зависи на колко килца се започва... за следващите 2 седмици целта ми от 1 до 2 кила

# 537
Какво е примерното меню с 400 калории дневно?
....е за обяд два домата със сирене (не закусвам никога, просто не обичам), за обяд примерно 3-4-5 кивита и вечерята ми до 18-19:00ч е примерно маруля с 2 сварени яйца и много малко балсамов оцет.
Това ми стигаше да прочета, за да НЕ продължа по-нататък. Едно ще пожелая на потребителката занапред - здраве!

# 538
Glossychery, да, съгласна съм, за средностатистическото.
Мисълта ми беше да гледаме голямата картина, процеса, какво става на седмична и месечна база, а да не се чудим и да си вгорчаваме деня тия + 500гр. от какво са, защото в друг ден може да е минус 1.2кг примерно.

# 539
Аз се меря всеки ден и в края на седмицата смятам средно аритметично.

Общи условия

Активация на акаунт