11 клас - първа тема, изпълнена с надежда

• 40 880
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Може да нямат достатъчно учители.

# 106
  • София
Ми, колкото миналата година са. Но са малко по принцип, да. Общо 3-ма по химия и биология, като само едната е биолог. Трябва си още един.

# 107
  • София
Успешна учебна година на всички ученици!
Наборът сподели, че нямало да имат входящи, направо започват да препускат през новия материал. Имат да наваксат и пропуснати часове по мат от миналата година. Втори ден на училище и днес вече имат нулев час. Определено виждам ентусиазъм за ходене присъствено на училище. Сега са отпочинали и не искат да висят вкъщи. ( В това число и седмокласничката).

# 108
  • BG
Имати ли идея как да тълкувам това изречение:
Държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по английски език можете да положите ако НЕ сте изучавали
учебния предмет английски език за придобиване на профилирана подготовка във втори гимназиален
етап, полагате ДЗИ по английски език върху нива, както следва: 

Тези, които изучават АЕ като ПП, могат ли да го изберат за ДЗИ или не?

# 109
  • София
Могат.

# 110
  • София
Могат, разбира се. Върху учебното съдържание от ПП.

Сега са загледах в модулите. Интересни избираеми модули ще изучават. По биология - Имунитет и алергии, а по химия - козметика и лекарства.

# 111
Това изречение дори аз не мога да го разтълкувам. Joy
Ако АЕ е изучаван като ПП, може да се избере за втори задължителен ДЗИ и ще се положи върху учебното съдържание от ПП. Ако не е бил изучаван като ПП, може да се положи като ДЗИ по желание върху учебното съдържание от ООП. Нивото върху което се явява ученикът зависи от начина на изучаване ( ИИЧЕ, РИЧЕ, НИНРИЧЕ) и от това дали езикът е бил профилиращ или не.

# 112
  • В светлината на слънцето
При нас също ще почват входните, но от следващата седмица. Май по мат е първото. Ииииии… удар под кръста при профилите. Прословутата история, която избра само заради милата госпожа, ще е с друг учител. Профил БЕЛ, за който смяташе, че ще е с класната - и той при друг учител. Но пък са им сменили учителката по немски. И светът е малък. Ще им преподава учителката, при която тя започна немски в 1 клас. Много се обичаха двете тогава. Тя нали в 1 клас бе в експериментална немска паралелка с учител, специално обучен от Гьоте да преподава на много малки деца, и учебници и материали, предоставени от института. Бяха двуезична паралелка. От втори клас включиха и английски, но чрез някакъв сравнителен метод. Караха така 2 години и почти в средата на третата, лудата директорка на училището реши да махне немския. А от Гьоте поемаха всичко. Ма то голямо зло, запъна се като магаре на мост. И си продължиха с английски само по най-стандартен начин. Те директорката след време я махнаха, ама късно. Забрави наученото тогава. Обаче сега така се завъртяха нещата, че ще завърши училището отново при същата учителка.

# 113

Опитвам се да чета къде изрично е посочен  максималният броят ученици в една група.

Аз попрехвърлих Наредбата за финансирането и приложение № 7 /но съвсем повърхностно, не съм задълбочавала/. Минималният брой ученици за група по профил е 13, а максималният не видях специфично определен, т.е. би трябвало да се прилага общият норматив за паралелка - 26. По принцип може да се завиши до 10%. Та, на първо четене, нашите са в нарушение с тези 33 бройки. По-късно ще чета по-подробно, че може да съм изпуснала нещо по диагонала. Освен ако Дидева не ме поправи и ми спести четенето. Joy

Слънчева и нашите ще правят входно по биология в понеделник. Искам да видя към кой модул ще включат оценката. Satisfied

Винаги има и по-зле. Laughing На щерката в Първа АЕГ групата по химия е 32, по биология 44 - учат в актовата зала. Би било добре да се знае какво гласят Наредбите, но честно казано, не мисля, че точно в тяхното даскало нещо ще се промени...

# 114
  • София
Леле, 44! Ами, ще се готвят за студентските години.

# 115
  • София
Направо във физкултурния салон пейки и да свикват за след две години.

# 116
  • София
Днес наборът става на 17, черпя Ви виртуално Birthday  Wine Glass Отива да черпи приятели в блико място за хапване, така реши тази година. Растат като гъби на дъжд - проливен Smile Всички да са ни здрави и щастливи!

# 117
  • София
Да ти е жив и здрав! Успехи да жъне с лекота, да е щастлив и удовлетворен!
Наистина много бързо растат, вече и на акъл, не само на ръст. 😁

# 118
  • София
Честито, Бора! Да ти е жив и здрав!

# 119
  • София
Бора, честит рожденик! Да бъде здрав и щастлив!

Общи условия

Активация на акаунт