Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

11 клас - първа тема, изпълнена с надежда

 • 19 792
 • 483
 •   2
Отговори
# 360
 • София
 • Мнения: 7 911
Сега се прибра и я питах. Доколкото знае, в момента няма карантинирани класове в Испанската. Дано да продължи така. Нищо не се говори за ДО.

# 361
 • София
 • Мнения: 821
При нас не знам. Обаче към предишното оплакване от математиката, да добавя ново. Тия хорА взеха да ми писват. Чичовото. Неам думи вече. То бива едно, две. Ама четири години....по физическо хорА.

# 362
 • Sofiа
 • Мнения: 2 807
Марулета, стискам палци на дъщерята и евала на набора!
В училището на набора не те говори за ДО за сега.
Те и миналата година имаха стажове, безплати и доброволни.
Тази година пак имат, не са платени но всеки ученик трябва да участва.

# 363
 • София
 • Мнения: 7 854
Слънце, вече има и в тяхната смяна от днес (8 ).
Санака, и при вас е поне една паралелка (8 ).

# 364
 • София
 • Мнения: 942
В 1 АЕГ има 3 карантинирани класа. Синът ми каза, че се носят слухове за преминаване към ДО, но нищо конкретно.
Имат двугодишен курс за екскурзоводи, воден от учителката по география в училище,  който обаче се приема за извънучебно занимание и сега се чудят, дали курсът ще премине онлайн и как ще стане това, предвид, че часовете започват непосредствено след него.
Марулета, и от мен стиснати палци и за двете ти деца! С набора лежах 1 месец (докато влеза в 8-ми месец) за задържане в болница заради постоянни “подготвителни” контракции и го родих две седмици преди термина 3,800 кг.. Не искам да си мисля какво щеше да е, ако го бях дочакала.😬
Всичко ще бъде наред!

# 365
 • София
 • Мнения: 5 746
Да, възможно е, класът е наистина малко изолиран и до тях не достигат всички слухове. Знам, че в края на миналата седмица е имало проверки по класове, броили са се. От днес вътрешното инфо е, че отсъстващите са далеч под 10% за училището.

# 366
 • София
 • Мнения: 7 911
Слънце, вече има и в тяхната смяна от днес (8 ).
Санака, и при вас е поне една паралелка (8 ).
Може, осми клас са в различна смяна и няма много допир с тях.

# 367
 • София
 • Мнения: 5 746
И аз го приех за 8 клас, но после реших, че е несполучлив опит за човече с очила. 😂
Десем, ще се поясниш ли?

# 368
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 7 067
И при нас нищо не се чува за ДО. При брат й - също. Но разбрах, че от днес НТБГ са минали на ДО.

# 369
 • Мнения: 4 117
В нашата гимназия има болен учител по език, преподаващ и по профил, също и карантиниран клас заради заболели ученици. Има и др.отсъстващи учители, положението е.... компромисно.

# 370
 • Мнения: 3 447
Нашите са онлайн до 26.10

# 371
 • София
 • Мнения: 571
Класът на сина ми си ходи редовно на у-ще. Слуховете за ротационно ДО, най-вероятно, ще се сбъднат, предвид заболеваемостта в София.
Марулета, .......😢, в написаното от теб, личи състоянието до което докараха здравеопазването.🤬 Системата е направена така, че шепа хора правят милиони от нея. Болниците са търговски дружества, зависими от пътеките от НЗОК. Пациентът стана клиент. Частното в държавното, няма да коментирам 🤬🤬🤬🤬🤬 !!! Персоналът все по-малко. Новите попълнения все по-неграмотни, защото акцентът е в набавяне на бройката, за сметка на качеството. И накрая дойде и Ковид-19, за да ни довърши съвсем. Преди време една министърка питаше ": А мен утре, кой ще ме лекува?". Все по-актуален въпрос.😭 Здрави да сме!🍀🍀🍀

# 372
 • Мнения: 969
Марулета, браво на набора! Все го давам за пример в къщи, а моят набор, в отбранителна позиция казва, че не е сигурно, че е истински човек, да не вярвам на всичко в нета 😂 Кажи сега как ще съчетае новата работа с училище, че това не можах да го обясня, та ме засекоха.
Иначе моят във вторник и вчера имаше среща с някакъв немски университет. Във вторник човекът говорел бавно, понеже всички били чужденци, та поразбрал това-онова. Университета бил дуална форма, като всички студенти стажуват срещу заплата, която горе-долу покривала разходите им в различни фирми и заводи, според специалностите. Редували се 3 месеца лекции, 3 стаж. Измислихме няколко въппоса за вчерашната среща, но били се включили само германци и само той, и още едно момче били чужденци, та водещия говорел толкова бързо, че почти нищо не схванал. Иначе в Германия ще ми ходи да учи 😄. Много е притеснен и много го е замисли какво, как, къде, какво ще му е бъдещето. Глобални теми го вълнуват, ще му се нещо голямо, ама не виждам много да се напъва.
Да знаете, с тази карантина, не трябва ли да се обадят от РЗИ. Досега никой не е звънял да му каже, че е под карантина, нито да го питат къде ще я кара. Иска да си ходи на Ловеч, а аз се чудя.

# 373
 • Мнения: 3 447
Писа,недей така! Изобщо не е толкава за пример. Просто много обича парите,голям ценител е. Заплатата при нас не му стига, плюс това си е бачкане, стига му толкова. Иска в офис, с ризка,с млади хора.Той ,дори и да му даваме достатъчно джобни,пак няма да си стои у нас и да набляга на учене. За мое съжаление - аз се възхищавам на детето на приятелката ми, което учи и учи, и рисува, и всякакви сертификати по АЕ и руски, и по немски , и не оставя нещо ненаучено. Моите са по силата на най-малкото съпротивление.Искам повече амбиция в тях,ама нЕма. Всъщност по моите критерии де,които си споделям тук с вас и сама със себе си.
   Ходи на уроци по АЕ, обаче  му казах, че ще си ги плаща сам. Аз ,когато го записах на школа и му се молех да не се отказва,той ми викаше,че го лишавам от личен живот.Сега ще се лиши сам.Призна си,че много съжалява,че не ме е слушал.Защото сега можеше да почне на друга позиция.
    Ще работи на 4 часа, лятото на 8.Обаче ще взема смени в събота и неделя,щото е заек.Тъй като са по американското работно време,част от смените ще са от 19.30 до 00.00.Той така или иначе не си ляга преди 1.00 ,така че....
  Ще видим какво ще изкочи от този храст.Факт е, че сам се справи тук,ходи,пита,без грам побутване от наша страна.Шефът му ни познава,като ученик бачкаше при нас,но не мисля,че това е изиграло роля,щото ако наборът не се е справил на тестовете....

Скрит текст:
ТМ, точно така.Докараха здравеопазването ни до "колко ще ми струва".Пак да кажа,изобщо не и слагам под общ знаменател, както навсякъде има и плява.Просто ние в случая попаднахме на бурена.Днес има ново развитие- -онзи тест,който предсказва раждане,който спешно трябваше да осигурим преди два дни, за да отлежи в шкафчето, се оказа отрицателен.Няма да ражда в следващите 14 дни,ама да вземем и един боб да хвърлим???
   И развитието - сега,подпиши,че си тръгваш на своя отговорност и те изписваме.Дъщеря ми обаче е настояла за преглед на ултразвук, тя никога не е искала да си ходи по свое желание.Сега ще видим какъв цирк предстои.Аз не разбирам и нямам обяснение,защо не я преглеждат.Толкова е трудно,трудоемко,времеемко?
   В съседство е Св.Екатерина .Държавна болница.Звънях вчера,както имахме уговорка с доктора.Вдигна ми спеиализантката,представи се по име, спомни си за нас.Каза,че ще предаде на доктора да звънне,но той сега не може да отговори,защото е в зала,тежък случай.Тъй като не ми звънна вчера,тя днес ми се обади,каза че лекарят има ангажимент да ми се обади,но отново е в зала,след това има назначени прегледи за мънички деца и след това ще върне обаждане.Длъжен ли е?Нито стотинка не са ни взели никога,никога.ДОри коато сложиха импланта,преди 13 години.Трябваше да го платим,около 3хил.долара.И всичко останало,защото здравна каса не поемаше нищо.Докторът направи чудо,направи така,че не платихме нищо ,нито лев за престоя.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 11:19 от марулета

# 374
 • София
 • Мнения: 297
Във френската гимназия миналия понеделник написаха, че има 4 карантинирани паралелки. Този понеделник - няма инфо Wink Юнакът каза, че на едно момиче майката била болна и то не идвало на училищу. Дано да устискаме без ДО.
Pisa, внимавайте с това дуално обучение в Германия. Изглежда съмнително - с цел работници. По-добре заложете на класическите университети.

Общи условия

Активация на акаунт