Абитуриентски страсти 2022г

• 71 493
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Той има РД след първо класиране и ако го приемат....

# 346
  • софия
Remarkable е супер устройство. Препоръчвам за ученици и студенти. Спестява тетрадки, подредено се пази всичко и лесно се изпращат домашни работи и проекти.
Ако поръчвате и нямате ЕОРИ се пригответе да ходите за него. Иначе пристига доста бързо.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 19:49 от zvаnchе

# 347
Моят син си пише на айпада и наистина купищата хартии намаляха. За лаптоп сме гледали на Рейзър, ако реши че иска вероятно такъв ще вземем. Иначе моя лаптоп е малък Асус и съм много доволна, няма да го препоръчвам като характеристики, защото е стар почти на 5 години.

За бала си представях някакъв подарък, който да остане във времето, например хубав часовник. То е ясно, че се харчи много, но това не е и избор, получаваш подарък и не правиш бал.
Шофьорски курсове ще запише след матурите, не подозирах че може да ги мина за подарък, той не изкарва пари за да ги финансира сам, за пазаруването за бала и фотосесиите също.

# 348
  • софия
Абе тя и моята е с хромбук, но remarkable е различно. Всички, които го ползват, не го заменят. Поради цената, ние бяхме доста предпазливи преди да го вземем, подозирах, че няма да иска да го ползва, че е ужасен ужасон по отношение на различно от масовката. Както го взе, така не го остави. Покрай нея и нейни приятелки си взеха.
Вижте характеристиките и преценете. Наистина е полезно устройство и е несравнимо удобно за учащи. Ако сега трябва да го мисля, не бих се поколебала да го вземем. Подходящ подарък е за бъдещ студент.

Доп. В момента пише на него домашно от учебника на ръка. Има предмети и понякога учителите искат да видят разписано упражнение/задача. Лесно се трият грешките. Това на хромбука няма как да стане. Тази година няма да се чуди кои тетрадки да запази и лесно ще може да си преглежда бележки догодина. Много е яко. Дори и на мен ми се е налагало да го ползвам да подписвам документи без да разпечатвам и глупости.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 14:40 от zvаnchе

# 349
  • Бургас
Абе тя и моята е с хромбук, но remarkable е различно. Всички, които го ползват, не го заменят. Поради цената, ние бяхме доста предпазливи преди да го вземем, подозирах, че няма да иска да го ползва, че е ужасен ужасон по отношение на различно от масовката. Както го взе, така не го остави. Покрай нея и нейни приятелки си взеха.
Вижте характеристиките и преценете. Наистина е полезно устройство и е несравнимо удобно за учащи. Ако сега трябва да го мисля, не бих се поколебала да го вземем. Подходящ подарък е за бъдещ студент.

От къде поръчвате?

# 350
  • софия
Скрит текст:
https://remarkable.com
DHL доставят.

Пожелавам попътен вятър на дванадесетокласниците и постижими мечти!
Всяка година с интерес следя темата и се вълнувам за деца на съфорумки.

# 351
  • София
За бала си представях някакъв подарък, който да остане във времето, например хубав часовник. То е ясно, че се харчи много, но това не е и избор, получаваш подарък и не правиш бал.
Никой не е казал, че или едното, или другото. Аз просто не се сещам какво да подарявам на дъщеря си за бала, а и не го намирам за необходимо. Шофьорска книжка има. Бижута не носи, часовници има, лаптоп също. Този тип техника след 20 г. надали ще ги помни, но гарантирано ще си помни тоалета и партито. Така че организацията на база само по себе си е подарък за завършването. Simple Smile))

# 352
Права си, така е.
Миналата година за рождения ден на сима ми му подарихме последния модел Apple часовника. Няма да изкара дълго, просто защото е модерна за времето си джаджа, но решихме да не вземаме стандартен часовник за същите пари. Ползва си го и е много доволен. Компютри, таблети, технологични джаджи няма да останат във времето.

# 353
Цитат на: blackcat6 link=topic=1367998.msg44625514#msg44625514
Шофьорски курсове ще запише след матурите, не подозирах че може да ги мина за подарък, той не изкарва пари за да ги финансира сам
Да, но никой не казва че това е задължителен разход, без който не може да се живее. Тоест ако искаш-правиш от тях подарък. И без това сумата не е като да я метнеш като за по ежедневие. Моя например няма шоф.книжка, а завърши преди 3 г.

# 354
Разхода за шофьорски курс го приемам, така както разхода за курса му по английски, математика и български преди време. Разход за курс.

# 355
  • София
Разхода за шофьорски курс го приемам, така както разхода за курса му по английски, математика и български преди време. Разход за курс.
Да, точно.. и аз. Моята дъщеря поработва, та тия разходи в общи линии се плащат къде от нас, къде от нея...

# 356
Шофьорският курс аз го слагам в графа " задължително"  обучение, макар да знам,че въобще не е. Парите за него все едно сме ги дали за образование.

# 357
Шофьорският курс аз го слагам в графа " задължително"  обучение, макар да знам,че въобще не е. Парите за него все едно сме ги дали за образование.
Точно същото бях започнала да пиша, но го съкратих. В днешно време си е направо задължително. Моите родители не са ни финансирали шофьорските курсове нито на мен, нито на сестра ми и мога да кажа, че трудно се отделят пари за курсове, та знам как е. Другото е, че по този начин го подготвям да му е една идея по-лесно, да изкара де що може докато е неангажиран, с повече свободно време, не тепърва да се чуди коя дупка да запуши и на какво да се запише, защото му трябва. Даже смятам, че е закъснял, негови съученици вече го изкараха и возят родителите си, така де, карат под наблюдение.

# 358
  • Русе
Присъединявам се към мненията за шофьорският. Наше задължение е. Моето вече има книжка и сме го платили ние. Това, че насила се записа и взе книжка е друг въпрос. Кара като олифогрен и няма сила на света, която да ме накара да му дам да кара самостоятелно. Не, че той иска де. Важното е, че я има пък каквото сабя покаже.

# 359
  • вкъщи
И аз изобщо не съм се сетила за подарък, сякаш малко пари заминават покрай бала. Книжка има девойката и кара много добре, но винаги с придружител засега, сама я е шубе. Веднъж само се наложи с мен, а аз не съм шофьор и пак се справи.
На нас ни останаха само обувки, чанта и обувки за изпращането.Уж щяхме днес да обикаляме, ама времето е отврат..

Общи условия

Активация на акаунт