Календарът есенните дни брои, ЮНСКОТО ни бебе - вика, смее се, крещи!

• 14 061
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ох, да ти кажа аз от около месец карам така. Не яма тестено (хляб, варива всякакви, сладко до минимум съм ограничила), ама да му се не види оказа се че съм почнала диетата точно няколко дни преди овулацията и резултата е, че грам не свалих. Веднъж бях решила да карам малко на разтоварване на плодове и чай и пак тоя номер съм направила та за пет дни глад нищо  #Cussing out. И сега се питам защо не се сваля в тоя период, дали не е щото организма се подготвя за евентуално оплождане и складира всичко  newsm78. Незнам ама гадна работа. Сега от седмица карам на плодове и течности през деня  а вечер ям каквото ми се яде, но понеже през деня не ям кой знае какво и стомаха се посвива после вечерта не изяждам количеството, което ядях преди това. Дано да има ефект. Ама  за сега добре върви, не свалям бързо което е добре макар, че всеки иска да отслабне на мига. Само че бавно е по-здравословно и резултата се запазва след това. Ух, пак се отнесох в писане  Embarassed
Ти знаеш, ли че и аз в този период не свалям нищо, и то не само, че не свалям, а ме гони някакъв зверски глад. Явно имаш право като казваш, че женския организъм се подготвя за евентуално бебче. Апропо като казах бебче пак ми домиля за бременлийските месеци ееееххх колко хубаво беше.  preggo

# 106
Ей,стига с тия диети....не разваляйте хубавите фигури...пък и си оставете по някое кило запас...че ако и вие като мен една седмица не ядете от притеснения и на вас няма да ви стават никакви дрехи/всичко шупти та се не трае...пък лимита за нови отдавна изчерпан.../пък и като тръгнат малките паячета да ходят...ще видите вие едни диети...
Светлана изобщо не я оправдавам-защото всяка жена минава през такива моменти,но ако си обичаш децата и искаш -винаги ще намериш начин да се справиш и с депресиите и  лошите си навици/че наистина съм и набрала още от преди да роди...разбирам да пуши по една -две цигари...ама такова несъобразяване с положението си Stop/И колкото и крайно да звучи.../то дано не се налага да избирам,де/,но няма сила дето да ме накара да се откажа от децата си...
Корнелия-не те поднасях....просто имахме един спор с бившия ми зет-той от Плевен-кое е магданоз и кое мерудия,както и с имената на рибите,пък и с още други неща....но явно вие оттатък Балкана имате друга терминология...Имах и една позната от Петрич...с нея пък два дни си говорехме като чужденци...докато почнем да вдяваме на  езика на другата...
За захранването-снощи забравих-зависи дали смятате да захранвате или да си кърмите и да запознавате..Правилно ви е написала Таталинка-ако няма да бързате да замествате-след кърмене/аз така смятам да правя/..и количеството да не надхвърля повече от 60 гр.
А ако ще замествате млечно хранене-преди млякото и увеличавате до цяла порция/съответно за възрастта и според кг/А за технологията на храненето-не мисля,че има смисъл със шише/да не ми се разсърдите,ей/,но идеята е да свикнат децата да праглъщат и да дъвчат/нищо,че още нямат зъби, и с венците могат да претриват храната/...ако не са готови да я приемат,просто не бързайте...
Честито християнче на Ива78!Пожелавам на Преслава да е много здрава и щастлива,да радва мама,тате и бате!

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ДАЛИЯ И АНДРЕЙ! ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ ДЕЦА!
Хайде до после..като заспят мъжете....

# 107
Забравих да честитя месечинките и честито християнче на мама Ива, нека Преси расте здрава и щастлива.
И още един въпрос имам захранването след кое кърмене трябва да започне  newsm78 има ли значение - преди обед или следобед или на обед?
А за диалектите - понеже мъжът ми е от Плевен и един състудент тогава имал рожден ден и казал, че ще почерпи с един печен месир. И мъжът ми му казал "как ще черпиш само с един печен месир, засрами се рожден ден имаш, не бъди толкова стиснат" и колегата му казал - "ама той е голям". Станало недоразумение, защото в Плевен месир викали на кочан с царевица , а  пловдивчанина имал в предвид пуйка  Joy.
Лека вечер.

# 108
Момичета, бебчо, не само че не си оправя хремата /още нещо заради което не спи нощем/, ами и вече е пресипнал.
Педито не си вдига телефона,  #2gunfire и чак утре следобед, ще ходим и то в това студено време. Това дето ни го изписа, никакъв ефект, ами се и влошава детето. Писах в здравословния и там ме предупреждават, че може да развие ларингит.
На някоя мама, случвало ли се е, да и пресипне бебето?

С интерес следя, всичките ви препоръки за захранване и почва да ми се изяснява картинката. Мъжо ми дава зор за това захранване, а аз се пъна поне да направи 5 месеца.

Диетата при мен е мръсна дума, по цял ден се чудя какво да прилапам. Винаги е било така като си остана в къщи. Лошото е че, сега е постоянно и все нещо се изкушавам.

# 109
  • Велико Търново
Емси,Божа като беше с хрема нашата педи,препоръча да правя инхалации преди да капна капките.В 0.500 л.вряла вода,махаш от котлона и слагаш в тенджерата 1 с.л. сода.След това пак слагаш на котлона.Аз,слагах Божа в кенгуруто с лице към тенджерата без да я надвесвам естествено и парата и размекваше секретите и по ефикасно действат капките.

# 110
  • София
Благодаря на всички за честитките!
Честито християнче на Ива и честита месечинка на Далия!
Стискайте палци, уттре сме на третата ДТК и ще докладвам за мерки и теглилики.
Притеснява ме прогнозата за времето утре и се чудя как да го облека бръмбара. За вятъра ще сложа дъждобрана- то е ясно.
Имам едно чувалче с ръкави и качулка и ще го напъхам в него.
Ох, притеснено ми е, защото количката ми е лятна и покривалото не обхваща цялата количка,по- точно не стига до гюрука.

# 111
  • на брега на Дунав
...А ако ще замествате млечно хранене-преди млякото и увеличавате до цяла порция/съответно за възрастта и според кг/А за технологията на храненето-не мисля,че има смисъл със шише/да не ми се разсърдите,ей/,но идеята е да свикнат децата да праглъщат и да дъвчат/нищо,че още нямат зъби, и с венците могат да претриват храната/...ако не са готови да я приемат,просто не бързайте...
Камбанска донякъде съм съгласна с теб миличка, казвам донякъде и ще ти обясня защо. От опит вече мога да кажа, както и ти, както и всяка майка с повече бебоци, че всички бебета са различни и майките трябва да се нагласят според конкретните им нужди. На теория нещата изглежда по един начин ама понякога действителността е различна. Аз всички вече знаете, че захранвам по старата схема, не защото я смятам за най-правилна, а защото може би така си приех от началото и така си и откарах пък и плодовите пюрета бяха единствените, които ни решиха проблема със запичането (голяма мъка му беше). Винаги съм била готова обаче да се съобразя с бебо независимо от всичко. С Еми нямахме проблем с лъжичките ама понякога от мързел я хранех с шише. Със захранването нямах никакви проблеми с колики и така нататък. Със Сами обаче не е така. Той всичко яде милия, но му се отразява на стомахчето. Затова спрях за малко със сокчетата в началото, затова и сега съм с пряла със зеленчуковите пюрета, просто още не е готов за зеленчукови, но с плодовите и кашите нямаме проблем. Приемам, че е съвсем логично това което казваш за лъжичката, че щом бебо не се справя добре, значи не е време да се дава храна по този начин и шишето в случая не е алтернатива. Правилно съм разбрала нали? Аз обаче пак се нагодих според Сами, защото въпреки, че не се справя с лъжичката той има следния проблем. Не се засища от млеката с които го храня (независимо, че пробвах какви ли не) и огладнява твърде бързо, но ако го храня всеки път когато мисли, че е гладен стомахчето му се претоварва и запова да връща много храна. Та понеже пюретата и кашите засищат повече затова упорито продължавам да му ги давам. Обясних това, не за да те опонирам, а за да покажа и друга страна по този въпрос. И разбира се, че не се сърдя (отговарям лично защото именно аз говорих за даването с шише), надявам се и ти да не се обидиш от това което написах.   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 19:06 от korneliia_h

# 112
  • на брега на Дунав
И сега за да няма съвсем недуразумения се обръщам към мамите интерасуващи се от захранването. Всеки разбира се сам решава кога и как да захранва. И Таталинка и Камбанска са писали супер верни неща и целта им е единствено да помогнат за което вярвам всички интерасуващи са благодарни. Както и да изглежда написаното от мен в никакъв случай не е целящо да опонира нечие изказване, в случая на Камбанска. Просто мисля, че в никакъв случай човек не трябва упорито като магаре да следва приетите схеми и препоръки, когато организма на детето му също така упорито отказва да ги приеме  Joy. Ей,  ама така прозвуча. Дано все пак сте ме разбрали.   bouquet

# 113
Здравейте сладурки!

Аз съм много щастлива понеже вече съм добре и утре си взимам детенцето Joy

За захранването да ви кажа какво е последното нещо което моята хубостница си е похапнала.... ми вече папка попарка със сиренце..... много й харесва и добре и понася за папането в 10 часа. Аз се отказах да й давам каквито и да било пюрета с шише и от няколко седмици и давам с лъжичка преди обедното ядене някакво зеленчуково пюре ... колкото иска хапва 1 -2 лъжички понякога .... а понякога и по полвин бурканче.... но не я насилвам и като започне да ми се върти и бутвам млекцето и тя си дояжда. Другата новост при нас е , че бебка пие вода от чаша с дупки ( от тези неразливащите) и много се забавлява с нея ... а и пие водичка , което преди с биберон не искаше да прави.

Честито на месечковците и на всички които празнуват  bouquet

Лека нощ от мен ... отивам да гледам Бягство от затвора и ББ - 3

# 114
  • на брега на Дунав
Най-после добри новини Валкирия  Laughing да си нагушкаш хубаво бебката като св видите. Брей ти ме изуми бе мила с уменията ви браво на вас. Вие с Ивчо на Камбанска водите класациите.  Peace. Ей, ама тая вечер като гледам май окупирах темичката  Mr. Green. Само аз ли кисна цял ден пред компютъра  newsm78

# 115
  • Велико Търново
Най-после добри новини Валкирия  Laughing да си нагушкаш хубаво бебката като св видите. Брей ти ме изуми бе мила с уменията ви браво на вас. Вие с Ивчо на Камбанска водите класациите.  Peace. Ей, ама тая вечер като гледам май окупирах темичката  Mr. Green. Само аз ли кисна цял ден пред компютъра  newsm78

Тъй си мислиш ти Mr. Green!Аз,от висене тук прахосмукачката ми цял ден стои и ме чака,ама да чака няма да избяга Heart Eyes.Отивам да полягвам,че нещо очите ми се затварят.
Спокойна нощ!

# 116
Най сетне и аз да кача малко нови снимки - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=50259&view=1&photo=57

# 117
  • Велико Търново
Краси,тази снимка където Боряна чете вестник е просто невероятна-много е сладурска!

# 118
  • на брега на Дунав

Тъй си мислиш ти Mr. Green!Аз,от висене тук прахосмукачката ми цял ден стои и ме чака,ама да чака няма да избяга Heart Eyes.Отивам да полягвам,че нещо очите ми се затварят.
Спокойна нощ!
Joy А мен к'ва камара чинии ме чака просто не ми се мисли, ама дето викаш няма да ми избягат чиниите smile3532
Сиска, че ме провукира с тая снимка а аз тъкмо да се отправям към банята  newsm62, ама верно Краси бомба е  smile3521

# 119
Малей,Корнелия ние направо на дипломация го обърнахме тука....то и аз после се замислих да не съм обидила някой,ама нямаше време за словоизлияния,че домочадието нервата готресеше здраво.....Надявам се ,че от цялата работа ти и Сиска все още сте на старите си адреси/т.е. не са ви нервни мъжовете и не са ви натирили заради неизпълнение на домакинските задължения ;-/Аз ,тържествено обещавам да не се меся повече в захранването на другите мами ,ами да си гледам моя си гладник,дето като гладно циганче брои хапките на хората/и честно казано вече се крия ,като ям,че направо ми присяда..ама милост няма/ Иначе ,за пореден път си признавам,че аз Сами съм го захранвала по старата практика-от 40тия ден,със сок и после с плодови пюрета,на 6 месеца свекито го на`раниха със свинско със зеле/а те така го готвят,че аз немога да го помириша,камо ли да го опитам Sick/,детето преди да почне да сяда плющеше попара и супа с `ляб...и пак човек стана...но честно,след всичко което прочетох...сърце не ми дава да мина Ивчо през същото.....
Краси-страхотни са ви снимките...много сте пораснали..и ти си много променена../ и определено майчинството те е разхубавило/
Сега и аз отивам да спинкам,пък утре аз поемама дежурството/с висенето на компа/ че моичкия ще ходи да види какво има из Силистренските детски  магазини и ще го карам на уволнявка/демек без готвене ,чистене и тем подобни/...
Лека и без рев нощ, ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт