Календарът есенните дни брои, ЮНСКОТО ни бебе - вика, смее се, крещи!

• 14 078
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Здсравейте и от нас
Ние се позагубихме ама и ние бяхме в отбора на болните.В неделя Йо като се разповръща отново от 3 на обяд до 10 вечерта едва успях да и спра драйфането и този път сериозно се бях запътила към болницата, че то детенце без силички остана, а сега ми отказва да яде просто незнам какво да я правя- цедих се с лъжица давах със спринцовка неще и това е.Помагайте мами с опит моля.
Ние днес следобед заминаваме на гости на майка ми, че и аз имам нужда от малко помощ и почивка, че едвам издържам вече.

Целувам ви всички и лек ден

# 121
Добро утро от нас.Благодаря на всички за пожеланията  bouquet,пропуснах да се похваля че госпойцата се държа много добре и не плака.
Elia вървете при лекарката да ви изпише нещо,то не може така детето ще се обезводни,има едни хомеопатични против повръщане ама виж за това Камбанска най  добре ще каже,освен това мисля че може да се дава по малко глюкоза вместо водичка,вие сте на кърма но Фризовома е против повръщане и лечебната хумана май.
Emsy   от мен съвет ларингита е много опасно нещо,Марти като малък много често ми го правеше има противоалергични сиропи най добре действа Идумед 2* половин чаена лъжичка се дава обаче като забравих става ли за бебета, има и един български ама той е много гаден,при всички случаи ви трябва нещо противоалергично,чая от лайка много помага,Хип имат бебешко чайче от лайка и бронхиален за кашлица,друг чай който мога да ти препоръчам пък и върши добра работа е Бронхолин,вътре има упътване как се дава на бебета и бързо да оздравявате.
айде стига съм досаждала да отивам да чистя

# 122
  • на брега на Дунав
Малей,Корнелия ние направо на дипломация го обърнахме тука....то и аз после се замислих да не съм обидила някой,ама нямаше време за словоизлияния,че домочадието нервата готресеше здраво.....Надявам се ,че от цялата работа ти и Сиска все още сте на старите си адреси/т.е. не са ви нервни мъжовете и не са ви натирили заради неизпълнение на домакинските задължения ;-/Аз ,тържествено обещавам да не се меся повече в захранването на другите мами ,ами да си гледам моя си гладник,дето като гладно циганче брои хапките на хората/и честно казано вече се крия ,като ям,че направо ми присяда..ама милост няма/ Иначе ,за пореден път си признавам,че аз Сами съм го захранвала по старата практика-от 40тия ден,със сок и после с плодови пюрета,на 6 месеца свекито го на`раниха със свинско със зеле/а те така го готвят,че аз немога да го помириша,камо ли да го опитам Sick/,детето преди да почне да сяда плющеше попара и супа с `ляб...и пак човек стана...но честно,след всичко което прочетох...сърце не ми дава да мина Ивчо през същото.....

Е, Камбанска моля те бе миличка недей така, сега ми се ще да не си бях казала мнението за моя бебо. Ей, много мразя някой да ми е сърдит или да се обиди от нещо казано от мен, ама моя навик да философствам понякога ми изиграва лоша шега  Sick. Аз за какво толкоз работи изписах вчера, за да бъда правилно разбрана. Ама моля те съветите на всяка една от нас са важни не искаме да се лишаваме от тях, нали така обменяме опит и се учим. Пък ти винаги си готова да помагаш с такива, моля те наистина не се сърди.   bouquet

# 123
  • София
Здсравейте и от нас
Ние се позагубихме ама и ние бяхме в отбора на болните.В неделя Йо като се разповръща отново от 3 на обяд до 10 вечерта едва успях да и спра драйфането и този път сериозно се бях запътила към болницата, че то детенце без силички остана, а сега ми отказва да яде просто незнам какво да я правя- цедих се с лъжица давах със спринцовка неще и това е.Помагайте мами с опит моля.
Ние днес следобед заминаваме на гости на майка ми, че и аз имам нужда от малко помощ и почивка, че едвам издържам вече.

Целувам ви всички и лек ден

Elia, съвет от мен, по-добре отидете на лекар, защото дехидратацията при бебетата е много опасна.

# 124
  • на брега на Дунав
А, и на стария адрес съм си още, мъжо разбрана душица излезе  Joy та нямаше счупени чинии . Ама то  човек малко трябва да се разтовари пък аз определено като се лутам из форума си почивам. Пък за дипломацията няма лошо само сърдити и обидени да няма, че като си спомня за мамите от съседния форум как се изпокараха ... ама да ви кажа незнам как е при вас, но аз толкова близки ви чувствам всичките, че не ми се ще дори и неволно да обидя някого пък камоли умишлено   love001
И забравих да ви кажа. Слава Богу  поне зимата ще си останем в квартирата в която сме, нали се притеснявах, че ще ни накарат да се изместим. Но март месец си стягаме багажчето и право при свеки най-вероятно. Моля се с цялата си душа до тогава да сме си наясно в крайна сметка ще си купуваме ли къща или пак ще отлагаме, че с тия кредити трудна работа бре  newsm78.
Елия какво се разболяхте и вие дано се оправите бързо, че като чуя за болни дечица и ми става едно криво.  Sad

# 125
Здравейте Мацки!

Аз минах да погледна как сте вие и бебковците и яхам прахосмукачката , че следобед ще ми докарат Боби към 4 часа, а до тогава трябва да съм овършала тук и да ида в 2 часа на фризьор да ме боядиса и подстриже, че съм като разплетена кошница в главата. Тия дни и на козметик мисля да скокна, че и в муцуната съм малко занемарена и не се понасям такава.
Според мен няма мнения за захранването които да са обидни за когото и да било. Всички си гледаме добре бебоците и си ги захранваме както ни харесва. Добре е да се чуе мнение различно от това което имаме , за да имаме избор на решения. Дори и негативните мнения са нужни за да ни светкат сигнелните лампички дали наистина нещата които правим са толкова добри колкото си мислим. Човек трябва да има база за сравнение, и ние точно това правим като пишем и споделяме начина си на действие.

Толкова ми липсваше през тази седмица бебка, а днес като знам , че си идва и ми е едно такова притеснено все едно за първи път ще гледам бебе. Много е странно, но съм решила , че при всеки удобен момент вече да се възползвам от това бабата да я всима при нея. Последните два дена с татето бяхме като младоженци.... голямо гушкане по цял ден ... и мързелуване. Та вече няма да се дърпам когато майка ми изяви желание да я взима у тях Wink

Лек ден от мен ... после като си е тук малкото Буболече пак ще пиша за да ви разкажа какви нови магарии си има в репертоара Joy

# 126
  • Бургас

Момичета благодаря за съветите, но то мойто чудо глюкоза пие и фонтанелката и е добре,аз и слагах хомеопатични свещички в дупето против повръщане.Засега е добре, но нещо и намалял апетита, а повръщането така и не се разбра от какво е Т няма разстройство също, вчера и пуснах ако за изследване и се надявам всичко да ок.
Сега ви пускам това да се посмеете който има време http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28316.60.
Целувки

# 127
Здравейте мами и бебшоци.
Някой който е патил вече със зъби може ли да ми каже дали нещата протичат горе-долу така:
рев от всичко и при всякакви условия-при ядене, в люлката, в проходилката. Междувременно не забелязвам да се държи така сякаш нещо я боли. Като я взема в мене да си играем и се лендзи. Ама тоя рев вече два дни ми доиде не знам докъде. По принцип не е научена на ръце и в непрекъсната компания. А като гледам венците са бая подути...

# 128
  • Варна
Здравейте!  Аз ще се отчета набързо, че грипчето май ме е пипнало и ми е зле . Ходихме на консултация, Крис е пораснал с 2 см и е наддал само 150гр. Много ми е гадно...явно не му стига кърмата на мъничето. Направо останах като гръмната като разбрах. Сега купих пюренца и на следващото хранене започваме. Исках да избутам до 6тия месец, но уви...ще ядем и ще плюем от днес. Педиатърката ми каза още, че затова се буди нощем - не му е стигало млекцето на мама. Хайде отивам да си ям овесената каша за bombs

Последна редакция: вт, 31 окт 2006, 15:31 от Анита_

# 129
  • София
Здравейте мами и бебшоци.
Някой който е патил вече със зъби може ли да ми каже дали нещата протичат горе-долу така:
рев от всичко и при всякакви условия-при ядене, в люлката, в проходилката. Междувременно не забелязвам да се държи така сякаш нещо я боли. Като я взема в мене да си играем и се лендзи. Ама тоя рев вече два дни ми доиде не знам докъде. По принцип не е научена на ръце и в непрекъсната компания. А като гледам венците са бая подути...

mimik, мммдаам + изброените от теб неща и безсъние вечер или поне при Марто беше така. Това е 3-то дете, което гледам (първите 2 не са мои  Laughing) и при всичките симптомите са сходни, а понякога може и лека температура да има. Забравих да допълня, че при някои бебета се наблюдава и подсичане и безапетитие.
Успех.

# 130
Уф,явно и аз като реша да се майтапя трябва да си наема някой да ме обяснява разбираемо...хич и не съм си помислила да се сърдя или обиждам/ама пусти хормони дето още не са ни са се наместили.... Mr. Green/..просто се опитвах да се самоиронизирам,че на хората акъл давам,пък на моето дете очите ще му окапят по нещо различно от кърма...но ,понеже и аз все чета,все питам ,пък като ме удари музата и малко разсъждения произвеждам...та стигнах до извода,че ако нямама бърза работа/да тръгвам да работя,да ми се налага да оставям дечко на накой да го гледа/по-добреда си изчакам/пък и по-мързеливо и по-евтинко ми идва,освен,че е и по-природосъобразно/Просто мисля,че това което природата е създала е възможно ной-добрия вариант...а логиката ми е следната....щом е готово детето,само ще си поиска,ще има зъби,ще може да седи само....а дотогава ще кара на мамината манджа.И тъй като ми дадохте разрешение да продължавам да пиша-искам да кажа на мама Саси,че едва ли захранването ще се отрази на качването/освен ако не наблягате на кашите,щото от тях се пълнее/-установено е,че до приблизителната възраст от 6 месеца,най-добре се усвоява майчината кърма или Ам/краве или козе мляко максимално доближено до състава на кърмата/Така,че ако наистина мислиш,че детето ти не си дояжда-по-добре започни да го дохранваш с АМ,отколкото да бързаш със захранването/макар,че не пречи да пробваш-може и да сте готови вече...но имай впредвид,че тази храна е основно за разнообразие на тази възраст/А ,ако детето ти е спокойно ,спи си и се развива добре,не се притеснявай от разни мерки и теглилки/още повече,че като знам нашата педка как ни тегли...съм почти сигурна,че резултатите търпят коментар/Има и фактори,като дали сте били нахранени или изакани преди консултацията,щото и това са поне 200-3000гр отклонение..Да не забравя и това,че ако сте качили повече предните месеци,възможно е да компенсирате в момента./все пак това са бебета,а не бройлери,пък и те не наддават равномерно всеки път/Стига съм се изказвала засега,но ако някой иска да пита нещо-да знае,че съм винаги насреща.
Елия,и аз мисля,че е най-добре да се обърнете към лекар,защото вируса в момента е много лош и ми е трудвно да ти дам съвет така от разстояние...иначе симптомите и при нас бяхяа такива,и чак на 4тия ден Сами прояде каквото и да е,но той все пак е по-голям и поне може да казва какво иска и как се чуства...Гледай и ти да се починеш,че и от недоспиване и притеснения пак се срива имунитета,пък ако и ти се разболееш-тогава вече става лошо...
Мимик,тъкмо това са симптомите на никнене на зъби...щом и кротанчо като Ивчопочна редовно да ми виси на ръцете..но децата се изнервят от болките и искат повече внимание/незнам на вас дали са ви никнали скоро зъби,но аз мога да ви разкажа ,щото нали си имама един дежурен мъдрец/При нас освен от гушкане,понякога помагат и визенето с кола/като е свободен татито/ ,звука от телевизора,докато се приспиваме и Хамомила-та/но тя не при всеки помага/

korneliia_h ,радвам се поне още малко ще сте самостоятелни,а пък сега искам да ти пожелая да напечелите много пари тая зима и напролет да си купите къща... PraynigИ да занеш,че много си те обичам/щото си сродна душица/ и хич и не мисля да прекратявам полемиките с теб....  bouquetи  Hug
Сега отивам да си поизрина кочинката и после пак...пък и да има място и другите да се разпишат

# 131
  • BG
Здравейте,мамчета Simple SmileНие вчера бяхме на консултация,Ники е 7.300 кг и 63 см,качил е 700 гр, сложиха ни и третата ДТК и бебока се държа като истински мъж Grinning
Аз също му давам плодови и зеленчукови пюрета,ядем ги с лъжица,харесва ги,само дето не си пада особено по моркова,ако е основна съставка. Вчера го захраних и с каша,дадох му три лъжички,хареса я човека.Ядене обаче не съм му заместила,плодовото го хапваме преди обяд между храненията, зеленчуковото на обяд му го давам,най-много да изяде половин бурканче и после се кърмим.Ники обаче нещо не му харесват купените зеленчукови пюрета(но съм му давала само на Ганчев де) и аз си му ги правя.
За килограмите - и аз имам да свалям още 8,през бремеността качих 35  #Crazy #Crazy #Crazy,не ядях кой знае колко,пък накрая и задържах много вода.Досега съм свалила 27, преди две седмици реших че съм малко на диета,и бях де-за 2 дни,обаче веднага ми се отрази на кърмата,много намаля,и реших да отложа отслабването за след кърменето.
Ох,поолях се с писането Embarassed
Приятен ден на всички Simple Smile

# 132
  • на брега на Дунав
Мале Камбанска мъжо все ми казва, че аз от майтап не рабирам пък аз не та не, ама явно да ти кажа понякога трудно вдявам да му се не види. Пък нали и виртуално си комуникираме, та грешки стават. Аз сериозно помислих, че се засегна и затова няма да си изказваш мнението. Ама дето викаме в Силистра:  - Ако има нещо - няма нищо!  Peace Пък за къщичката чул те Бог, направо толкова много го искам, че чак не ми се мисли, щото ми омръзна с тия квартири вече почти 7 години, то да беше една, пък то все попадаме на такива дето решават да ги продадат и сменяме ли сменяме. Отначало беше интересно ама сега  Sick.

...
korneliia_h ,радвам се поне още малко ще сте самостоятелни,а пък сега искам да ти пожелая да напечелите много пари тая зима и напролет да си купите къща... PraynigИ да занеш,че много си те обичам/щото си сродна душица/ и хич и не мисля да прекратявам полемиките с теб...bouquetи  Hug
И аз така  newsm10  newsm51
Оттеглям се спокойна  Mr. Green, че имам тука нещо да майсторя на компютъра, пък от писане съвсем съм го занемарила. За чиниите снощи се разминах, но за туй вече ще ме строяват  Sick. До скоро маминки.   bouquet

# 133
  • Варна
.....И тъй като ми дадохте разрешение да продължавам да пиша-искам да кажа на мама Саси,че едва ли захранването ще се отрази на качването/освен ако не наблягате на кашите,щото от тях се пълнее.....
Камбанска, нещо не си в кондиция днес...аз се оплаквах за ненаддаването  smile3503 Ама простено ти е, понеже знам какво ти беше на главата миналата седмица  Hug Heart Eyes Дано при Вас вече всичко да е наред и да сте здрави и весели всички. А жилетката и прическата ги чакаме на снимка още, да знаеш. Иначе за качването на Крис като се позамислих над това което си написала...така си е, но моя син определено е готов за захранване. Няма зъби, но гледа доста жално като ядем. Вече изяде 2-3 лъжици от ябълковото пюре, а аз ще гледам да увелича течностите и да намаля нервите. Знам си рецептите за увеличаване на кърмата ама...да ме пита някой защо се шашнах така....а и тая температура май ми топи мислите.....отплеснах се, съжалявам.
Корнелия, стискам палци да се уредите скоро със собствено жилище  newsm10
Отивам пак да полегна.....доскоро.  newsm51

# 134
  • София
Здравейте!
Ние днес бяхме на консултация, та да се отчетем: 7800/70. Понесе геройски ваксината, плака много малко, основно се хилеше. На отиване и връщане беше много ошашавен и се спотайваше като мишле в количката- сутринта в София беше 2 градуса и беше доста хладно, чак му се зачервиха нослето и бузките. Иначе се движим като подвижна лудница със здраво крещене и блъскане но дрънкалките. Щастлив е човека, че откри силата на гласа си и го упражнява вече няколко дена, а на мен ушите ми вече звънтят.
Ще започваме вече кашите и месните пюрета.
Купила съм бананова на Милупа и смятам да започна с нея.
Засега това е от нас.
Лека и спокойна вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт