Календарът есенните дни брои, ЮНСКОТО ни бебе - вика, смее се, крещи!

• 14 053
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
  • Канада
Оф,това захранване наистина много сериозна работа!Толкова съм объркана ooooh!,че се чудя не може ли аз да си го кърмя,пък той сам да си се научи да яде Laughing(това в кръга на шегата)Ние имаме доста време до 6-ти месец,нали е роден почти накрая на юни,та надявам се да се изуча до тогава.Абе момичета,не може ли всички които ще захранват по късно да споделят тук как точно мислят да го направят,че такива като мен неуки да взаимстват!То вярно,че всяко дете различно приема храните,ама горе долу да си изградя и аз някаква представа как да го направя това захранване!Благодаря предварително!
Аз Ванко още не го слагам да седи,все ме е страх,а то детето такова желание има!Само като го хвана за ръчичките и почва да се набира!Изправя се от гръб до седнало положение почти самичък!И е толкова доволен,раздава едни беззъби усмивки наляво и надясно LaughingИначе не може да се завъри още от корем по гръб и обратно самичък,но ще е скоро така ми се струва!Много е смешен като го сложа по корем и започва да се отбутва с краченцата,но.....не се сеща мъничето още да си мести и ръчичките и така само дупето вдига нагоре Laughing
И накрая да попитам мамите,които имат познания в областта на зодиите:)На много места четох,но много противоречива информация събрах-каква зодия е Калпазанко като е роден на 21 юни newsm78
Целувки и спокойни сънища на всички smile3524

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 05:20 от dany_ip

# 226
Здравейте и от нас в тази студена и мразовита зимна сутрин!
Искам да благодаря от все сърце на мамите , който ми казаха добри думи в постингите си.Виртуално ги прегръщам newsm51 и няма да ги изброявам поименно Naughty Wink
Искам да благодаря на Таталина за всички връзки към полезни сайтове , който ни е дала newsm53
За захранването - за сетен път ми се изправиха косите от ужас и се питам - абе нашите педиатри четат ли поне половината от това , което ние четем , а smile3516 И все пак лекари са  !Мога ли постоянно да лъжа и да поемам аз голямата отговорност за това как и кога е захранена дъщеря ми.Е писна ми да лъжа и не мога повече така , ще откача!Кое е правилното и кое е грешното newsm78Кой са крайностите , какво става  smile3511На кого да вярваме и на кого не - дали да вярваме на всичко публикувано в мрежата и ако да не дава Господ стане проблем към кого точно тук виртуално да се обърнем ? AngryЕ това се чудя откакто чета изобщо за захранването .
Ами то това захранване стана голям проблем  newsm61 и кой го превърна в такъв - ние ли , информацията ли , идея си нямам много се обърках , честно. RageДано да сте разбрали нещо от поста ми. doh doh #Puppy dog

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 10:29 от Вили1

# 227
  • Варна
Здравейте. Бързам да се отчета за днес, че Крис се събуди и след малко ще замрънка. За сега отбивам номера с люшкането на количката с единия крак.
Ива78, мерси за пожеланието, но нека не е толкова скоро  smile3503 иска ми се да минат 2-3 години  smile3521
Irenahr, за сядане може би ви е още рано, но столчето за кола е анатомично - извито е на гръбчето и няма проблем. Дори на запад не изписват от родилния дом бебето ако не е в такова столче. То е за безопасност, но идеята ми е, че е пригодено за бебета. Ако все пак ти е притеснено сложи възглавничка в най-дълбоката част за да намалиш извивката. А детето само ще си покаже дали му харесва. Отделно, че момиченцата могат да се слагат и по-рано от шестия месец да посядват.
Ninani, тъкмо си мислех да ти предложа да се видим някой ден на градинката пред Маяковски -тази новата и то взе че заваля сняг....нищо, ще чакаме затоплянето, което обещават за другата седмица.
Boshi-Moshi, липсваше ни...пиши по-често smile3503
Весел ден на всички!  Two Hearts

# 228
Елисирче, голям сладуран, да го нацелуваш и нахапеш по голямото дупе  bouquet

# 229
  • София
Да се похвалим! Качили сме 580 грама и 2 см. последния месец. Вече тежим 6.380 кг. и 62 см. И най-важното - даже не си отворихме устата при биенето на последния Пентаксим! Чак не мога да повярвам, но явно не усети убождането.
Иначе, определено я сменям нашето педи! Просто все повече не мога да я дишам. Никаква информация не ми дава за нищо. Каза - почвай сокове, а като й казах, че соковете искам да ги пропусна, само ме изгледа тъпо. И не обърна никакво внимание, като й казах, че Вики почна много да се поти и започнаха да му изскачат ребрата. Ебаси, станахме си сами лекари! След половинчасово чакане за направление за 2-рата рехабилитация отидохме при ортопедката, която определено каза, че ребърцата са леко изскокнали. Ако ми направи рахит, при положение, че 2 месеца подред й обръщам внимание на това, ще отида и буквално ще я удуша педиатърката! И почвам със захранването, определено! Че определено взех да се плаша от рахита.
Но както и да е, в неделя съм записала час при новата педка, при която искам да се запишем. Ще отида на частен прием, хем да видя дали ще ми допадне, хем да си задам всички въпроси, на които онази просто не желае да отговори.
Ох, спирам, че пак се нервирах! Целувки на всички бебоци!

# 230
Добро утро и от нас!Е и ние в Русе вече си имаме сняг,който така ми обърка плановете за разходка  #2gunfire но нищо все пак ще отидем на гости в сестра ми
Боши Моши,Таталинка и ние се присъединяваме към "кашкавалените" не щем нито да се обръщаме нито се надигаме ама и това ще му дойде времето ние просто сме по-пухкави  baby_neutral ооо моя син заспа,а трябва да излизаме  newsm78
Много целувки на всички доскоро  Heart Eyes

# 231
Честит първи сняг, там където заваля Simple SmileSimple Smile Мирише ми вече на Коледа. Толкова обичам декемврийските празници и настроението около тях. Много отдавна не е валяло толова рано през ноември. Аз не съм фенка на лятото или по скоро обичам всички сезони.
 За захранването! Изчислих сега грубо , че кърмя Стефи 5 пъти през деня и 2 пъти нощно хранене. Не ме притеснява, че го кърмя на 3 часа и по-начесто. Определено кърмата го засища, та макар и не за 4 часа, та затова по начестичко се храним. Мисля, че вече е 8 кг ( 3.300 се роди). Към кърмата прибавям и около 100 гр. чай. Обикновенно му давам шипка.
 След грубо 2 седмици, Стефи става на 5.5 месеца и смятам да започна захранването директно с картоф. Няма да чакам до пълните 6 месеца, защото искам до тогава да сме захранени и да заместим напълно обедното кърмене с твърда крана. Картофа се усвоява най-лесно. Пропускам въобще плодовото захранване. Определено има риск ,след това Беб на приеме чистия картоф, без никаква сол. Солта и захарта изключвам напълно от менюто. И така по една лъжичка в повече ще прибавям всеки ден и в рамките на 8,9,10 дни ще се захраним. Постепенно към картофа ще прибавям морков, да речем от 4-5 ден, малко тиква (естествено сладка), както и чевен пипер или чушка Simple Smile както щете го приемайте. И червения пипер е сладък. Така и ястието  се придържа към схемата на разделното хранене, нещо с което искам да се съобразявам (естествено когато е възможно) при храненето на Беб.
скоро пак ще се включа
хубав ден от мен   bouquet  bouquet  bouquet

# 232
момичета имам в предвид - 100 гр. чай дневно, да не стане недоразумение  Grinning

# 233
  • на брега на Дунав
Здравейте и от мен   bouquet. Тъкмо се бях шашнала, че пак нямаме нет и той взе, че се стресна и тръгна. В голяма чуденка сте изпаднали с това захранване. Ние дето захранваме рано поне имаме малко инфо от педките (че й те големи скрънзи на обяснения), ама вие наистина си е трудна работа  newsm78. Вили ако всички са на едно менние по въпроса за захранването всичко щеше да е песен, ама уви решили хората по трудния начин да стават нещата. Може би наистина късното захранване да е по-добра алтернатива, често да кажа незнам, но със сигурност педиатрите от старата генерация не четат новости пък и да четата трудно биха се предали без бой, ще устояват на старите си разбирания като 'стари кучета'. Пък ние може да си се чудим и да се ядосваме как да си гледаме по-добре децата. Не се шашкайте толкова едва ли захранването в по-късен етап е много по-различен от този при ранния. Почваш по лъжичка (каша или картофено пюре както е писала Мари_Ана, примерно), после две, три и ако детенцето приема добре храната имаш зелена светлина.  
Боши-Моши, ама наистина много рядко пишеш мила, хайде не ни забравяй   bouquet.
Иначе като говорим за 'кашкавалчета", Сами е в списъка на полукашкавалчетата. С обръщането нямаме проблем, ама крачетата милите бетер от 'кашкавалчета', направо 'топени сиренца'  Joy. Все още не се "хоцаме"  Joy ама хич  hahaha все едно няма крачка ами две дълги "желирани бонбонки". Ще видим какво ще се произнесе педито след няколко дни по тоз въпрос, че съвсем се замислих да ви кажа  newsm78. Ама едно кулинарно обяснение му дръпнах  Sick
Отивам сега да се разпиша и в другите темички, че и те плачат за внимание милите. До скоро мами.

# 234
  • на брега на Дунав
Мари-Ана питах се с това чайче от шипки не се ли спичате, щото аз до колкото си спомням шипките ги препоръчват при растройство  newsm78. Иначе е супер, че си пие чайчетата детето и аз мисля да давам на Сами особенно през зимата.

# 235
  • Велико Търново
Здравей те сладурани! GrinningДнес имам повод да почерпя-Божа се обърна,о чудоо!Вече си мислех,че нещо не и е както трябва,ама то всичко с времето си!Тъй де черпя с  beer Wine Glass beerвиното ми се вижда най-подходящо в този студ.
Днес ще водя Божа при педи то,защото освен,че има сополи/има май конюнктивит/не знам да ли така се пише/.Носът ми тече като чешма,ама аз съм си куча марка и се надявам по-бързо да се оправя Mr. Green.
Тази и другата седмица у нас ще е лудница,благоверния чете за устния изпит и не знам защо е решил да ме действа като служебно балканче Twisted Evil,ама аз се опитвам да не се давам.

Гледам обсъждате захранването,аз ще кажа аз как започнах.Като навърши пет пълни месеца дадох зеленчуково пюре от ранни моркови на Хип/не го харесва/т.е. не харесва нищо зеленчуково,затова се принудих да го смесвам с АМ и така го яде.След няколко дни дадох и каша-безмлечна и безглутенова на Фризо-пише за кърмачета над 4месеца.Омита я за норматив.Като навърши 6 пълни месеца мисля да предложа и плодово пюре,защото дам ли и сега просто зеленчуково няма да близне.

Някоя мама се притесняваше за "неакането"и ние бяхме така,но сега като започна да яде и друга храна просто не е истина за какви памперси миризливи и пълни става на въпрос.

Това е от мен за сега,че от преди час съм тръгнала за цигари и хляб Mr. Green!От мен хубав ден и  Hug!

# 236
Здравеите и от нааааас wavey. Ха 4естит ви първи сняг. И да кажа, 4е и ние сме от "ка6кавал4етата", като имам в предвид 4е о6те не се обръ6та, но затова пък сериозно си стои на кра4етата. Даже като я къпеме в коритото и тя си стои права и много се забавлява. Е разбира се аз си я придържам, да не си помислите 4е ве4е сама стои Joy. За това дали ве4е седи, ами седи разбира се, естествено пак с подпиране и държане. В стол4ето за кола ве4е си седи без да пла4е и се 4увства добре. Аз все си мисля, 4е ако беб4ето не е готово да седи то само 6те си каже 4е не му е удобно, поне на6ето бе6е така. Ние задължително правим гимнастика преди банята, за укрепване на костите и за да се измори то4но преди сън. За захранването, тъмна Индя съм и аз smile3506. Ние 6те сме от късно захранва6тите се бебета, за сега все о6те успе6но се кърмим и това ни стига /слава Богу/. Онзи ден когато бях на консултаця ми казаха, 4е бебетата е наи-добре да се захранят към 25/26 седмица. Тогава 6те се интересувам допълнително как става това тук и как препоръ4ват да се запо4не. А ако не6то не ми допадне на4ина, съм ре6ила да захраня по на4ина на Мари-Ана с картоф4е. И като стана въпрос за захранването, имам един можеби тъпи4ък въпрос, но не6то не ми е ясно, за6то трябва да се дава на бебето и пиуре и ка6а newsm78? Не може ли или едното, или другото? А неможе ли изоб6то без ка6ата? Тя какво му дава на бебето пове4е от пиурето? Не6то не ми е много ясно, моля ви да ми обясните Blush. Е това е за сега от нас, желая ви лек ден, и разхождаите децата си независимо 4е навън е студенко. Целувкиииииии  love001

# 237
   Здравейте мамчета! Днес Владичка навършва 5 месеца и съм решила да я захраня! Виждам, че темата за захранването е най-разискваната в момента, затова ви препоръчвам следните примерни режими на захранване, аз смятам да се ръководя от тях:
http://store2.data.bg/iramira/calendar_main_frm.htm

http://ilianas.hit.bg/Schemes.html#beginning

# 238
  • София
Здравейте и от нас!
Днес въпреки лошото време си направихме една малка разходка. Понеже тука много духа сложих дъждобрана да му пази завет. Една баба, която разхождаше доста по- големичко детенце ме изгледа много странно и промърмори: " Това пък как е увито". Друга една съседка пък изкоментира, как съм можела да изведа детенце на този студ! Аз ли нещо не съм  в ред!? newsm78 Докато бяхме навън непрекъснато проверявах да не му е студено. Когато питах педиатърката онзи ден ми каза да го извеждам всеки ден, дори при минус 5 градуса.
Вие какво мислите?

# 239
Здравейте на всички!Честит първи сняг и от нас в Русе!Леле как я мразя тази зима и най-вече студа  Sick Да ви се похваля Марти вчера си откри краката  Joy Добре обаче  човекът реши,че вързанките на терличките не му харесват и реши да ги махне всичките и сега мама има работа  Simple Smile А днес е толкова залисан в играта си с краката и с това как да ги натика в устата си, че дори забрави да мрънка  Grinning Иначе отдавна се надига и се мъчи да сяда(а от полу-легнало положение дори успява)
andy06,според мен детето трябва да е навън всеки ден поне за 30 мин.И аз слагам дъждобрана на количката и така излизаме.Все пак трябва да свикват и да се климатизират постепенно  Simple Smile
А сега вече е време да го слагам да спи,така че от нас толкова(за сега)  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт