Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Диспалазия на шийката

  • 233
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 15
Здравейте. На 28г съм. Когато родих преди 7м доктора който ме изражда секцио каза,че всичко е добре долу,обаче днес бях на профилактичен преглед при гинеколожка ,която ме гледа с колпосколоп и видя около цервиналния отвор изменения,някой участъци били нежни но имало един по груб,причинявали. Са дисплазиите най-често от ЧПВ. Не знам на кой свят съм ,изпаднах в някакъв шок и не ми е добре ,вика  ме за някаква течна цитонамазка не разбрах каква и да ми направи изследване за ЧПВ за се види ако го има кои са точно,но направо ми се срина светът под краката и съм ужасена да нямам рак,цялата се треса като листо..

# 1
  • Мнения: 875
Предния ти ПАП тест, кога е бил, коя група е бил?
Реално според гупата ще се уточни какви ще са следващите ви действия.
Аз имам тежка/дълбока конизация/, от тогава са минали 9 г, правя ПАП тест на всеки 6 м за мое успокоение. Не се стресирай излишно.
Ако резултатите са повече към 3А група, ще ти се назначи терапия и ще направиш контролен ПАП тест след 3-6 м., ако резултатите са по-високи ще се направи биопсия, а вече след нените резултати по преценка конизация.

# 2
  • Мнения: 15
Различно 2019 пап 3аб после след 1м нова 2 група в друга болница,тогава пих някакви неща и слагах разни кремове,не знам вече

# 3
  • Мнения: 875
Виж си резултата, но аз ако съм на твое място бих си поискала направо след него биопсия.
При ПАП теста е много важно как се взима и кой я гледа.
Преди моята конизация имах 8 ПАП теста (през месец), при някой от тях съм имала лечние, при други не, обикалях различни светила и тн., редуваха се 2 Б/3 АБ, накрая отидох при един онкогинеколог, той поиска да направи още един ПАП тест, аз отказах и си поисках биопсия и добре , че го направих , резултата беше CIN 2, последва конизацията. Пет години по-късно с TAC  серклаж, без проблем и без ден залежаване износих детето си.

# 4
  • Мнения: 15
Кой е доктора

# 5
  • Мнения: 875
д-р Видев, но нямам представа дали практикува още.
За София бих ти препоръчла Л.Христов в Надежда. Проблемните шийки са му слабост, ако мога да се изразя така.
Следя се при него, той ми прави TAC серклажа и още няколко операции.

Общи условия

Активация на акаунт