Търся мнение, да се откажа ли

• 12 838
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
Нямате идея колко кукувици вярват в теорията, че с взимането на проба те заразяват умишлено.

Всички, които тук обясняват, че авторката нещо не е наред и щом живеят заедно в нейното жилище, то е общо, в едни други теми обясняват, че който плаща, той поръчва музиката. Искам да видя как прибират при себе си мъж, в жилище, което изплащат сами, мъжът плаща част от сметките и му дават право да решава дали стените ще са в цвят лавандула или каки. Мдаааа...

# 106
Ще ги видиш другия път. Част от сметките плащат съквартирантите. По едно жилище и домакинство има много други разходи, дори и да не участва той  в ипотеката.

# 107
  • София
Всички, които тук обясняват, че авторката нещо не е наред и щом живеят заедно в нейното жилище, то е общо, в едни други теми обясняват, че който плаща, той поръчва музиката.

Е това е редовен номер. Постоянно връткане, че да стане спорче. И противоречащи си постоянно мнения, гарнирани с двойни стандарти.
Както и ако са сополи ама са на другите - няма поблем, ама ако са на личното чедо, ще му навлязат в мозъка през носа, ако трябва да му бръкнат горкото.

# 108
Бе, какво го жалим, той възрастен човек и не е на улицата, предполага има кой да се грижи за него. Не вижда смисъл, като болен и си при вашите да отидеш за уикенда у гаджето, за да му предадеш вируса евентуално. Те не са се виждали цял месец, сега точно решил да си спази уговорката за почивните дни.
Те реално само си съжителстват от време на време. Нямат морални обвързаности. Ако беше на хотел и там го събори, да бих отишла да го прибера и да се погрижа, но той е месец някъде, така и не стана ясно къде. Те преди разболяването са имали идеята да се видят за уикенда, но при новите условия смятам, че е по-разумно всеки да си остане където е. Живеят от два месеца заедно, на пресекулки, щото той цял месец го няма. Тя вече се пита дали да не се откаже от тази връзка, вие и натрихте главата, че не го щяла болен. Тя толкова позитиви изтъкна и после му намери кусури, с които да оправдае зародилите се чувства на съмнения, пък вие искате да го гледа болен.

# 109
Нямате идея колко кукувици вярват в теорията, че с взимането на проба те заразяват умишлено.
Не съм по конспирациите, но , как да кажа, някак имам вяра , че отворената рана е вход за бацили и зарази. Както и липсващи , как им викаха, защитни сили на организма / имунитет са предпоставка за разболяване.
Просто по-тъпичките пропускат няколко момента между бъркането и заболяването и правят грешни връзки, което не значи, че факт бъркане въобще не е свързан с факт разболяване.
И в случая говорим за някакво предполагаемо заболяване. Сега е преходен сезон, 1-2 дни сополи са нормални и от векове са били. Малко е неадекватно и куку да се тестваш за всички познати заболявания, понеже при падането на Т навън си подсмръкнал и издухал носа два пъти сутринта.

# 110
  • Далечният изток
Колкото хора, толкова и мнения, какво се чудите пък вие...
В крайна сметка, аз от страна на авторката за нещо като чувства към този мъж не прочетох. Чувствала се обичана, той ѝ давал какво беше - емоции ли?! Това в началото на поста де, после друго.
Тя какво му дава, освен подслон от време на време, когато е здрав, май друго нищо...

# 111
То ако ще да се тества, ама поне да се изолира за известно време да се види как вървят нещата.
Иначе допреди ковид големи драми и разправии за доведено дете с кашлица и сополи на детската градина или площадка, сега изведнъж всички много смели, стана какво толкова, едни сополи, хипохондрици такива...

# 112
Аз се тествах в домашни условия с бърз тест, след като си загубих напълно обонянието, имах леко чувство на умора и знаех, че съм контактувала 10 дена преди това с болен Ковид, който също не знаеше, че е болен. В момента, в който разбра и го карантинираха ме предупреди, то нямаше и как да не стане. Аз бях във ваканция, така че не ми се налагаше да контактувам с много хора. И до десетия ден си мислех, че ще ми се размине. Прекарах го сравнително леко, но имах пневмония без температура, липса на обоняние и умора, но като цяло се справих добре. Работих от вкъщи. При други симптоми и без да знам, че съм имала пряк контакт с болен едва ли щях да се тествам.

"В крайна сметка, аз от страна на авторката за нещо като чувства към този мъж не прочетох. Чувствала се обичана, той ѝ давал какво беше - емоции ли?! Това в началото на поста де, после друго.
Тя какво му дава, освен подслон от време на време, когато е здрав, май друго нищо..."
Аз затова каза, че тя също е токсична и си търси послушко, не равностоен партньор

# 113
Съзнателното вкарване на вирус в нечия къща ,в която не си с постоянен статут,а по скоро пробен ,си е признак на безотговорност,егоизъм,ниска култура и липса на любов.
В крайна сметка той не е бездомен и не се е заразил при авторката.

# 114
Преди коронната се боеше за геройство да ходиш болен на работа и се смятаха за лигльовци всички, които ползват болничен за гърлобол и сополи, а масово и децата се водеха сополиви и с кашлица на градина.

# 115
И сега имам близка, която така ходи на работа. Болна с температура и кашлица, болки в мускулите и пр. За да мине проверката на входа пие лекарство за понижаване на температурата, но ходи и го смята за нормално и ни и пука. Всичките и колеги го минали, така че защо да пази някого. Кефи се, че прецаква системата и правилата.

# 116
Ем лирическият герой е искал да се видят, цял месец е много време. Уж имат връзка (то слаба работа, ама да го наречем така за благозвучие.)
Не знаем дали е с 38 градуса или просто подсмърча, а има някакво значение.
При толкова боледуващи безсимптомно, викам всички, които имат по две жилища, да се разделят за по-сигурно. Инак си е риск.

# 117
  • София
Аз пък викам, че ако можеш да издържиш без някого цял месец, да си подариш още 2-3 седмици.

# 118
Аз пък викам, че ако можеш да издържиш без някого цял месец, да си подариш още 2-3 седмици.
Бе направо сменяй статута от пробен на неподходящ.

# 119
Той може да не си възприема статута като пробен. Нали от два месеца са се събрали да живеят заедно. Даже тя му е казвала, че това е негов дом.

Общи условия

Активация на акаунт