Пърха вече бебче сладко, през АПРИЛ ще радва мама, татко

• 18 921
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Добър  ден коремчета сладки   bouquet

Слънчо ни се усмихва навън , дано се застои по- дълго , че ни вдига тонуса така Simple Smile

Stra4iatela  - Незнам какъв инквизитор са колата , епилатори , депилатори , ама в крайна сметка от някои от вас четох, че  след тях ползвате НОШ-Па . И най - интересното е , че знаете че ще  боли , и че може да има  някакъв  риск , а ги ползвате .
Но ваша си работа , всеки сам знае себе си . Колкто до бръснача - зависи какви ползваш . Има някои дето изобщо няма порязване .

Гигилче  - и аз съм така , задължително всяка  зима  се разболявам ..
А  сега  тия  храчки ... още ме  мъчат . Лошото е , че са  придружени с  дращене , което  води до кашлица Sad

Бенита , аз тфа задушаване го имам като си нося сутиена . Затова ... вече не  го нося .

# 121
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз казах за Нош-па, но не съм го пила просто си го носех в чантата ако се получат контракции при процедурата.

# 122
Аз и когато не бях бременна имах в чантата си нош-па-пиех го при менструални болки Rolling Eyes.Сега пия понякога при болезнените разтягания на матkaта при нарастването.Никога не съм пила поради това, че ще ходя или че съм си правила кола маска Rolling Eyes.Всяка бременна е хубаво да си има в чантата тези хапченца.Колата е по-добрият вариант, поради това, че не се налага всеки ден да се прави.Единствено при напредване на бременността, ако жената страда от разширени вени/ понякога състоянието провокира образуване на такива!/ не е препоръчително.Но заради вените-не заради бременността като цяло.
Аз не мога да си представя, да съм с епизиотомия/разрез при раждането/ и от долу да ми набождат косми.Минала съм го това, та знам за себе си.Предпочитам инквизицията на колата седмица преди да родя, но после-месец докато се чистя да ми е почистено там, а не да се бръсна всеки ден.

# 123
alabina, както вече казах аз лично имам висок праг на болката и преди когато не бях бременна почти нищо не усещах при правенето на кола маска, та дори и на триъгълника. Относно Но-шпа аз винаги съм си носила в чантата освен него и Нурофен, защото менструалните ми болки бяха много силни. А относно бръснача ползвам възможно най-марковия и най-скъп... пак казвам зависи как си свикнал , но аз винаги съм била привърженик на колата маска, пък и според мен по-добре изглежда за по-дълго време.   Peace
Гигилче, и аз съм болнава... от няколко години на сам, няма болест или грип, който да ме подмине. Та сега задължително ще пия допълнително витамини.

# 124
За настинките - във форума четох, че за хрема може да се ползва Биопарокс. Позволено е и Стеримар, но даже не ги знам как изглеждат  Embarassed Помня имената за всеки случай, ако ми се наложи.

# 125
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Стеримар е спрей с морска вода. Продават го в он-лайн магазините
Можеш да използваш също и физиологичен разтвор. Последно го купувахме на банка. Пробивах банката с игла за спринцовка и със спринцовка дърпаш от банката в друг съд или си пръскаш директно в носа. Иглата не я вадиш от банката и така можеш да я ползваш дори 10 години. Това ми го казаха в аптеката. После ще ти трябва и за детето.

# 126
Здравейте слънчевки!
Днес съм супер щастлива. Все още съм болна и ми е доста лошо, а същевременно се усещам чудесно - току що се връщам от ЖК. Беби ме разплака от радост - като гледах как рита и опъва крачета... Доки ни отдели доста време, като първо го показа на тати и подробно му обясни кое е сърчице, кое е стомахче, показа му гръбначния стълб, плацентата, пъпната връв... абе всичко което може да се види в момента, обясни му разни работи като къде трябва да излиза пъпната връв, как трябвало да изглежда гръбначето и т.н. Щом приключи с таткото, обърна монитора към мен и ми показа всичко. Чувствам се много странно. Още не осъзнавам ясно, че това е човек и то детето ми, и въобще точно какво се случва, но усещането е великолепно.
За кола-маската питах доки и тя каза, че е за предпочитане да се избягва, но не поради опасността от контракции, а поради опасност от инфекции. Спомена, че дори наскоро са имали тежък случай. Аз и преди съм попадала на информация, касаеща опасността от колата по време на бременност и доколкото помня се препоръчваше студената кола маска - тя е по-хигиенична, но по-болезнена. Та ако някой има козметик със студена кола - давайте координати. Аз вчера запитах за едни координати тук, но не знам дали е студена.
За сега ви казвам ЧАО, че имам доста работа, но да знаете, че БИГ СИСТЪР ИС УОЧИНГ Ю  Wink
Весел и успешен ден!

# 127
"Стеримар е спрей с морска вода. "
И се продава във всяка една аптека.Той прочиства, не отпушва.Дава се и за малки бебета/ то принципът е каквото може на малко бебе, може и на бременна/Представлява синьо-бял флакон.

# 128
  • Пловдив
За настинките - мен също не ме подминават, а и от една седмица ме мъчи такава. За хремата освен споменатия Sterimar, който наистина само прочиства, ми предписаха и спрей за отпушване на носа на Erba Vita - Rino Propoli. На опаковката пише, че съдържа 80% прополис, невен, черно грозде, мента и евкалипт. Купих си ги от първата аптека, в която ги потърсих и ми помогнаха.  А при евентуално вдигане на температура ми казаха да пия Paracetamol.
За витамините - от 2 месеца пия сокчетата на Hipp Natal activ. На опаковката пише "Диетична добавка за бременни жени, обогатена с фолиева киселина, йод и желязо. Мултивитаминен сок 100%... По време на бремеността жените имат повишена нужда от витамини и минерали. Успоредно с правилното диетично хранене е нужно да се снабдява организма с допълнителни елементи. Тази напитка е създадена по рецепти от народната медицина. Дневната доза покрива нарастналите нужди на жената по време на бремеността ..."

# 129
  • гр.Варна
Да Ви се оплача!
Макар да пия Допегит,мериха ми кръвното и резултата е 150/90.Притеснена съм.Доки ми каза,че ако се качи повече от 140/90,че може да се наложи приемане в болница:((Много ме е страх от болници.Лежала съм не малко като бях дете и сега #Cussing out
Стискайте палци да се оправя

# 130
  • София
Хриси, само не се притеснявай за болницата, защото така не си помагаш да смъкнеш кръвното.  Доки не ти ли каза какво д аправиш, за да не го вдигаш толкова?

# 131
Здравейте,момичета!
Моля ви,кажете ми някакви витамини,които да си купя!!! Cry

# 132
Здравейте момичета,
напоследък имам доста работа и не мога да стигна да Ви пиша, но се опитвам поне да Ви чета от време на време.
Много сте хубави и лъчезарни всички мамчета успели да се срещнат в София.Аз и този път не можах да дойда заради гадната настинка / оказа се много упорита /, но продължавам да се надявам за следващия път да се присъедния към отбора Praynig.
Страчи много ти е сладко и коремчето и новото панталонче, да ти е честито и да го носиш с здраве.
Аз успях да отида и да разгледам магазина на Блага Благоева и съм много доволна защото само за 20лв. майчето ме оборудва с страхотна пола за бременни плътна и дълга като за наближаващата зима Laughing.
Имаше и много други хубави дрешки, и наистина всички панталони които предлагат могат да се преправят безплатно за бременни коремчета Laughing, освен това в момента някой неща са на разпродажба и човек може да се сдобие с хубава дрешка без много нерви и без много излишни средства.Най-горещо препоръчвам ,който желае да си купи нещо хубаво да отиде и да разгледа.
За обезкосмяването - аз ползвам епилатор още от преди да забременея и сега не забелязвам разлика по отношение на поносимостта към болката.Може би когато коремчето ми стане по-голямо почистването ще стане по-трудна задача и ще се насоча към козметик, като се надявам тези от Вас, който имат добър такъв да ми препоръчат къде да отида Praynig.От няколко дни забелязвам ,че и моето коремче се е покрило със странно и нетипично мъхче ,което както разбрах от Вас не е нещо нетипично и притеснително.Очевидно сега не е момента да бъдем красиви Embarassed, но само да сме живи и здрави и бебчовците да растът пък друго ще го борим по нататък Simple Smile.
Кажете как сте с пъпките по лицето? - аз лично в пубертета не съм имала толкова колкото сега излизат и вече не знам с какво да ги мажа за да намалеят.Може и да придават младежки облик Simple Smile,но за мен са много досадни и неприятни.
Прегръщам Ви и Ви целувам Hug
хубав ден на всички от нас с бебчо  bouquet

# 133
  • Разград-София
 Здравейте момичета! Как сте днес? Как са ви коремчетата?
Моето продължава да расте усилено!
hristina_k-> Не се тревожи!Само това мога да ти кажа!И аз бях с високо кръвно , но се оправих ! Пих какво  ли не , но ефект нямаше!Единственото лекарство е спокойствието!
 Hug  bouquet
little^cuttie -> Аз в  момента пия  Falvit. Но по принцип знам ,че най - хубавите и ефикасни витамини са О`Мами и Центрум Матерна! Попитай в аптеката или най- добре Док. , за да си сигурна в избора си! Peace Hug

Лек ден от мен и бебчо! Heart Eyes

# 134
  • гр.Варна
Margaret,catty m,
Благодаря Ви за съпричастността!
Незнам каква е причината за високото кръвно,Знам само,че бебо повлия за повишаването му.Сега ще увелича дневните дози.ако и това не помогне,може би още ще ги увелича.....Не обичам лекарствата:(

Общи условия

Активация на акаунт